2018. április 26., csütörtök

 

Eptech 2018 3-4 B1-tartalomTartalom

 • A szakma hírei
 • Construma program

JEGYZET

 • A beruházásbonyolítás szabályozása

FÓKUSZ

 • Gyermekintézmények

KIVITELEZÉS

SZÁRAZÉPÍTÉS

SZIGETELÉS

ÉPÍTŐANYAG

ÉPÜLETGÉPÉSZET

KONFERENCIA

 • Okos városok, okos városlakók

ÉPÜLETVILLAMOSSÁG

 • A LED-ről közérthetően

ENERGIAMEGTAKARÍTÁS

 • Energetikai konstruálás új Minergie-P lakóházaknál – 2.

FINANSZÍROZÁS

ÉPÍTŐGÉP

KÉMÉNY

KIÁLLÍTÁS

 • R+T 2018: eddigi legnagyobb kiállítását zárta a vásár

TŰZVÉDELEM

 • Módosult tűzvédelmi irányelvek – 1.

MUNKAVÉDELEM

 • A munkahelyi egészség és biztonság fejlesztése az építőiparban

IRÁNYTŰ

 • Jó gyakorlatok Németországból
 • Teljesítmény és várható trendek az építőiparban
 • Tudatosság, minőség, együttműködés
 • Miben hozott változást a közigazgatási eljárások újraszabályozása?

 

 

 

icopal logo 100mmAz Icopal Kft. és a Bramac Kft. együttműködését hozta a BMI Group Magyarországra, amely a Braas Monier Group és az Icopal Group egyesülésével létrejött piacvezető vállalat. A legmagasabb minőségű tetőrendszereket álmodták meg, ezért a BMI Group valamennyi tetőtartozékát úgy tervezték és tesztelték, hogy tökéletes harmóniában működjenek együtt környezetükkel.

Piacvezető szerepüket az innovációk terén is bizonyítja, hogy 2017-ben a Bramac °Cool Tetőrendszerével elnyerte a Construma Nagydíjat, idén pedig az ICOPAL pályázott a kitüntető címért, melyet végül a zsűri döntése alapján a SPEED SYNTAN® páracsatornás SBS modifikált bitumenes zárólemezzel érdemeltek ki.

Bővebben...

HORIZONT1Huszonegy évvel ezelőtt, 1997-ben, először a Construmán, újdonságként állítottunk ki egy HORIZONT™ technológiával készült acélszerkezetes épületet. Azóta elsősorban hazánkban, de ezen túl négy kontinensen, több ezer minőségi épület tanúsítja megbízhatóságunkat.

Az innovatív, modern építészeti technológiának köszönhetően referenciáink között megtalálhatók a minden igényt kielégítő kisebb és nagyobb méretű családi házak, illetve a korzikai hegytetőkön épült 600-700 m2-es luxusvillák is.

Bővebben...

Rigips 02Az otthon az a hely, amely menedéket nyújt, és hozzájárul ahhoz, hogy feltöltődjünk. Fontos szempont, hogy a lakás alakítható legyen, és megfeleljen a család igényeinek a különböző életszakaszokban. Éppen ezért nagyon fontos, hogy megfelelő gonddal válasszuk ki a beépített, felhasznált építőanyagokat.

Rigips Habito válaszfalak – kreativitás és biztonság egyben

A Rigips olyan innovatív építőlemezt fejlesztett ki, amely túlmutat a hagyományos gipszkarton rendszereken.

Bővebben...

Koroshegyi-volgyhid-24-cm-EXPERT-padlo-hoszigetelesJanuár elsejétől költséghatékonyan szigeteljük épületeinket. Az előrelátók viszont már most a közel nulla energiaigényre terveznek. Mit jelent ez azoknál az épületszerkezeteknél, melyek a talajjal érintkeznek?

A talajba kerülő szerkezetek hőszigetelésére sokáig nem fordítottunk kellő figyelmet. Való igaz, hogy a külső és a belső oldal közötti hőmérséklet különbség kisebb, mint a szabadon álló szerkezetek esetén, de mind állagvédelmi, mind hőérzeti szempontból gondoskodnunk kell ezeknek a hővédelméről is, mi több, a január 1-jétől módosult épületenergetikai szabályozás ezen szerkezetek követelményeit is érintette. Mostantól a talajon fekvő padlókat minden esetben hőszigetelni kell, és a pincefalak, lábazatok hőszigetelését is fokozzuk.

Bővebben...

stockKöztes födémek lég- és lépéshang-szigeteléséről akkor beszélünk, amikor maga a födémszerkezet lakószintet lakószinttől választja el a lakószinteket egymástól. Mivel ilyen esetben az elválasztott terek hőmérséklete gyakorlatilag azonos, ezért ezeknél a födémeknél inkább az akusztikai szigetelés a megoldandó műszaki feladat, nem a hőszigetelés.

