Tizenhat építőipari szakember végezte el sikeresen a Mapei Minősített Szakember programját júniusban, Budaörsön. A most sikeresen minősült szakemberek, a második végzős „évfolyam” a programban. 

„Szeretnénk láthatóvá tenni a megbízhatóságot” – így jelentette be 2021-ben Markovich Béla, a Mapei Kft. ügyvezetője a képzést. A Minősített Szakember képzéssel a vállalatnak az a célja, hogy a minősítést megszerző szakemberek garantáltan képesek legyenek a legmagasabb szintű burkolási feladatok elvégzésére.

A program résztvevői elméleti és gyakorlati továbbképzésen vettek részt, ahol a legújabb technológiákat és anyagokat ismerhették meg. Ezt követően a burkoló szakemberek elméleti és gyakorlati vizsgán adtak számot a képzésen megszerzett szaktudásukról. Ők ezentúl jogosultak a „Mapei Minősített Szakember” védjegy használatára – tájékoztatott a vállalat.

A sikeres vizsgát tett szakemberek két évig használhatják a minősítő védjegyet. Két év után a minősítés évente legalább egy továbbképzés elvégzésével újabb egy évre meghosszabbítható. Ezek a folyamatos továbbképzések garantálják a minősített szakemberek tudásának naprakészen tartását – hangsúlyozta a Mapei.

A képzésen gyakorló burkoló szakemberek vehetnek részt. Az idei programra 49-en jelentkeztek, akik közül a magas szakmai követelmények szerinti előszűrés után 29-en nyertek felvételt. Jelenleg tizenhatan végeztek, további 13 szakember pedig októberben fejezi be a képzést.