Elindult a Holcim Közösségi Érték Program újabb pályázati ciklusa

275

A Holcim Magyarország Kft. immár 12. alkalommal hirdeti meg Közösségi Érték Program (röviden: KÉP) pályázatát, melynek célja a Királyegyházi Cementgyár és a Bükkösdi Kőbánya melletti települések helyi, lakossági együttműködését előmozdító, hosszú távon fenntartható projektjeinek ösztönzése és támogatása.

KÉP, a helyi közösségek fejlesztéséért és támogatásáért

A Holcim elkötelezett a helyi közösségek támogatása és a fenntarthatóság iránt. Ezért is hirdeti meg a Holcim Magyarország Kft. 2018 óta minden évben Közösségi Érték Programját, amelynek keretén belül fenntartható, fejlesztő célú közösségi, helyi közösségek igényeire alapuló, a településen élők összetartozását, együttműködését erősítő programokat támogat az alábbi területeken:

  • oktatás, képességfejlesztés,
  • egészségmegőrzés,
  • környezetvédelem, klímavédelem,
  • helyi közösségeket támogató infrastruktúra fejlesztése,
  • egyéb, a helyi közösségi élet előmozdítására, fejlesztésére irányuló kezdeményezések.

A pályázat sikerét bizonyítja egyrészt az eddigi 11 pályázati ciklus során, 45 millió forint hozzájárulással, 18 településen megvalósított több mint 140 projekt, másrészt a tavaly októberben elnyert „Effekt 2030 – Az ESG megoldások” díj, amely a program társadalmi hatásának jelentőségét ismerte el.

Pályázati támogatás a helyi közösségek számára

A pályázatra olyan civil szervezetek (egyesületek, alapítványok, közalapítványok, szövetségek), KKV-k és szociális szövetkezetek, valamint nonprofit KKV-k jelentkezhetnek, amelyek megfelelnek a pályázati kiírásban szereplő feltételeknek: nem folytatnak politikai tevékenységet, bejegyzett székhelye és az általuk tervezett projekt megvalósítási helyszíne is a Királyegyházi Cementgyár és a Bükkösdi Kőbánya közvetlen vonzáskörzetében található 31 településen van. A pontos településlista megtalálható a Holcim Magyarország Kft. weboldalán.

A mostani pályázati időszakban 2024. május 24-ig lehet benyújtani online a pályázatokat. A támogatott projekteket 2024. július 1. és december 15. között kell majd megvalósítani. A benyújtott pályázatok közül – összhangban a Holcim Magyarország Kft. fenntarthatósági célkitűzéseivel – kiemelt figyelmet kapnak azok a pályaművek, amelyek a környezetvédelem és a fenntarthatóság jegyében valósulnak meg.

Büszkék vagyunk rá, hogy a Holcim Közösségi Érték Programjába évről-évre egyre több pályázatot nyújtanak be a Királyegyházi Cementgyár körüli települések civil szervezetei. Vállalatunk anyagi támogatásával, közös finanszírozásban már számos olyan projektet valósítottunk meg, melyek hosszú távon is a közösségek lakóinak összetartozását és fejlődését segítik elő – legyen szó közösségformálásról, fenntarthatóságról, oktatásról vagy egészségmegőrzésről. Úgy véljük, hogy ezek az értékek nem csak a Holcim Magyarország Kft. számára kiemelkedő jelentőségűek, de kulcsfontosságúak ahhoz is, hogy a velünk dolgozó és körülöttünk élő közösségek és azok tagjainak jövőjét szolgálják.” – nyilatkozta Turbéki Judit, a Holcim Magyarország Kft. Kommunikációs vezetője.

A részletes pályázati kiírás, valamint a korábban megvalósított pályaművek megtekinthetők a www.holcim.hu weboldalon.

 

Forrás: Holcim