Autent Solutions Kft. néven folytatja tevékenységét a gravitációs szellőzési, épületgépészeti- és épületenergetikai megoldásokat nyújtó Colt Hungária Kft. A hazai piac meghatározó szereplője 14 év után vált nevet, melynek hátterében a piacon kínált termék- és szolgáltatási portfólió jelentős megújítása áll.

A 2008 óta gravitációs szellőzéssel, hő- és füstelvezetési rendszerekkel, füst- és tűzszakaszolással, illetve egyéb épületgépészeti rendszerekkel foglalkozó Colt Hungária október 1-jétől Autent Solutions néven folytatja tevékenységét. A cég 2022. december 31-ig látja el Magyarországon a Colt termékek kizárólagos képviseletét. A 2023-as évnek hasonló, ám a tervek szerint dinamikusan bővülő termék- és szolgáltatási palettával indul neki.

 „A klímaváltozás és az energiaárak emelkedése még inkább szükségessé teszik minden megrendelő számára, hogy az igényeihez leginkább illeszkedő, egyedi, és főleg energiahatékony műszaki megoldást nyújtsunk. A nemzetközi változásokat figyelembe véve jutottunk arra a döntésre, hogy csak úgy fejlődhetünk és úgy valósíthatjuk meg elképzeléseinket, ha a Colttól különválva, ezzel nevet is változtatva folytatjuk eddigi tevékenységünket – mondta Csordás Zoltán, ügyvezető igazgató. Hozzátette: „Fontos kiemelni, hogy csak a cégnevünk módosul, sem munkatársaink soraiban, sem pedig az ügyfelek iránti elkötelezettségünkben nem lesz változás. Ugyanakkor a jövőben műszaki megoldásaink körét, sőt csapatunkat is bővíteni tervezzük.”

Portfólióbővítés: együttműködés Európa vezető gyártóival

2023. január 1-jétől az Autent Solutions nem egyetlen cég, hanem több neves európai gyártó minőségi termékeinek képviseletével folytatja a tevékenységét – közölte a vállalat. A nemzetközi beszállítóik között többek között olyan cégek találhatók, mint az 1829 óta létező német Hahn Lamellenfenster GmbH, és a cseh AVAPS s.r.o., amely a tűzgátló és füstgátló megoldások egyik piacvezető gyártója Európában, vagy a több mint 30 éves tapasztalattal rendelkező, mechanikus szellőztető rendszereket gyártó holland VentiNet B.V.

A jelenleg 14 főt foglalkoztató Autent Solutions kitért arra is, hogy a kínálatában továbbra is megtalálhatók lesznek a hő- és füstelvezetési rendszerek, a gravitációs napi szellőztető rendszerek, árnyékolástechnikai rendszerek és mindezek vezérlése. Emellett – tájékoztattak közleményükben – tűzgátló szakaszolásokra, a gépi füstelvezetésre, a mélygarázsok átszellőztetésére, a hasadó-nyíló felületekre, bevilágító rendszerekre és fénybeeresztő rendszerekre a jövőben is van megoldásuk. Elmondták, a gyártócsarnokokban az alkalmazottak megfelelő munkakörülményei és a munkagépek hőterhelésének csökkentésének biztosítására a fenti elemeket az adiabatikus hűtéssel tudják eredményesen kombinálni. Ez a rendszer magas hőterhelésű helyek igazán hatékony és költségkímélő kezelésére ad választ – ismertette a vállalat.

Karbantartás házon belül

A névváltozás után a cég a hatékony piaci működését tovább kívánja erősíteni. Az egyik ezt szolgáló intézkedés – közölte a cég -, hogy a jövőben az Autent Cégcsoporthoz tartozó, Autent Hungária Kft. látja majd el az Autent Solutions által értékesített berendezésekkel kapcsolatos karbantartási, és szerviz szolgáltatásokat.

Az Autent Hungáriának 2019 óta ugyanaz a tulajdonosi háttere. A cég 2004 óta működik, mára piacvezető szolgáltatóként. „Bízunk benne, hogy ez a változás ügyfeleink még magasabb szintű kiszolgálását teszi lehetővé, hiszen működési alapelvünk nem változott: nem csupán épületgépészeti termékeket és rendszereket, hanem egyénre szabott műszaki megoldásokat nyújtunk a tervezés első lépéseitől, egészen a megvalósult projekt utóéletéig.” – mondta Csordás Zoltán.

A vállalat új weboldala október végétől lesz elérhető.

Forrás: sajtóanyag