A Roto fejlesztési irányokat az elmúlt években végzett nemzetközi felmérés eredményei is megerősítették: a tetőablak vásárlók számára a legfontosabb döntési szempontok a fűtési energia megtartása, a pazarlás kiküszöbölése volt. Kifejezetten erre a jogos vevői igényre kínál megoldást a RotoQ termékcsalád, amelynek beépítése hozzáértő kezekben pofon egyszerű. Az ablak méretrendje ugyanis megfelel a régebbi típusúaknak.

Ha az ablak már nehezen nyílik, nem gátja hidegnek-melegnek, ami gyakran látható jelekkel jár, vagy éppen magán a nyílászárón látszik, hogy nem a mai műszaki elvárásokra ad választ, akkor jelentősen hozzájárulhat az épület energiapocsékoló működéséhez. A funkcionális nehézségek áthidalása a Roto ablakaival dolgozó szakemberek számára egyszerű és gyors feladat, különösen a RotoQ tetőablakkal, amelynek a méretrendje megegyezik a régebbi típusú ablakokkal, így nem kell a tető megbontásával bajlódni. Ez a modell tehát minimálisra csökkenti a beépítés időtartamát és robosztussága biztosítja a hosszan tartó használatot.

RotoQ Eco

„Klikk” hang segíti a kivitelezőt

Tetőfelújítás után jogosan várja el a megrendelő, hogy a tetőtér ne ázzon be. Teljesen kizárhatók az időjárás hatásai a Roto beépítést könnyítő ablakaival, ha a kivitelezés szakszerű kezekben van. A méretrend mellett a RotoQ előnye az erős és tartós beépítést garantáló intelligens illesztési rendszer, amelyhez szerszámokra sincs szükség. Működése egyszerű: a szerelővasak rögzítése után minden fontos szerelési lépést egy-egy „klikk” hang erősít meg. Az ablak szerelése során az egyes elemek helyes beillesztésekor kattanás hallatszik, így akusztikus visszajelzéseket kap a beépítő ha helyesen dolgozik.

Biztonság a tető alatt

A RotoQ értéktöbbletet biztosít műszaki és esztétikai aspektusaival egyaránt: ergonomikus kialakítással, leegyszerűsített profilokkal esztétikus megjelenést, belső vízkivezetéssel biztonságot kínál.

RotoQ

Az épület fő védelmi vonalai között is a tető az egyik, az időjárás hatásainak leginkább kitett terület. A tetőtér kialakítása, mint az épületburok része, számos kihívás elé állítja a gyakorlott kivitelezőt is. A tetőablakok, illetve azok és a tető csatlakozása könnyedén a szerkezet gyenge pontjaivá válhatnak nem kellő körültekintéssel kiválasztott szerkezetek egymáshoz illesztésével. Persze mit sem ér a jó üvegezés, ha a tetőszerkezet és az ablak érintkezése nem szakszerű, vagy egy vastag hőszigeteléssel ellátott tetőbe – a teljes ablakszerkezetet vizsgálva, azaz tok és üvegezés – egy megközelítőleg sem hozzá passzoló értékekkel bíró tetőablak kerül.

A RotoQ választéka ennek tekintetében is kifogástalan, hisz előre beépített hőszigetelő csomaggal rendelkezik, P5 kivitel igénylése esetén pedig előszerelt külső hőszigetelést is tartalmaz. Megakadályozza tehát a tetőn a hőhidak kialakulását, így az ablak hozzájárul az épület energiahatékony működéséhez.

A RotoQ tetőablakok alapkivitele is a 1,1 W/m2K hőátbocsátási tényezőjű kétrétegű üvegezéssel kiugróan jónak számít, de a könnyedén elérhető 0,77 Uw értékkel akár a legszigorúbb passzívház követelményeknek is megfelel.

RotoQ

Ezek az értékek egy a mai elvárásnak megfelelő tetőkialakításhoz illeszkedő ablak jellemzői, amelyek a könnyű beépítés mellett a RotoQ modell legfőbb előnyei.

Ha felújításról van szó, akkor megbízható megoldást kínál a régi helyére méretben is passzoló RotoQ modell. Számos előnyével, egyszerű beépítésével nem véletlenül vált a német tetőépítők kedvenc megoldásainak egyikévé.

 

További információt a Roto oldalán talál.

 

 

Forrás: Build-Communication Kft.