2024. május 8., szerda

UJ HONLAP BANNER 250 100

fotoVállalatok és kormányzati szereplők együttműködésével ebben az évben is 5 iskolában valósulhat meg a teljes körű mosdófelújítás.

Az egyik legnépszerűbb tisztítószer márka gyártója harmadik alkalommal hirdetett pályázatot olyan hátrányos helyzetű vidéki iskoláknak, amelyekben az elavult mosdók állapota miatt a megfelelő higiéniai feltételek nem adottak a gyerekek számára. Az akcióra jelentkező iskolákra 2017. március eleje és május vége között bárki szavazhatott az Interneten, és megjelölhette, hogy szerinte melyik tanintézményben lenne a leginkább szükség a mosdók rendbetételére.

A szavazás ideje alatt minden értékesített tisztítószer árából 5 forint került abba a „jótékonysági kasszába", amiből az gyártó a támogató partnerek segítségével a mosdófelújításokat majd finanszírozza. A voksolás során kialakult sorrend alapján az összegyűlt pénzből és a támogatói felajánlásokból idén szeptemberre felújíthatja a mosdóit

  • a hajdúszováti Diószegi Lajos Általános Iskola;
  • a pilisi Gubányi Károly Általános Iskola;
  • az olaszi Általános Iskola;
  • a csabacsűdi Trefort Ágoston Általános Iskola;
  • és a bagamér-kokadi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola is.

A felújítási program megvalósulását több mint tíz vállalat segíti az építőipar a logisztika, a média és a civil szféra területéről. A partnerek adományainak köszönhetően a program szélesebb körben éri el a rászoruló iskolákat, az összefogásukkal több helyen végezhetnek felújításokat. Így összesen 5 tanintézmény tisztasági helyiségei újulhatnak meg idén, és ezzel mintegy 1000 kisdiák számára válik sokkal kellemesebbé az iskolai mosdók használata. Az előző két akcióval együtt így már összesen közel 2000 gyermek iskolai higiéniai körülményein javított a program 2015 óta.

A hazánkban 2015 tavaszától indult program során eddig összesen a tisztítószer eladásaiból több mint 37,8 millió forint folyt be öt forintonként a vásárlók jóvoltából, ami nem csupán fontos hozzájárulás ahhoz, hogy enyhítse a hátrányos helyzetű iskolák higiéniai gondjait, de a mosdófelújításon keresztül felhívja a pedagógusok és a szülők figyelmét az iskolai illemhelyek tisztaságának fontosságára, és helyes higiénés szokások elsajátítására ösztönzi a gyerekeket.

Az Iskolamosdó Felújítási Program az Emberi Erőforrások Minisztériuma, és a Klebersberg Központ közreműködésével olyan helyszíneken valósul meg ahol más fejlesztési program keretén belül nem kerülnek felújításra a mosdók.

 

 

Forrás: PLANB Magyarország

 

 

Eseménynaptár

Május 2024
H K Sz Cs P Szo V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Keresés

banner kne 180 240

mehi-banner-media 120x240

Partnereink

EVOSZ-logo

measzlogo fb

 

 

logo rigips-w 

proidea-logo-fb

VarepitoPalyazat logo-web

 

 

bme logo-kicsi

 

Ybl-logo-kicsi

  mapasz-logo-web

 

zeosz-logo-webebsz logo 2

 

 

 HuGBC LOGO kicsi

 

TEGY-web

 Burkolattechnika-egyesulet-logo-web

 Hazicincer logo

    Kivet-logo-web

 

 

 

 

Construmalogo-web

  emsz-logo-web180

mti hirfelhasznalo

 

dimag logofinal-web

 
 
 observer logo-web