A könnyűszerkezetes technológia megjelenésével az építőipar forradalmi újításokon ment keresztül. Sokkal gyorsabban, mégis ugyanolyan biztonsággal épülhettek fel házak, mint a hagyományos épületek esetében. Az acél fémszerkezetes megoldásnak köszönhetően a HORIZONT™ technológia kivételes minőséget, energiatakarékos üzemeltetést és rendkívüli gyorsaságot kínál az új ingatlanra vágyóknak.

Az 1997-ben alapított Horizont Global Kft. mára az acélvázas építési technológia piacvezető gyártójává nőtte ki magát, és rendelkezik az összes építési dokumentummal, ami hazánkban egy épület kivitelezéséhez szükséges. Az évek alatt már 12 országban, több mint 10 000 megvalósult projekttel és több mint 6000 ház megépítésével bizonyította a technológia megbízhatóságát és időtállóságát.

HORIZONT™ technológia a könnyűszerkezetes házak építését egy új szintre emeli

  • Kiváló minőség és tartósság: Az acél alapanyagok rendkívül erősek és időtállóak, így biztosítva a könnyűszerkezetes ház hosszú élettartamát, mely az acélszerkezet esetében meghaladja a 150 évet.
  • Gyors és hatékony építkezés: Az előre gyártott és pontosan illeszkedő fémszerkezetek lehetővé teszik az építési folyamat felgyorsítását, ezzel csökkentve a várakozási időt és költségkeretet.
  • Rugalmas tervezés: Az acélvázas technológia lehetővé teszi a testreszabhatóságot és a tervezési szabadságot, így egyedi építészeti megoldások is megvalósíthatóak belőle, mindamellett kész típustervek is rendelkezésre állnak, melyek még inkább költséghatékony megoldást jelentenek a szűkebb anyagi kerettel rendelkezők számára. A típustervek módosítására, magasabb felszereltséggel való kivitelezésére is van lehetőség, így egy úgynevezett köztes, félegyedi megoldás kivitelezése is megoldható.
  • Energiahatékonyság: Az épületek szigetelése kiemelt figyelmet kap a HORIZONT™ technológiában, így biztosítva energiahatékony otthonokat.
  • Több hasznos alapterület: Az acélszerkezet keskeny mivoltának köszönhetően a falak vékonyabbak, így 10-15%-kal megnövekedhet a kihasználható alapterület nagysága, mely akár egy plusz helyiség kialakítását is lehetővé teszi.
  • Fenntarthatóság és környezettudatosság: Az újrahasznosítható fém alapanyagok minimalizálják az építési hulladékot, csökkentik az ökolábnyomot és ezzel óvják a környezetünket.
  • Minőség és garancia: A HORIZONT™ acélszerkezetes technológia rendelkezik ÉMI által kibocsájtott engedélyekkel, melyek szükségesek hazánkban egy épület teljes, szabályszerű kivitelezéséhez.
  • Passzívház: Acél könnyűszerkezetből a legmagasabb energiahatékonysági AA++ kategóriájú épületek is megépíthetők, valamint készíthető belőle minősített passzívház, vagy passzívház szintű energiatakarékos épület is. A Horizont Global Kft-nél alapelv, hogy egy ház tervezésénél nem csak a kivitelezési költségek, de az üzemeltetési kiadások is számítanak.

 

További információ: www.horizontglobal.com