Két felsőoktatási intézményben is tartott szakmai előadást az elmúlt hetekben az idén 25 éves fennállását ünneplő HORIZONT Global. A vállalat főmérnöke, Janurik Csaba a cég által meghonosított energiatakarékos acélvázas építési rendszerről tartott ismertetőt a fiataloknak, akik nagyon fogékonyak minden építőipari innováció iránt – fogalmazott honlapján a gyártó és forgalmazó.

Az Óbudai Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Karára és a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karára is meghívást kapott a HORIZONT Global Kft., hogy bemutassa a vállalat által 25 éve meghonosított HORIZONTTM energiatakarékos építési rendszert.

Janurik Csaba főmérnök előadását nagy érdeklődéssel fogadták a hallgatók és a bemutatóra hivatalos látogatók egyaránt. A HORIZONT Global honlapján úgy fogalmazott, sikerült ledönteni a technológiával kapcsolatos számos tévhitet. Hozzátették, az új generáció láthatóan nagyon fogékony az innovációra, hiszen az előadás után is számos kérdést tettek fel a technológiával kapcsolatban.

A súlyosbodó energiaválság miatt most sokkal nagyobb figyelem hárul a HORIZONT™ technológiára, ugyanis erősödik a nemzetközi trend, melynek fő célja a tudatos építkezés és a fenntarthatóság.” – hangsúlyozta a vállalat. Elmondták azt is, hasonló rendezvényeken a jövőben is szívesen jelennek meg, hiszen mindig is támogatták a fiatalokat és a haladó gondolkodást.

A HORIZONT Global fennállása óta szorosan együttműködik a közép- és felsőoktatási intézményekkel. Támogatásának köszönhetően újult és nyílt meg 2017-ben az Óbudai Egyetem Ybl Miklós Építéstu­dományi Karán a HORIZONT MŰ-HELY, ahol a hall­gatók a vállalat építési rendszerét tanulmányozva ismerkedhetnek az ener­giatakarékos acélszerkezetes technológiával. Az acélvázas építési rendszert gyártó- és forgalmazó vállalat emellett rendszeresen fogad telephelyén diákcsoportokat szak­képzési centrumokból és egye­temekről egyaránt, továbbá az általa Magyarországon bevezetett technológiát duális képzéseken is oktatják építész és szerkezetépítő diákok számára.

A cég szerint kiemelten fontos a jövő szakembereinek biztosítása, és az, hogy ismerjék, szeressék a környezettudatos építési módokat – különösen most. “Ennek érdekében célunk, hogy a jövő építési technológiáját átadják a következő generációnak.” – hangsúlyozta a vállalat.

Forrás: www.horizontglobal.com