2024. március 19., kedd

UJ HONLAP BANNER 250 100

Ascendum-logoAz elmúlt 6 évben a cseh családi vállalkozás, a TATRA TRUCKS (teherautó és mobilitási gyártó) rendkívül eredményes újraélesztési projektjéhez, működtetéséhez járult hozzá, mint kereskedelmi igazgató David Pipal, aki 2019. május 1-től az ASCENDUM operatív csapat vezetőjeként felelős lesz a Hub North East régiós tevékenységért, azaz Csehország, Szlovákia, Magyarország és Románia területén végzett üzleti tevékenységért.

Ez a változás része az ASCENDUM előremutató terveinek, amelynek célja, hogy nagyobb figyelmet szenteljen, összpontosítson a helyi piacokra az érdekeltségi területeinek délnyugati és északkeleti régióra való felosztásával, ez utóbbiért David Pipal lesz a felelős. Kiemelt cél nagyobb piaci részesedések megszerzése, ami igen ambiciózus, tekintve, hogy az ASCENDUM 2018-as eredményei a rekordértékeket mutatnak.

Bővebben...

Probavonat-RCG-wRekordidő, tíz nap alatt érkezett Záhony–Eperjeske átrakó állomáson keresztül a ZÁHONY-PORT közreműködésével a budapesti Rail Cargo Terminal - BILK vasútlogisztikai központba az a vonat, amely több mint 7000 kilométeres szárazföldi útvonalon fuvarozott általános fogyasztási cikkeket Kínából. Ezzel megkezdődött a rendszeres vasúti konténerfuvarozás a 13 millió lakosú közép-kínai Hszian városa és Budapest között. A Kazahsztánon és Ukrajnán keresztül vezető Selyemúton a tervek szerint ezentúl hetente érkeznek a magyar piacra szánt kínai termékek vasúton.

A szerelvények közlekedtetését a Rail Cargo Group szervezi, a vasúti operációs feladatokat az Európai Unió területére történő belépéstől kezdve a Rail Cargo Operator látja el.

Bővebben...

bauma19 Logo with dateA 32. Építőipari és építőanyag-gyártó gépek, bányászati gépek, építőipari járművek és berendezések vezető világvásárát 2019. április 8-14. között rendezik a Müncheni Vásárközpontban. A 2018. november 21-én, Budapesten tartott sajtótájékoztatón Mareile Kästner, a bauma projektvezetője és Janina Helfrich a bauma projektreferense bemutatták a vásárt, a központi témákat, újdonságokat, és beszéltek az ipari barométer kutatás kelet-európai és magyarországi vonatkozásairól.

A bauma 2019. április 8-ai kezdete előtt hat hónappal a Messe München új kiállítói rekordot jelentett be: több mint 3.500 kiállító mutatkozik be 55 országból – közel százzal több, mint 2016-ban. A bauma PLUS által még több vállalkozás jut kiállítási lehetőséghez, a virtuális valóság segítségével pedig az építési terület jeleníthető meg a vásárcsarnokban. A cél a 600.000-es látogatói szám elérése.

Bővebben...

HiKOKI-LogoA Koki Holdings Co., Ltd., az elektromos szerszámgépek és élettudományi eszközök, berendezések vezető gyártója bejelentette, hogy átvizsgálja az új „HiKOKI" (kiejtése angol írással: high-ko-key) márkanévvel fémjelzett gépek gyártási folyamatait. A HiKOKI márka kiemelt figyelmet fordít a professzionális ügyfelek igényeire az elektromos- és pneumatikus szerszámok területén.

Ma a végfelhasználók legfőbb igénye, hogy úgy és ott végezhessék el a munkát, ahogy és ahol ők szeretnék." – nyilatkozta Yasushi Fukui, a Koki Holdings Europe GmbH ügyvezető igazgatója és a Koki Holdings Co., Ltd. nemzetközi igazgatója. „Úgy döntöttünk, hogy az eddigieknél is jobban fogunk figyelni az ügyfeleink igényeire és közvetlenül szembe nézünk a kihívásokkal annak érdekében, hogy a szerszámok kiváló teljesítményűek, tartósak, pontosak és mobilak legyenek."

Bővebben...

DAF-XF-530-FAN-6x2-HR-wA DAF a szállítási hatékonyság és a környezetvédelem piacvezető képviselőjeként az elsők között hajtja végre a CO2-kibocsátási nyilatkozatra vonatkozó európai jogszabályokat a 2019. január 1-től a gyártósorról legördülő tehergépkocsijai esetében. A DAF már a törvényi előírást megelőzően elkezdi nyilvánosságra hozni minősített CO2-értékeit az idei év negyedik negyedében.

Az európai szabályozás előírja, hogy 2019 januárjától minden új 4x2-es és 6x2-es nehézfuvarozó Euro 6 tehergépkocsi (16 tonna+) CO2-kibocsátási nyilatkozattal hagyja el a gyárat. 2020-ban további járműkonfigurációkra is kiterjesztik a szabályozást. A károsanyag-kibocsátási nyilatkozat értékeit az egységes Vecto eszközzel számítják ki. Mivel ez egy szabványos és tanúsított eljárás, az új CO2 -kibocsátási nyilatkozat lehetővé teszi, hogy a fuvarozók az új tehergépkocsik megrendelése előtt könnyen összehasonlíthassák a különböző tehergépkocsi típusok és gyártók CO2-kibocsátási értékeit.

Bővebben...

Eseménynaptár

Március 2024
H K Sz Cs P Szo V
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web