Korunk talán legnagyobb kihívására keressük a választ, amikor környezettudatos, fenntartható, energiahatékony beruházást szeretnénk megvalósítani! Sajnos nap mint nap tapasztaljuk, hogy ipari, mezőgazdasági, kereskedelmi vállalkozások kerülnek nehéz helyzetbe, mert nem tudják kitermelni a fenntartásukhoz szükséges rezsiköltséget. A hatékony energiagazdálkodás, a megújuló erőforrások alkalmazása egy modern és hosszú távon is működni tudó mezőgazdasági cég számára ma már nélkülözhetetlen követelmény!

A 100%-ban magyar tulajdonban lévő vállalkozás, a Horizont Global Kft. menedzsmentje évekkel ezelőtt ezen szemlélet szellemében fejlesztette ki piacvezető technológiáját, amely a mai gazdasági viszonyokat tekintve is a legjobb ár-érték arányú, környezettudatos, fenntartható és közel „zéró” emissziós technológia. A technológia egy komplex ECO rendszer, melyet a tulajdonosok negyed évszázada a piaci igényeknek és a kor kihívásainak megfelelően folyamatosan fejlesztenek. Ennek köszönhetően a piacon mára a leggyorsabb, legkényelmesebb kivitelezést és a legkevesebb üzemeltetési költséget biztosító technológia, mely világszerte ismert!

A HORIZONT™ technológia megoldást nyújt bármilyen épület megépítésére, ahol fontos az energiahatékonyság.

A HORIZONT™ technológia előnyei

Üzemeltetés

Hazánkban a legnagyobb energiaveszteséget az épületek fűtése és hűtése eredményezi. A szakszerűen kivitelezett HORIZONT™ acélvázas ingatlan energiaigénye és károsanyag­kibocsátása harmada egy ma épített átlagos épületnek.

Szállítás 

Egy átlagos, 100 m²­-es tégla, vagy betonház tartószerkezetének súlya 95 tonna körüli, míg egy HORIZONT™ energiatakarékos ház súlya átlagosan mindössze 4,9 tonna. A nagy tömegű építőanyagok mozgatásához, rakodásához, beépítéséhez nagy energiafogyasztású speciális gépek szükségesek. A HORIZONT™ acélszerkezetes technológia esetében mindezekre nincs szükség.

Hasznos alapterület 

A szerkezet teherbírásának és jó hőszigetelésének köszönhetően nincs szükség olyan vastag falakra, mint a hagyományos téglaépületeknél, így jelentős mértékben nő a hasznos alapterület mérete. Egy 100 m²-es külső alapterületű téglaépület esetében, 38 cm vastag tartófalakkal számolva, akár 10 m² is nyerhető a technológiával.

Újrahasznosítás a környezetvédelem jegyében 

Az acélszerkezetes épületek nagy előnye, hogy előregyártott egységekből áll, amelyek igény esetén szétszerelhetőek és máshol minimális anyagveszteséggel újra összeállíthatóak. Ha teljes bontásra kerül sor, az acél 100%-ban újra felhasználható.

Szárazépítési technológia

Egy 160 m²-es ház esetén a szerkezetállítást 16 munkaóra alatt végzi el egy hétfős csapat a helyszínen.

A HORIZONT™ acélvázszerkezetes építkezés egy szárazépítési technológia, tehát az alapozás és aljzatbetonozás kivételével nincs szükség vízre, ami – különös tekintettel a globális felmelegedéssel járó nagy szárazságban – rendkívül környezettudatos megoldást jelent. Az építési helyszínre kamionnal kiszállított vázszerkezetek kézzel rakodhatóak és mozgathatóak, összeillesztésük pedig kézi fúrócsavarozókkal történik. Lényeges szempont, hogy a HORIZONT™ épületek kivitelezéséhez nincs szükség sem zsaluzó, sem dúcoló anyagokra.

Minimális hulladék 

A precíz, saját fejlesztésű tervező programnak köszönhetően a gyártás teljes mértékben hulladékmentes, az építés során pedig minimális építési hulladék keletkezik. A hulladékkezelési költségek ezáltal is rendkívül alacsonyak lesznek, ezzel együtt pedig a környezeti terhelés is nagymértékben csökkenthető.

Felületkezelés 

A tűzihorganyzott acél váz nem igényel extra felületkezelést, mint a festés vagy a vegyszeres impregnálás, mert ellenálló a rovarokkal, rágcsálókkal, penészesedéssel és gombásodással szemben.

Szigetelés 

Az energetikai besorolás két tényezőtől függ:

  • a határolószerkezetek (alap, fal, mennyezet) hőszigetelésétől és
  • az épületgépészeti rendszertől.

A HORIZONT™ acélvázas technológia esetében a külső falburkolat rétegrendje az igényeknek megfelelően változhat. A HORIZONT™ épületek a sokrétű megoldásoknak köszönhetően, megfelelő gépészettel és hőszigeteléssel könnyen teljesítik az AA++ kategória energiahatékonysági besorolás követelményeit.

Mit nyújt a technológia? 

A vékonyfalú acélszerkezetes technológiával környezettudatos, energiatakarékos épületek építhetőek. A megfelelő tervezéssel alkalmas passzívház kivitelezésére is. Hazánkban európai uniós követelmény, hogy Energia Tanúsítvánnyal kell ellátni az épületeket, melyekből a HORIZONT™ technológia ma képes elérni a legmagasabb “AA” és “AA++” besorolást.

Engedélyek

Vállalatunk rendelkezik magyarországi és az Európai Unióban szükséges építési engedélyekkel is.

Pályázatok

A HORIZONT™ technológia a mindenkori pályázati feltételeknek is megfelel.

Bízunk benne, hogy sikerült felkelten az Ön figyelmét is a HORIZONT™ technológia iránt! A nagy érdeklődésre való tekintettel KIVITELEZŐ-PARTNER CÉGEK, TERÜLETI KÉPVISELŐK JELENTKEZÉSÉT IS VÁRJUK az alábbi elérhetőségeken:

 

www.horizontglobal.com
info@horizontglobal.com

Tel.: + 36 1 812 2212