2024. március 19., kedd

UJ HONLAP BANNER 250 100

mrSwVm6-wSzinte mindenki, aki önálló életet kezdene, más városba költözne, esetleg környéket, lakástípust váltana, döntés elé kerül, mi éri meg jobban: lakást vásárolni vagy bérelni? Mindkét lehetőségnek kétség kívül van előnye és hátránya, ezért az OTP Ingatlanpont szakértője egy átlagos budapesti lakás példáján, szigorúan pénzügyi szempontok alapján, kiszámolta, hogy hosszútávon melyik választás éri meg jobban a jelenlegi gazdasági környezetben.

Az OTP Bank Hello Otthon kutatásából[1] kiderült, hogy 10 megkérdezettből 8 szerint a fiataloknak jelenleg nehéz saját lakáshoz jutni, pedig a legtöbb ember számára ez jelenti az önálló élet egyik alapfeltételét. A több módszertant ötvöző felmérés arra is rámutatott, hogy a válaszadók sok esetben kényszerként vagy átmeneti állapotként tekintenek a lakásbérlésre, elsősorban azért, mert a bérleti díj kifizetése után nem feltétlen marad megfelelő összegű – akár lakáscélú – megtakarítás. Mégis, a lakásbérlés minden szempontból felfutóban van, amelyet a bérleti díjak emelkedése is mutat.

Bővebben...

BMTA Budapesti Mobilitási Tervben vázolt fejlesztések közül nem egy nagy hatással lehet a főváros ingatlanpiacára is. Ahol megújulnak a közterek, vagy kényelmesebbé válik a tömegközlekedés, ott a kereslet is megnőhet az ingatlanok iránt. A tervezet már mindenki számára nyilvánosan elérhető és véleményezhető. Az elképzelések közül az OTP Ingatlanpont több, már elfogadott és az elkövetkezendő években elinduló fejlesztés várható piaci hatásait vette górcső alá.

A Budapesti Mobilitási Tervben több olyan nagy ívű városfejlesztési projekt is szerepel, amely kivitelezése már megkezdődött. A legtöbbeket érintő nagyprojekt, a 3-as metró felújításának első szakasza véget is ért, és várhatóan 2022-re a teljes vonal megújulhat. Az 1-es villamosvonal Kelenföldi pályaudvarig tartó új szakaszán pedig már nyártól utazhatnak a fővárosiak. Az inkább turisztikai, mintsem aktív tömegközlekedési funkcióval bíró 60-as vonal, vagyis a fogaskerekű felújítása isfolyamatos. Számos olyan projekt sorsa dőlt már el, amelynek munkálatai azonban még nem kezdődtek meg, mégis, megvalósulásuk után nagy hatással lehetnek a környék mindennapjaira és természetesen a lakásáraira is.

Bővebben...

MRT9178-wA jelenleg tizenegy közép- és kelet-európai országban működő ruházati és háztartási cikkeket forgalmazó PEPCO jelentősen bővíti magyarországi tevékenységét. A lengyel központú vállalat 2019 áprilisában mintegy 100 000 négyzetméteres disztribúciós központ beruházását kezdi meg. A 85 millió eurós projektet a magyar kormány 11,5 millió euróval támogatja.

A PEPCO Közép-Európa legnagyobb és leggyorsabban növekvő, non-food termékeket forgalmazó diszkontáruháza, amely egy disztribúciós központ építését kezdi meg Gyálon.
Az új létesítmény 140 magyarországi, valamint több, mint 500 csehországi, szlovákiai, romániai és bulgáriai PEPCO üzletet szolgál majd ki.

Bővebben...

A magyar lakáspiac a 2012-13-as mélyponttól indulva, minden fő mutatóját tekintve továbbra is látványosan felívelő szakaszban van. Az ország különböző területein a tavalyinál valamivel kiegyenlítettebben mutatkozik meg az árnövekedés. Szemben az általános közvélekedéssel, a jelenlegi jövedelemarányos árszintek sem historikusan, sem regionálisan nem tekinthetőek magasnak. Rövid távon a kereslet stabilnak mondható. A piaci kockázatot egyrészt az áfa-szabályozás nyomán várhatóan hektikusan alakuló kínálat, illetve a továbbra is emelkedő építőipari költségek és szűk kapacitások jelentik – áll az OTP legfrissebb, a NAV idei első három negyedéves ingatlanforgalmi adatait feldolgozó Lakóingatlan Értéktérkép elemzésében.

Országos szinten eddig 18 százalékkal nőtt az ingatlanok átlagáraa tavalyi, hasonló időszakhoz képest. Idén a budapesti drágulás az egy évvel korábbi 15%-ról 20%-ra gyorsult, s nagyjából ezt a mozgást követik a megyei jogú városok is. A kisebb városok lakóingatlanai a tavalyi átlagosan 8% után idén eddig 11%-kal lettek drágábbak, míg a községek hasonló mutatója látványosan, 1%-ról 19%-ra ugrott. Így mára az eladott lakótelepi lakások országos átlagára meghaladja a 260 ezer Ft/m2-t. A tégla lakások ára több év után ismét jobban nő, mint a paneleké (19, illetve 16 százalék), aminek hátterében azúj lakások bővülő forgalma állhat. Az önálló házak 8 százalékos értéknövekedése ennél érezhetően alacsonyabb.

Bővebben...

corvin negyed-wMegállapodott a Futureal-csoport és az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő a cégcsoport portfóliójához tartozó Corvin Irodák értékesítéséről. Az adásvétel keretében a Corvin Sétány minden, már felépült irodaháza, és két, jelenleg építés alatt álló irodaépület is tulajdonost váltott. Az összesen nyolc „A" kategóriás épület közel 80 000 négyzetméter bruttó irodaterületet kínál.

A Corvin ONE a Corvin Sétány megvalósításának első fázisában készült el 2008-ban .Ezzel az irodaépülettel indult a belváros történetének egyik legjelentősebb városmegújító, vegyes funkciós beruházása, a Corvin-negyed. A Corvin Towers az irodafejlesztési projekt második fázisában valósult meg, a komplexum négy „A" kategóriás épületből áll. A sorban a Corvin Corner következett, amely magas minőség mellett ideális környezetet kínál a hatékony üzleti tevékenységhez. Ezeket az irodaházakat vásárolta most meg az OTP Ingatlanbefektetési Alap. A Corvin One, a Corvin Towers és a Corvin Corner egyaránt kiegyensúlyozott, hosszú távú bérlői mixszel és teljes kihasználtsággal üzemel. A Corvin Irodákat érintő tranzakcióban a JLL globális ingatlan tanácsadó cég képviselte a Futurealt az eladás során.

Bővebben...

Eseménynaptár

Március 2024
H K Sz Cs P Szo V
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web