2018. június 22., péntek

Eptech 2018 05 B1-TartalomTartalom

 • A szakma hírei

JEGYZET

 • Hihetetlen

FÓKUSZ

GENERÁLTERVEZÉS

ZÖLDTETŐ

TETŐ

 • Ismert minőség új felállásban
 • Év Tetője 2017
 • PREFA fedésű családi ház az Év Tetője
 • Magastetők tervezése, fókuszban a tűzvédelem
 • A luxusszállodától a tradicionális íjászközpontig

SZIGETELÉS

NYÍLÁSZÁRÓ

 • Jövőbe mutató vasalattechnológia
 • Egyedülálló profilrendszer

VILÁGÍTÁSTECHNIKA

 • A világítástechnikai korszerűsítés szempontjai

KIÁLLÍTÁS

 • Wire és Tube 2018

TŰZVÉDELEM

 • Módosult tűzvédelmi irányelvek – II. rész
 • Könnyű-e a könnyűszerkezet-tervezés?

IRÁNYTŰ

 • Mire figyeljünk, ha változik az áfakulcs?

 

 

2018. május 22-én megjelent a kormány tagjainak feladat- és hatásköréről szóló 94/2018. (V. 22.) kormányrendelet. Az építésügyben továbbra is több tárca érintett.

A miniszterelnökséget vezető miniszter, Gulyás Gergely felel az építésügyi szabályozásért és építéshatósági ügyekért, további 17 feladat mellett, Palkovics László innovációért és technológiáért felelős miniszter 23 hatásköre közül az egyik az építésgazdaság.

Bővebben...

kepÚj, a kkv-nek szóló hitelkonstrukciót dolgozna ki a kereskedelmi bankokkal együttműködve az MFB – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Bernáth Tamás, a Magyar Fejlesztési Bank elnök-vezérigazgatója május 18-án.

A kereskedelmi bankokkal együttműködésben szeretné nyújtani új, kkv-knak szóló hitelkonstrukcióját a Magyar Fejlesztési Bank (MFB), amelynek lényege a versenyképesség fokozása lenne – mondta a bank elnök-vezérigazgatója.

Bővebben...

GVB-20Megújult vezetéssel, koncepcióval és technológiával, Grabarics Vasbeton – GVB – néven működik tovább a Hevesi vasbeton-előregyártó üzem. A Grabarics Építőipari Kft. az elmúlt év során, több lépcsőben, tartós bérleti szerződéssel vette át az üzem működtetését.

GYÁRTÁSI SPEKTRUM

A jelenleg mintegy 60 főt foglalkoztató gyárban elsősorban előregyártott vasbeton csarnok-vázszerkezetek, pillérek, gerendák, szelemenek, lábazati panelek készülnek.

Bővebben...

kep2Az új kormány is a lakosság otthonteremtésének segítésére és az ország demográfiai mutatóinak javítására törekszik, hiszen ez a két elem szorosan összefügg – mondta Hornung Ágnes, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára a Lakás Konferencia 2018 című rendezvényen.

A portfolio.hu által szervezett konferencián az államtitkár hozzátette: a KSH május 4-én kiadott adatai azt mutatják, hogy az idén, az előző évekhez hasonlóan, az új építésű lakások számának folyamatos növekedésére lehet számítani.

Bővebben...

etele plazaAz ország legnagyobb multimodális, azaz több közlekedési módot összekötő csomó-pontjában kezdte meg az Etele Plaza építését a Futureal-csoport. Az 54 ezer négyzet-méter bérbeadható területű bevásárló- és szórakoztatóközpontot várhatóan 2020-ban nyitják meg a nagyközönség számára. A Kelenföldi pályaudvar, a 4-es metró, illetve az M1–M7 autópályák fővárosi bevezető szakaszának találkozásánál megvalósuló pláza – közvetlen járatokkal – akár 10 perc alatt is elérhető a belvárosból.

A Paulinyi-Reith & Partners által tervezett épület formavilágát a homlokzaton térben kiugró és visszahúzott dobozszerkezetek határozzák meg, míg a belső térben egy hatalmas interaktív LED-kijelzős médiafelület várja a látogatókat.

Bővebben...

Alagut-szakmai-nap-fejlecA Magyar Alagútépítő Egyesület 2018-ban ismét megrendezi az Alagút- és Mélyépítő Szakmai Napját, melyre tisztelettel meghívjuk Önt és munkatársait.