Igazán családbarát háznál, ha meg akarjuk teremteni a kellemes légkört, nem árt, ha kiküszöböljük a házon belüli zajokat is. A válaszfalak szigetelése szükséges, de ha nagy a család és többszintes a ház, nem feltétlenül elég a komfortos lakóterek biztosításához.

Bővebben...

A szarufák síkján kívül elhelyezett hőszigetelő elemek beépítéséhez a tetőt kívülről kell megbontani, a hőszigetelés mértékét pedig szinte korlátlan mértékben növelhetjük.

Milyen problémákkal szembesülhetünk régi, felújításra szoruló tetők kapcsán?

 • csekély mértékű, kiegészítésre szoruló hőszigetelés
 • hőhidas tetőszerkezet (csak a szarufák között van némi hőszigetelés, mely nagymértékű hőveszteséggel, penészesedéssel és épületkárokkal jár)
 • nincs átszellőztetett légrés (nyári átmelegedés elleni védelem)
 • hiányos, töredezett tetőcserepek
 • hiányos, nem létező vagy nem páraáteresztő tulajdonságú az alátétfólia
 • kérdéses a tető légtömörsége.

Bővebben...

Mapei15 LVT GruppoC S1 FRHa belépünk egy étterembe, egy boltba vagy valakinek az otthonába, az első és hosszan megmaradó benyomást a látvány adja. Ahhoz, hogy a burkolatokkal megfelelő légkört tudjunk létrehozni, az esztétikumnak és a funkcionalitásnak összhangban kell lennie.

LVT vagy design PVC burkolatok

A burkolat fajtájáról a tulajdonos hoz döntést, azonban a kivitelezőnek ajánlásokkal kell segítenie, hogy a megrendelő vágyai és a műszaki igények harmonikus egységbe kerüljenek. Ilyen harmonikus egységet érhetünk el, ha az LVT (Luxury Vinyl Tile) vagy design PVC-nek nevezett burkolat mellett döntünk.

Bővebben...

Lydos Hybrid bottom upVegyünk egy jó minőségű villanybojlert, illesszünk rá egy kicsi és egyszerű levegő-víz hőszivattyút, tegyünk rá egy könnyen kezelhető vezérlést, és csinosítsuk igény szerint olasz dizájnnal: mi így készítjük a piaci újdonságot, az „A" energiahatékonysági besorolású Lydos hibrid vízmelegítőt.

A Lydos hibrid vízmelegítőt egyedi megjelenés, könnyű felszerelés (akár készülékcsere esetén is), takart csatlakozások, egyszerű kondenzátumgyűjtés, hightech kezelőfelület jellemzi.

Bővebben...

Pozsonyi-ImreA napenergia a jövő energiaforrása. De mi a helyzet a jelenben? Hazánkban is zajlik a „napelemes forradalom", de nőhetne gyorsabban is a piac. Vajon létezik olyan megoldás, ami még jobban elősegíti a megújuló energia előretörését az üzleti életben? Hallott már Ön a tartósbérletről?

Magyarországon még hiányzik a németországihoz hasonló áttörés a napenergia frontján, ehhez persze nagyobb politikai támogatottságra is szükség lenne, de enélkül is lehet racionális döntéseket hozni.

 

Bővebben...

Bemutatkozás

A Magyar Építéstechnika az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ), valamint a Magyar Építőanyag és Építőipari Termék Szövetség (MÉASZ) hivatalos lapja. Iránymutató szakfolyóirat a magyarországi építőipar teljes szférájára. Gyakorlati beállítottságú, az építőipar valamennyi területével – a tervezéstől az alapanyaggyártáson keresztül a magas- és mélyépítő-ipari kivitelezéséig, ezek műszaki fejlesztéséig – számos szakmai témával foglalkozó, általános építőipari műszaki-kereskedelmi szakfolyóirat. Beszámol a szakterület műszaki fejlődéséről, az új technológiákról és termékekről, megoldást kínál a felvetődő problémákra. Rendszeresen tudósít az építőipar fontosabb hazai és külföldi eseményeiről, kiállításokról, kongresszusokról, szakmai tanácskozásokról. Különös figyelmet fordít olyan szakterületek példákkal illusztrált bemutatására, amelyek a tervezőknek, a kivitelezőknek, a kereskedőknek és a felhasználóknak, valamint a legkorszerűbb ismereteket elsajátítani kívánó tanulóifjúságnak egyaránt fontosak.

Eseménynaptár

április 2018
H K Sz Cs P Szo V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Keresés

kepzes 180x240

MEHI-kepzes 180x180

Banner-MAPASZ-120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

 

 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web