2021. január 5-én megkezdődött a régóta várt sportközpontú óvoda és bölcsőde építése a Tolna megyei Gerjen községben.

Az alapkőletételen a meghívottakat Romhányi Károly, Gerjen polgármestere, Süli János, a paksi atomerőmű bővítéséért felelős miniszter, Fehérvári Tamás, a megyei közgyűlés elnöke, Dienstmann Tamás, az épület technológiáját biztosító HORIZONT Globál Kft. ügyvezető igazgatója valamint Dobai László, a kivitelező Volton-Bau Zrt. vezérigazgatója köszöntötte.

Balról jobbra: Az épület technológiáját biztosító HORIZONT Globál Kft. ügyvezető igazgatója Dienstmann Tamás, Fehérvári Tamás, a Tolna Megyei Önkormányzat elnöke, Romhányi Károly, Gerjen polgármestere, Süli János, a paksi atomerőmű bővítéséért felelős miniszter, valamint Dobai László a Volton-Bau Zrt. vezérigazgatója Fotó: HORIZONT Global Kft.

A község eddigi legnagyobb beruházásának hivatalos alapkőletételére a Covid-járvány miatt január 19-én került sor, mely dátumra már állt az összes fal. A korszerű, akadálymentes intézmény energiahatékonyságát a megújuló energiaforrások használata is erősíti. Az ezer négyzetméteres épületben helyet kap egy kétcsoportos óvoda, egy tizennégy férőhelyes bölcsőde, tornaszoba, orvosi és sószoba is. Az épületen kívül fedett teraszok épülnek majd a levegőztetés megoldására. A játszóudvar a modern kor követelményeinek megfelelően készül el.

Fotó: HORIZONT Global Kft.

A HORIZONT Globál Kft. ügyvezető igazgatójának, Dienstmann Tamásnak szívügye a gyermekek jóléte, nem kis értékű adományainak középpontjában mindig a gyermekek érdekei állnak (2018-ban Adományház, 2019-ben Inkubátor adomány). Most egy újabb álom valósulhatott meg, hiszen a tavalyi év végén elnyerték a gerjeni sportközpontú óvoda és bölcsőde acélszerkezetének gyártását. A projekt során HORIZONT technológiával készült a könnyűszerkezetes falazat, a födémszerkezet és a rácsostartó tetőszerkezet.

Fotó: HORIZONT Global Kft.

Az építéshez való acélszerkezet gyártását a legnagyobb körültekintéssel és szakmai erőkkel támogatták, tudva, hogy a gyermekek idejük nagy részét ebben az intézményben töltik majd, így akár méltán nevezhető a második otthonuknak is.

 

A projekt nagyságát szemléltetve néhány érdekes adat:

  • 34,3 tonna felhasznált acél
  • 7604 db összeépített acélprofil, mely összesen 18 583 folyómétert tesz ki
  • 1006 m2 bruttó alapterület – 101 500 db felhasznált csavar

A HORIZONT™ technológiával az intézmény nem csak hónapokkal korábban valósulhat meg, hanem az üzemeltetést tekintve is számottevően költséghatékonyabb lesz egy hagyományos építkezéssel épült létesítményhez képest, ami igazán fontos szempont egy közintézmény tekintetében. Emellett a technológia előnyének köszönhetően a kihasználható alapterület is közel 10 %-kal lesz nagyobb. Az acélszerkezetes technológia időjárási viszonyoktól függetlenül kivitelezhető, így a gyermekek pár hónapon belül birtokba vehetik az új óvodát.

 

További információ: www.horizontglobal.com

 

 

Forrás: HORIZONT Global Kft.