2024. március 19., kedd

UJ HONLAP BANNER 250 100

ejmsz-logoKeresett, jól fizető szakmának tartják a középiskolások a mérnöki hivatást, és minden negyedik megkérdezett közülük el is tudja képzelni magát ezen a területen. Viszont hiába vonzó számukra ez a pálya, mégsem tudnak munkaköröket, feladatokat társítani hozzá – derül ki az Együtt Jövő Mérnökeiért Szövetség (EJMSZ) által készített, a STEM Pályaorientáció 2018 konferencián bemutatott új, országos felméréséből, amely 42 magyar középiskola, 1204 tanulójának megkérdezésén alapul.

Noha a válaszadó 9 - 12. évfolyamos diákok 80 százaléka szerint sokat kell tanulni ahhoz, hogy valakiből informatikus vagy mérnök váljék, közülük a legnagyobb arányban (22 százalék) az informatikai képzést jelölnék meg elsődleges továbbtanulási irányként, míg másodikként (18 százalék) valamely mérnöki szakot. Ezeket a gazdasági (12 százalék), az orvosi és gyógyszerészeti (11 százalék), a bölcsész (8 százalék) és a jogi (6 százalék) területek követik náluk.

Bővebben...

TAKACS-ERNO-IKF-elnok-wA kormány új lakásáfa javaslata egyértelműen kedvezően hat a piacra az ingatlanfejlesztők szerint, kiszámíthatóbbá teszi a beruházásokat, enyhíti a kapacitás- és szakemberhiányt, fékezi a drágulást, de a legnagyobb fejlesztőket tömörítő szervezet fél évvel kitolná az építési engedély alapján biztosított lehetőséget.

Varga Mihály pénzügyminiszter szerdán jelentette be: azt javasolják, hogy vonatkozzon a kedvezményes, 5 százalékos áfakulcs mindazon projektekre, amelyek idén november elsejéig megkapták az építési engedélyt. Takács Ernő, az Ingatlanfejlesztési Kerekasztal Egyesület (IFK) elnöke kifejtette, minden olyan javaslatnak örülnek, amely az átmeneti időszakot az áfa visszaemelkedéséig megnyugtatóan szabályozza, különösen, miután több tízezer család, és több száz vállalkozás érintett a kérdésben.

Bővebben...

finance-maze-2-1211165-639x462Az építőiparban jókora jelentősége van a halasztott fizetés lehetőségének. Az átlagos fizetési határidő az iparágban 60 nap, ami a 15 naptól esetenként a 90 napos hitelezésig is terjedhet. Következésképpen életbevágóan fontos a pénzügyi és követeléskezelési problémák minimalizálása és hatékony kezelése.

A Mapei Kft. szerződött partnerállományából 98% halasztott fizetéses szerződés. Átlagosan 3 milliárd forint körüli az áruhitelezés nagyságrendje, ami igen jelentős. Mindez fegyelmezett cégmonitoringot, kintlévőség kezelést és szoros partneri kapcsolattartást, napi kommunikációt követel meg tőlünk"–mondta Nagy Lenke, a Mapei Kft. pénzügyi vezetője a nemrégiben megrendezett III. Országos Kereskedelmi Hitelkockázati Konferencián.

Bővebben...

BetonArcaiKiallitas Foto TothLaszlo 1Ötödik alkalommal nyitotta meg kapuit a Beton Arcai Pécsett, a Nick Galériában. A szeptember 14-től látogatható kiállítás kortárs alkotásait idén is a Szigetmonostori Beton Szimpózium adta.

Szeptember 14-től látogatható a pécsi Nick Galériában az ötödik alkalommal megrendezett Beton Arcai kiállítás. Az elmúlt évek hagyományaihoz hűen ezúttal is a Szigetmonostori Beton Szimpózium friss alkotásait mutatják be, reprezentálva a hazai képzőművészet legújabb beton alkotásait. A rendezvényt a pécsi Design Hét hivatalos programjába emelte.

Bővebben...

social-media-wAlig használják üzleti célokra a közösségi médiát a szakemberek, pedig rendszeresen a Facebookon lógnak, ahol gyakran kapnak kérdéseket és megrendeléseket is - derül ki a Mapei Kft. felméréséből, melynek során 150 építőipari szakembert kérdeztek meg a közösségi média használati szokásaikról.

A megkérdezett szakemberek 82%-a használ közösségi médiát, a legtöbbjük, 74% Facebookozik, és nem is keveset. 11%-uk több mint három órát Facebookozik naponta. Szintén 11% pedig szinte minden órában ránéz a hírfolyamra. 78% naponta kevesebb mint 1-2 órát foglalkozik Facebookkal.

Bővebben...

Eseménynaptár

Március 2024
H K Sz Cs P Szo V
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web