2024. március 19., kedd

UJ HONLAP BANNER 250 100

2-wJúlius 1-jétől életbe lép a Családi Otthonteremtési Kedvezmény vidéki változata, a falusi CSOK. A program egy komplexebb családtámogatási csomag része, amelyhez hozzátartozik az érintett területek infrastrukturális fejlesztése is.

Magyarországon évről évre nő az építkezések száma, részben a Családi Otthonteremtési Kedvezménynek köszönhetően. A növekvő tendenciát a kormány a támogatás kiterjesztésével segítené, a vidéki CSOK-kal. A listára mintegy 2500 hátrányosabb helyzetű település került fel, a kedvezményezetti kör alapját a népességszám határozta meg, így a maximum 5000 lakosú helységek kerültek bele a nyilvántartásba.

Bővebben...

20190507 oroshaza guardian 010A Guardian Glass Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert, Dávid Zoltánt, Orosháza polgármesterét, David Kostelancik-ot az USA magyarországi követtanácsosát, Kovács Tamás Ivánt, Magyarország belgiumi és luxemburgi nagykövetét, valamint Marc Ungeheuer-t, Luxemburg ausztriai és magyarországi nagykövetét is üdvözölhette a vállalat új, laminált üveg gyártósorának hivatalos átadásán, Orosházán, a cégcsoport síküveggyárában.

A Guardian Glass azért döntött a laminált (ragasztott) üveg gyártósor beruházása mellett, mert a laminált üvegtermékek iránti egyre jelentősebb kereslet mutatkozik Európában. A legmodernebb technológiával működő gyártósoron a hagyományos és bevonatos laminált üvegek gyártásán kívül speciális termékek, többek között hangszigetelő-, vastag-, bevonatos- és színes laminált üvegek előállítására is van lehetőség.

Bővebben...

Roto Bissendorf NickelAz elmúlt években az egyik legfontosabb szempont lett a legtöbb építőanyag, és így a tetőablakok esetén is a gyors beépítés. A Roto tetőablakok előszerelve kínálják a szakszerű kivitelezéshez szükséges részleteket, így ez mindenképp pénzben is kifejezhető előnyt jelent, hiszen a jó tetőfedő számára minden perc érték.

A kivitelezést segítő elemek szakszerű beépítésének műszaki támogatása bármilyen tetőhajlásszög, csoportos beépítés vagy térdfal ablakkal történő kombináció esetén biztosított.

Bővebben...

NyitokepLegyen szó ipari épület felújításáról vagy egy kis holland kápolna passzívházzá alakításáról, ami közös, hogy a tetőtér funkcióváltása mindkét esetben fontos szerepet kapott.

Éppen e funkcióváltás kapcsán volt szükség figyelmes tervezésre, amelynek kitűnő példája a bamberg-i ipari épület helyreállítása és a holland Nijssen városában lévő kis kápolna minőségi műszaki megoldások használatával történő passzívházzá alakítása.

Bővebben...

hazikos illusztracio hoatbocsatas 1Egyre nagyobb körültekintést igényel a megfelelő műszaki megoldások egymáshoz igazítása a folyamatosan szigorodó épületenergetikai előírások tükrében. Úgy is mondhatjuk, hogy az eddig szokás szerint tervezett szerkezetet érdemes lesz átgondolni, „újratervezni". Tekintsük át röviden a tető és tetőablakok együttműködésének kérdését!

Sok helyen olvashatunk arról, hogy az az épület energetikájának kialakítása feltétlenül komplex gondolkodást igényel a tervezés során. Ennek oka, hogy a teljes energiafogyasztásáért a betervezett, beépített szerkezetek közösen felelősek. Az épületszerkezeti elemek hatását szemléltető ábrán láthatjuk, hogy az egyes szerkezeteken az energia hány százaléka szökhet el. Láthatjuk, hogy az egyes műszaki megoldások helytelen megválasztása esetén a kiváló hőszigetelő képességű szerkezetek hatását sajnos jelentősen csökkenthetjük.

Bővebben...

Eseménynaptár

Március 2024
H K Sz Cs P Szo V
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web