A DECEUNINCK bemutatja fenntartható profilrendszereit a FENSTERBAU FRONTALE 2024 szakvásáron

193

A fenntarthatóság lesz a Deceuninck fő témája a Fensterbau Frontale kiállításon és szakvásáron, amelyet 2024. március 19. és 22. között Nürnbergben rendeznek meg. A vállalat 550 négyzetméter alapméretű, kétszintes standjánál a látogatók mindent megtudhatnak az energiahatékony és fenntartható nyílászárókról.

A Deceuninck kiállítási standja a fenntarthatóság koncepciója köré épült. A vállalat régóta elkötelezett a körforgásos gazdaság iránt, amit az is bizonyít, hogy saját újrahasznosító üzemet működtet a használt PVC feldolgozására, amely Európa egyik legnagyobb kapacitású létesítményeként évi 45 000 tonna anyagot képes befogadni újrahasznosításra.

2018 óta most először veszünk részt ismét a kiállításon, és időközben jelentős mértékben fejlesztettük a termékeinket. Izgatottan várjuk a személyes találkozást a látogatókkal és örömmel mutatjuk be újdonságainkat” – mondta Búcsi János, a Deceuninck szakembere.

Fenntarthatóság minden szempontból

A Fensterbau Frontale 2024 szakvásáron a Deceuninck az újrahasznosított anyagok kutatás-fejlesztésben betöltött kulcsfontosságú szerepét is bemutatja majd. Az újrahasznosított anyagok feldolgozása 90 százalékkal kevesebb energiát igényel, ami egyúttal kevesebb szén-dioxid-kibocsátást is jelent, mint az új anyagok előállítása. Az Elegant profilok akár 48 százalékban újrahasznosított anyagot tartalmaznak, a 100 százalékban újrahasznosított anyagból készült Phoenix profilok pedig a fenntarthatóság zászlóshajóinak számítanak. Az SBTi (Science Based Targets Initiative) a közelmúltban megerősítette, hogy a Deceuninck üvegházhatású gázkibocsátást csökkentő intézkedései összhangban vannak az éghajlattan területén elért legújabb eredményekkel.

A kiállítással egy időben a Deceuninck elindítja a fenntartható körforgásos gazdaság megvalósítását célzó új kampányát, amely jól mutatja a vállalat elkötelezettségét a téma iránt.

Egyedi profiltechnológia: ThermoFibra

A szakvásáron a Deceuninck bemutatja továbbá acélmentes ThermoFibra profilját is. A látogatók a helyszínen meggyőződhetnek arról, hogy a ThermoFibra profilok mennyivel könnyebbek az acélmerevítésű profilokhoz képest, és mennyire stabilak. A ThermoFibra üvegszálas technológia lehetővé teszi az acélmerevítő nélküli nyílászárók gyártását, ami csökkenti a nyílászárók tömegét és maximalizálja a gyártható méreteket, még jobb hőszigeteléssel és egyedülálló stabilitással. Továbbá mindössze 7 milliméteres külső éllel rendelkezik, ami garantálja a karcsú dizájnt. A profil magjában használt újrahasznosított anyagnak köszönhetően a rendszer rendkívül fenntartható, és teljes mértékben újrahasznosítható a Deceuninck újrahasznosító üzemében.

Termékújdonságok a Fensterbau Frontale-on

Az említett termékeken felül a Deceuninck a kiállításon bemutatja teljes Elegant profilrendszer-kínálatát is, amely a moduláris iCOR-platformra való átállás óta új termékekkel is bővült – például Franciaországban és Hollandiában. A kiváló hőszigetelést biztosító, minimalista kialakítás, valamint maga az iCOR-rendszer már számos díjat nyert.

A vállalat emellett élő demo keretében bemutatja emelő- és tolóajtóinak, valamint redőnyrendszereinek széles választékát. Betekintést nyújt továbbá az ablakgyártóknak és építészeknek szánt új tervezési eszköz, a Deceuninck Project Planner 2.0 működésébe, amely jelenleg a fejlesztés végső szakaszában van.

A Deceuninck a 6. csarnok 103-as standjánál, 550 négyzetméteres kétszintes, nyitott, zöld kiállítói térben várja a fenntartható innováció iránt érdeklődőket.

További információ a kiállításról: https://www.frontale.de/en/exhibitors-products/d/deceuninck-germany-gmbh

 

Forrás: Deceuninck