Okosodott a Deceuninck dizájn Oscar-díjas ablakprofilja

Hamarosan debütál a Deceuninck új, intelligens ablakkonstrukciós rendszere. A belga nyílászáró cég először a dizájn Oscar-díjas Elegant PVC profilt okosította meg az iCOR elvrendszer mentén, de a tervek szerint a továbbiakban az összes termékét ennek jegyében fejleszti majd. Ezzel egyidejűleg nemsokára elérhető a ThermoFibra technológia is, amelynek köszönhetően még alacsonyabb hőátbocsátás érhető el.

IGÉNYRE SZABOTT VARIÁLHATÓSÁG

A sokszínű és gyorsan változó igények kiszolgálására a Deceuninck kifejlesztett egy Intelligens Kombinációs Rendszert (iCOR), amellyel a korábbiaknál sokkal szélesebb ablakprofil-kombinációk alakíthatók ki. A világújdonságnak számító rendszerrel a nyílászárók sokkal inkább testre szabhatók az ügyféligények és az épület adottságai szerint.

Mindazonáltal ennek a konstrukciós alapelvnek az alkalmazásával a gyártók számára is egyszerűbbé válik a raktározás és a gyártás. Az iCOR az első olyan kapcsolódási rendszer, amely kialakítástól függetlenül lehetővé teszi a különféle ajtó- és ablakprofil-dizájnok és -technológiák kombinálását és cseréjét, ezért felújításhoz és új építésű szerkezethez egyaránt illeszkednek.

Elegant ThermoFibra

PASSZÍV HÁZHOZ IS ALKALMAS

A Deceuninck egy termomerevítős ablaktokkal kombinált, hosszú üvegszál-merevítésű ablakprofil technológiát mutat be nemsokára. A hamarosan elérhető ThermoFibra és a Forthex technológia ötvözése feleslegessé teszi az acélmerevítések használatát a profil belsejében, amely rendkívül stabil, és alacsony hőátbocsátási tulajdonságai miatt – 0,88 W/m2K Uf-értékkel – passzívházakhoz is alkalmas. Ezzel a megoldással a korábbinál kisebb súlyú, nagy méretű ablakok alakíthatók ki. A megfelelő üveg használatával ráadásul az így kialakított ablak akár a passzívházakkal szemben támasztott szigetelési elvárásoknak is eleget tesz.

BÁRMILYEN KÜLSŐ MEGVALÓSÍTHATÓ

Az Elegant, amely elnyerte a Német Dizájn Díj különdíját és a Red Dot Dizájndíjat is, összesen 50 különféle dekorfóliával választható, amelyek közt egyaránt megtalálhatók a meleg, természetes hatású faerezetminták, a legtrendibb színek, valamint az alumíniumhatású, illetve fémszemcsékkel gazdagított fólia is.

Az iCOR és a hamarosan elérhető új ThermoFibra technológiák ráadásul nem csupán ablakok, de ajtók esetében is elérhetők. Ennek köszönhetően az Elegant ajtók is minden eddiginél jobb hőszigetelési értéket nyújtanak, és szabadon kombinálhatók a legkülönbözőbb stílusú szárnyak és keretek profiljai.

 

Bővebb információ: https://elegant.deceuninck.com/hu/

 

Búcsi János 
a Deceuninck értékesítési menedzsere

 

 

Forrás: Morpho