A Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. pályázatot írt ki gyakorló építészeknek és építészhallgatóknak, arra ösztönözve a szakembereket, hogy referencia értékű tető- és épülettervek szülessenek.

A mai igényeket csak korszerű építőanyagokkal lehet kielégíteni. A Terrán 360o-os termékportfóliója felveszi a versenyt az idő múlásával, a márka hosszú időre szóló, írásos garanciával védett cserép-, hőszigetelő és ereszcsatorna-rendszerei az évtizedek során bizonyították minőségüket.

Azonban az ökotudatosság is egyre erősödő vásárlói, építtetői igény, ám sokakat elrettent a hagyományos, nagytáblás rendszerek látványa, ha napelemekről van szó. Egy újonnan épített vagy felújított háznál érthető igény, hogy az ember hazaérkezve örömmel és büszkén szeretne otthonára nézni. A Generon napelemes tetőcserépnek köszönhetően nincs felesleges tetőáttörés, így az prémium megjelenést biztosít az ingatlan számára és növeli annak értékét. Első ránézésre annyi különbség látható csupán, hogy a Generonon megcsillan a napfény, ezzel is azt üzenve, hogy ez a tető – és az alatta lévő család – igazán naprakész.A Terrán egyik kiemelt célja évek óta a tapasztalt és leendő építészek bevonása az előremutató megújuló energetikai megoldások és a minőségi tetőkialakítások megismerésébe, valamint tervezésébe, pályázat formájában. A Gyártó arra ösztönzi a szakembereket, hogy referencia értékű tető- és épülettervek szülessenek, emellett arra törekszik, hogy az építészeti alkotásokat és tervezőket minél szélesebb körben bemutassa a nyilvánosság előtt.

2022-ben a vállalat az Építész pályázatot a „GENERON napelemes betoncserép, a jövő energiája már a jelenben” és „Minőségi Terrán tetőrendszer az építészeti jövőképben” mottók égisze alatt indította útjára.Az Építész hallgatói pályázat szintén két területre fókuszál a pályázók „GENERON napelemes betoncserép, a jövő energiája már ma” és „Korszerű tetőrendszerek” jelige szerint nyújthatják be alkotásaikat.

Forrás: Sanscliche