Akár funkcióról és műszaki paraméterekről van szó, akár stílusról, az épületeknek ma igen sokszínű elvárásoknak kell megfelelniük, ráadásul a legtöbb esetben egyszerre, is minél környezetbarátabb kivitelben. Ebbe természetesen harmonikusan kell illeszkedniük a nyílászáróknak is. Nehéz egyszerre eleget tenni az összes igénynek, de szerencsére nem lehetetlen a küldetés az olyan innovatív lehetőségeknek köszönhetően, amit a Deceuninck iCOR konstrukciós rendszere és megújult Elegant termékcsaládja kínál.

Az egyre szigorúbb szabályozási környezet, a sokrétű építészeti trendek és a gyorsan változó személyes preferenciák egy új, okos nyílászáró generáció létrejöttét segítették elő. A Deceuninck új, intelligens iCOR platformja lehetővé teszi a gyártóknak, hogy a különböző tokokat, ablakszárnyakat és dekorelemeket szabadon lehessen kombinálni a Deceuninck Red Dot dizájndíjas Elegant termékvonalban. Így minden igényünkre bizonyosan találhatunk megfelelő konstrukciót.

Innovatív megoldás: páratlan párosítási lehetőségek

Az Elegant profilcsalád valamennyi szárnya megfelel ugyanis az iCOR kétféle, 76, és a hamarosan érkező 84mm-es beépítési mélységű változatának, tehát az ilyen beépítési mélységű tokokkal bármilyen stílus kombinálható. Semmi sem szabhat határt a fantáziának és a különféle igények teljesítésének, hiszen így bármi válaszható a megújult Elegant termékcsaládból, amely minden elváráshoz felvonultat ideális opciót.

Felújításhoz például a hamarosan érkező Grando a tökéletesen illeszkedő, klasszikus választás, de új építésű házakhoz is megfelel ez a profil. A PVC-ablak hagyományos megjelenését tükrözi, és a markánsabb kültéri élnek köszönhetően univerzális megoldást kínál.

Aki inkább az időtlen, modern dizájnra vágyik, annak az Infinity lesz a kedvence. Ez a profil minimalista formákkal kombinálja a hagyományos, egyenes kialakítást, így sokoldalúan használható.

A modern hatásra szomjazók álmát pedig az Abstract testesíti meg, amelynél a tokkal egy síkba eső szárny rendkívül minimalista és elegáns megjelenést kölcsönöz. Ezt a több nemzetközi dizájndíjjal is elismert, teljes vízvetős profilt gyakran alkalmazzák a legmodernebb építészeti projektekben.

Mindegyik profilhoz 50 különböző dekorfólia közül lehet választani, amelyek között megtalálhatóak egyszínű, természetes fa, színes fa és fémes hatást kínáló borítások is. Ez az óriási választék és az iCOR-nak köszönhető kombinálhatóság azt teszi lehetővé, hogy minden igényt ki lehessen elégíteni, bármire is vágyik a felhasználó.

Nagyszerű szigetelés

Elegant profilrendszer rendkívül alacsony hőátbocsátást kínál

Az optimális akusztikai, vízzárási és hőszigetelési tulajdonságok biztosításához az iCOR megoldást ráadásul körbefutó tömítéssel fejlesztették ki. A keret belső és külső oldalának tömítésén túl a középtömítés gondoskodik a funkcionális rés termikus szétválasztásáról, további gátat képezve például a meleg és a hideg ellen.

Az Elegant profilrendszer már önmagában is rendkívül alacsony hőátbocsátást kínál, mindössze 0,93 W/m2K Uf-értékkel rendelkezik, így a megfelelő üveg használatával akár passzívházakhoz is alkalmas. A Deceuninck friss innovációival pedig minden eddiginél jobb szigetelés érhető el. A ThermoFibra hosszú üvegszálmerevítős ablakprofil Forthex termomerevítővel kombinálva kisebb súlyú, nagy méretű ablakok kialakítását teszi lehetővé. A 76 milliméteres beépítési mélységnek és a 85 milliméteres szárnyszélességnek köszönhetően, illetve a különféle üvegezési vastagságok alkalmazásával pedig még tovább növelhető a szerkezet hő- és hangszigetelő képessége.

Elegant ThermoFibra hosszú üvegszálmerevítős ablakprofil

Élen jár fenntarthatóságban

Az Elegant termékek további fontos tulajdonsága, hogy 100 százalékban újrahasznosíthatók. Ez is tükrözi a Deceuninck törekvését a fenntarthatóságra. Ennek a célkitűzésnek kézzelfogható bizonyítéka az újrahasznosító üzem, amelyet a gyártó 2018-ban nyitott Diksmuide-ban. Itt évente 45 000 tonnányi PVC-t tudnak újrahasznosítani, ez 2,3 millió darab régi ablaknak felel meg. Ráadásul így maga a gyártás is környezetbarátabb, hiszen a PVC újrahasznosítása 90%-kal kevesebb energiát igényel, mint egy új anyag előállítása. Az Elegant profilok profilmagja már most is újrahasznosított műanyagból készül egyre több modell esetében. Hamarosan olyan ablakprofilok is elérhetők lesznek a Deceuninck kínálatában, amelyek száz százalékban újrahasznosított műanyagból készültek.

 

https://www.deceuninck.hu/