A korábbi összejövetelekhez hasonlóan idén is szeretnénk bemutatni a felszín alatti műszaki létesítmények aktuális hazai és egyes érdekes külföldi tervezési, kivitelezési példáit és azok tapasztalatait.

Időpont és helyszín: 2018. november 7., Benczúr Hotel (1068 budapest, Benczúr utca 35.)

Bővebben...

Vizhaz1Elkészült a Várkert Bazár szomszédságában álló Ybl Vízházként ismert épület felújítása. A Pallas Athéné Alapítványok tulajdonában álló épület Budai Kreatív Ház néven nyitotta meg kapuit, ahol a kávézó mellett kortárs képzőművészeti kiállítások is helyet kapnak.

A korábban Ybl Vízházként ismert épület 1875-ben épült, és 1905-ig ipari létesítményként, gépházként működött. Ezt követően kulturális programoknak, találkozóknak adott otthont, a benne működő kávéház pedig a budai lakosság kedvenc helyévé vált. A második világháború során, 1944–1945-ben az épület komoly sérüléseket szenvedett, de renoválása nem történt meg. Később 1992-ben részleges felújítást végeztek az épületen, melyet követően 15 éven át kaszinóként működött.

Bővebben...

zeneakademia-wAz Európai Bizottság 2018-ra ismét meghirdeti az Európai Örökség címre vonatkozó pályázatát, melyre a kulturális örökségvédelemért felelős miniszter terjesztheti fel a 2018-as, előzetes nemzeti szintű pályáztatás során kiválasztott hazai helyszíneket. A helyszínek kiválasztása érdekében a Miniszterelnökség pályázatot ír ki. A pályamunkák benyújtási határideje: 2018. június 30.

Az Európai Örökség cím azzal a céllal jött létre, hogy erősítse a közös európai identitást, valamint növelje azoknak a helyszíneknek az ismertségét és értékét, amelyek fontos szerepet töltöttek be közös történelmünkben és kultúránkban, illetve az európai integrációban.

Bővebben...

nyitokepA Pannonhalmi Bencés Gimnázium kosárlabdacsarnokát a Merkbau Építőipari és Kereskedelmi Kft. építette a monostor közvetlen szomszédságában fekvő gyönyörű Hospodár kertben. Az épületegyüttes a „pannonhalmi színvonal" újabb, példás megjelenítése. A kivitelező ezzel az épülettel – immár ötödszörre – rászolgált az Építőipari Nívódíj elnyerésére.

A kosárlabdacsarnok kiválóan illeszkedik az apátság kortárs építészeti alkotásainak sorába. Golda János Ybl-díjas építész az Építőipari Nívódíj táblaavatóján meleg szavakkal méltatta a létesítményt és a színvonalas kivitelezési munkát. A gimnáziumot alapítása óta az ország egyik kimagasló színvonalú oktatási intézményeként tartják számon. A monostor mellé 1940–1942-ben épült az olasz klasszikus modern formanyelvet beszélő korszerű, és a meglevő épületekhez is jól kapcsolódó iskola és internátus épülete Kiss Tibor és Hidasi Jenő munkája. Az együttes a rendszerváltás után több lépcsőben, színvonalas építészeti munkával bővült tovább.

Bővebben...

Bemutatkozás

A Magyar Építéstechnika az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ), valamint a Magyar Építőanyag és Építőipari Termék Szövetség (MÉASZ) hivatalos lapja. Iránymutató szakfolyóirat a magyarországi építőipar teljes szférájára. Gyakorlati beállítottságú, az építőipar valamennyi területével – a tervezéstől az alapanyaggyártáson keresztül a magas- és mélyépítő-ipari kivitelezéséig, ezek műszaki fejlesztéséig – számos szakmai témával foglalkozó, általános építőipari műszaki-kereskedelmi szakfolyóirat. Beszámol a szakterület műszaki fejlődéséről, az új technológiákról és termékekről, megoldást kínál a felvetődő problémákra. Rendszeresen tudósít az építőipar fontosabb hazai és külföldi eseményeiről, kiállításokról, kongresszusokról, szakmai tanácskozásokról. Különös figyelmet fordít olyan szakterületek példákkal illusztrált bemutatására, amelyek a tervezőknek, a kivitelezőknek, a kereskedőknek és a felhasználóknak, valamint a legkorszerűbb ismereteket elsajátítani kívánó tanulóifjúságnak egyaránt fontosak.

Eseménynaptár

Június 2018
H K Sz Cs P Szo V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Keresés

kepzes 180x240

MEHI-kepzes 180x180

Banner-MAPASZ-120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

 

 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web