2019. február 22., péntek

 

 

Díjazták a legjobbakat a LAFARGE, a Leier és a PTE MIK közös hallgatói tervpályázatán

lafarge leier buszmegallo-dijazottakLezárult a Leier Hungária Kft., a LAFARGE Cement Magyarország Kft. és a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kar hallgatói tervpályázata: a nyertes pályázó tervei alapján fejlesztheti Szentlőrinc Város közösségi közlekedését.

A pályázat elsődleges célja olyan buszmegállók tervezése volt, amelyek mind gazdasági, mind környezeti, társadalmi szempontból is fenntartható közösségi térként funkcionálhatnak. A tervek készítésének, anyagfelhasználásánál szempont volt a Leier beton elemek felhasználása.

lafarge leier buszmegallo gyoztesA 2017-ben első alkalommal kiírt tervpályázat célja, hogy ösztönözzük a hallgatókat arra, hogy a Leier beton elemek alkalmazásával megismerjék ezen építőanyagok sokrétű felhasználási lehetőségeit. Továbbá a Szentlőrincen található buszmegállók, buszöblök konkrét példáján keresztül esztétikus, gazdaságos, tartós és környezetbarát megoldásokban tudjanak gondolkodni." - mondta el Dudás László, a Leier Hungária Kft. területi vezetője.

Fontosnak tartom, hogy a magyarországi településeket érintő építőipari problémákra közös erővel találjunk hosszú távú megoldásokat. Külön örömömre szolgál, hogy a műszaki érdeklődésű fiatalokat is be tudtuk vonni Szentlőrinc Város közösségi közlekedésének fejlesztésébe, ezáltal is biztosítva a funkcionalitás mellett egy innovatív, modern, esztétikus megjelenésű és nem utolsó sorban gazdaságos építőelemekkel készülő buszvárók kialakítását." – üdvözölte a díjazott pályázatokat Hoffmann Tamás, a LAFARGE Cement Magyarország Kft. értékesítési igazgatója.

latvanytervek-Petery-Tamaslatvanytervek2-Petery-Tamas

A szakmai bíráló bizottság a beérkező tervpályázatokat több szempont alapján értékelte: így például a felépítmény illeszkedése a városképbe, a kreatív építészeti megoldások mellett a funkcionalitás megőrzése, a fenntartható fejlődés és közösségi szempontok érvényesülése, valamint a gazdaságos megvalósíthatóság biztosítása. Az alapanyagokat tekintve a beton, mint innovatív megközelítésben történő alkalmazását, míg a Leier építőanyagok fenntartható és kreatív beépítését pontozta a bizottság.

A Leier Hungária Kft., a LAFARGE Cement Magyarország Kft. és a PTE Műszaki Karának közös pályázatával településünk jelenlegi infrastruktúráját olyan irányú fejlesztéssel tudjuk megvalósítani, amely a fiatal mérnök hallgatók innovatív szemléletén kívül hosszú távon nyújthat megoldást lakosainak számára, biztonságosabbá téve ezzel a közösségi közlekedést." – köszönte meg a pályamunkákat Koltai Péter, Szentlőrinc Város polgármestere.

latvanytervek-Ambrus-Tiborlatvanytervek2-Ambrus-Tibor

A pályázat abszolút győztese Ambrus Tibor, akinek a „Beton buszmegálló ötletterve" a bizottság megítélése szerint nemcsak a leginkább illeszkedik Szentlőrinc Város városképébe, de a beton és a Leier építőanyagok felhasználhatóságát is a legoptimálisabban valósította meg. Pályaműve mindazon által szem előtt tartja a buszmegálló megközelíthetőségét és funkcionalitását is.

latvanytervek-Bauer-Aletta

A tervpályázat további díjazottai: Pétery Tamás „Pécsi gyors" és Bauer Aletta „Szentlőrinci buszmegálló" tervei. Míg az előbbi pályamunkánál a bírálók a közösségi helyszín funkcionalitásának és a design-jának összhangját, valamint a fenntarthatósági szempontokat emelték ki, addig az utóbbinál a Leier építőanyagok innovatív felhasználását, valamint az egész buszmegálló gazdaságos megvalósíthatóságát.

 

 

Forrás: LAFARGE Cement Magarország Kft.

 

 

Eseménynaptár

Február 2019
H K Sz Cs P Szo V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3

Keresés

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web