Az elmúlt időszak az építőiparban tevékenykedő cégek életében is sok változást eredményezett. A Horizont Global szerint most is menni kell előre az ágazati gépezet működésben tartása érdekében.

A HORIZONT™ acélszerkezet gyártó és forgalmazó kft. több mint 25 éves sikereit is annak köszönheti, hogy mindig gyorsan és eredményesen reagált a piaci változá­sokra. Az elmúlt hónapokban azon dolgo­zott a cég csapata, hogy megerősítse kap­csolatát eddigi beszállítóival, valamint új beszerzési útvonalakat keressen, így jelen­leg is 100%-ban és az eddigi minőségben, határidőre tudja ellátni ügyfeleit az építés­hez szükséges acélszerkezetekkel.

Kapacitásbővítést terveznek

A cég jelenleg évente 400 ezer négyzetmé­ternyi épület acélszerkezetét képes előál­lítani, és további kapacitásbővítést tervez, mivel a jelenlegi helyzetben még inkább előtérbe kerülnek a technológia előnyei és egyre nő a kereslet a HORIZONT™ tech­nológiával épülő építményekre.

„Talán nem szokványos, hogy ilyen bizonytalan időszakban bővülést tervezzen egy cég. Természetesen az elmúlt időszak kihívásai ránk is hatással voltak és vannak. Ugyanakkor azt valljuk, hogy ha megál­lunk és csak a problémára koncentrálunk, várva a következményeket, vagy azt, hogy mások megoldják a helyzetet, azzal nem segítünk, sőt tovább árthatunk. Mi ezért igyekszünk mindig a megoldásokat keresni és megvalósítani azért, hogy működésben tartsuk az építési piac gépezetét, hozzájá­rulva a teljes gazdaság folytonosságához” – fogalmazott Dienstmann Tamás, a Hori­zont Global Kft. alapítója és ügyvezetője.

Acélszerkezet-gyártás a Horizont Global Kft. telephelyén

Töretlenül fejlődő technológia

A technológiát 25 évvel ezelőtt honosította meg a vállalat Magyarországon, akkor a generálkivitelezést is maga a cég végezte. Ma már azonban teljesen a gyártásra és annak folyamatos fejlesztésére összpon­tosítanak, a kivitelezést pedig a franchise jellegű partnerei, a HORIZONTTM Már­kaképviselők és Építőpartner Hálózat tag­jai látják el, az építési módszer pontos és mindenre kiterjedő betanítását követően a tervezésen át egészen a kulcsrakész kivitelezésig.

Jelenleg Magyarországon és Európában közel száz építőipari cég képes alkalmazni az acélvázas építési módot, az érdeklődés pedig folyamatosan növekszik iránta épít­tetői és kivitelezői oldalról egyaránt, ami­hez a jelenlegi energiaválságnak is köze van – véli a vállalat.

„A szakemberhiány, az építőanyagok szinte napról napra történő árváltozása, a bizonytalanság mind-mind arra késztet mindenkit, hogy minél gyorsabban építse fel az épületét: legyen az családi, köz- vagy mezőgazdasági épület, ipari létesít­mény vagy tetőtérráépítés. Emellett termé­szetesen fontos a minőség és a manapság még inkább felértékelődő energiahaté­konyság is egy építménynél” – közölte Dienstmann Olivér, a cég résztulajdonosa és értékesítési igazgatója.

Kiemelt szempont a minőség

Minőség és garancia

  • Vállalatunk rendelkezik az ÉMI által kibocsátott tanúsítványokkal, melyek szükségesek egy épület teljes kivitelezéséhez.
  • Acélprofiljaink és vázszerkezeteink harmonizált Európai Uniós szabványoknak megfelelően, valamint a Certop által auditált ISO 9001 minőségbiztosítási és az ÉMI által ellenőrzött Üzemi Gyártásellenőrzési rendszerben készülnek.
  • Épületeink megfelelő kialakítás mellett a legmagasabb épületenergetikai minőségbe sorolhatók a 176/2008. (VI. 30.) Kormányrendelet az épületek energetikai jellemzőinek tanúsításáról szerint.

Az említett okokat figyelembe véve a jelenlegi gazdasági helyzetben minden­kinek az az érdeke, hogy a hagyományos építési módhoz képest jóval hamarabb, ugyanakkor nyilvánvalóan jó minőség­ben készüljön el az ingatlana. A lakos­sági építtető részben a bizonytalan árak miatt szeretné rövidebb idő alatt befe­jezni az építkezést, és szeretné, ha az ott­hona energiatakarékos lenne; a kivite­lezőnek az az érdeke, hogy minél több megrendelést tudjon megfelelő minőség­ben teljesíteni; míg egy üzleti befekte­tőnek egy gyorsan birtokba vehető vagy adható, energiahatékony és ellenálló léte­sítmény a célja. „Az acélvázas építés­technológia mindezeket képes teljesíteni, erre bizonyíték az a több ezer referen­cia is, amit az elmúlt 25 évben, 4 konti­nens 11 országában építettünk” – hangsú­lyozta Dienstmann Olivér.

A Horizont Global Kft. értékesítési igaz­gatója elmondta, az elmúlt időszak építő­anyag áremelkedésére és -hiányára a cég jól reagált, és biztonsággal ki tudja szol­gálni jelenlegi generálkivitelező partne­reit, sőt, a cég gyártási kapacitása lehetővé teszi, hogy bővítse hálózatát. Ezt azonban – ahogyan Dienstmann Olivér fogalmazott – nem minden áron.

„A 100%-ban magyar tulajdonú családi vállalkozásunknál megalakulásunk óta kiemelt szempont a minőség, és ezt nem­csak a gyártás során tartjuk szem előtt. Nagyon fontos számunkra, hogy azok a kivitelezők, akik az általunk fejlesztett technológiával építenek – tehát bizonyos szinten minket is képviselnek –, szintén maximális minőséget nyújtsanak megren­delőiknek. Ezért nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy hálózatunkhoz kiváló szaktu­dással és ügyfél-visszajelzésekkel rendel­kező kivitelezők csatlakozzanak, valamint azt, hogy 100%-os pontossággal és részle­tességgel tanítsuk be őket a HORIZONTTM technológia alkalmazására. Emellett termé­szetesen a gyártásra és a kulcsrakész épü­letekre vonatkozóan rendelkezünk minden olyan minősítéssel – mint például az ÉMI –, ami elengedhetetlen a kivitelezéshez.”

 

 

 

www.horizontglobal.com