Konszolidálódó piacokat és dinamikus fejlődést vár a 2023-tól több innovatív, csarnoküzemeltetéshez környezettudatos ipari épületgépészeti- és épületenergetikai megoldások szélesebb választékát kínáló Autent Solutions Kft. A portfólióbővítést zöldmezős beruházás és a szolgáltatási részleg optimalizált működését célzó cégátalakítások is megelőzték.

Ahogyan eddig is, az elkövetkező néhány év üzleti eredményeit – ha nem is kizárólag – jelentősen meghatározó gigaprojektek adják az Autent Solutions Kft. 2023-ban új alapokra helyezett fejlődésének gerincét. A főleg ipari létesítmények számára energiatakarékos gravitációs szellőzési, épületgépészeti- és épületenergetikai megoldásokat kínáló cég február végére 2,8 milliárd nettó megrendelésállománnyal rendelkezett. A hazai piac meghatározó szereplője 15 éves tevékenységének új szakaszához ért, amikor termék- és szolgáltatási portfóliójának megújításába kezdett.

A cég folyamatosan bővülő kínálatának fő piacát a nagy ipari beruházások adják, de a gravitációs szellőzési, környezettudatos épületgépészeti- és épületenergetikai megoldásai sokkal kisebb cégméretnél is a kifizetődő beruházások közé tartoznak.

Csordás Zoltán az Autent Solutions ügyvezetője

A jó időben történő portfólióbővítés biztosítja az elkövetkező évek, várakozásaink szerint hamarosan konszolidáló piacán a cég további fejlődését. Az elmúlt évek munkája beérett, a továbblépés a fejlődést biztosítja, amelyet a piac azonnal pozitívan vissza is igazolt. Eddigi népszerű műszaki megoldásainkat számos új, saját területén vezető márka magyarországi képviseletével egészítettük ki. Olyan cégekkel kezdtük meg az együttműködést, amelyek hozzánk hasonlóan az új piaci lehetőségekre kellően nyitottak, elég innovatívak, és a változásra mindig készen állnak. Folynak tárgyalások többek között az épületenergetikában hasznos zsalus szellőzők területén speciális igényekre is nyitott, rugalmas és projektorientált szolgáltatásokat nyújtó céggel” – mondta Csordás Zoltán, az Autent Solutions ügyvezető igazgatója. Hangsúlyozta, hogy az itthon képviselt megbízható, rugalmas projektorientált cégek körének bővítése még nem zárult le. „Fontos azonban kiemelni, hogy nem csupán műszaki megoldásaink körét, de csapatunkat is bővítjük. Egy területen pedig biztosan nem lesz változás, és ez az ügyfeleink iránti elkötelezettségünk.” – folytatta a cég átalakulásával kapcsolatosan a cégvezető.

Zöldmezős beruházás és optimalizált cégműködés

A portfólióbővítést megelőzte az a piaci működés optimalizálását és a hatékonyság növelését célzó folyamat, amely során a karbantartási és javítási szolgáltatások a cégcsoporthoz tartozó Autent Hungária Kft. hatáskörébe kerültek.

A 2023. év közepétől üzemkész, zöldmezős beruházásban a Hajdú-Bihar megyei, 1700 lelkes Zsákán épülő lemezmegmunkáló csarnok kapacitásait előre láthatólag a kelet-magyarországi régió nagy beruházásai fogják lekötni. Az energiafelhasználásának közel 50%-át napelemes rendszerrel fedező, környezetbarát lemezmegmunkáló csarnok fontos szerepet tölt majd be a cég beszállítói pozíciójának javítása terén.

Folyamatos bővülés 

A 15 éve alapított, 2022 szeptember 31-ig Colt Hungária Kft. néven működő Autent Solutions Kft. nemzetközi beszállítói között –  a korábbi egyetlen helyett – idéntől olyan, magas minőséget és műszaki megoldásokat képviselő cégek szerepelnek, mint az 1829 óta létező német Hahn Lamellenfenster GmbH, a hőszigetelt lamellás szellőző feltalálója és a cseh AVAPS s.r.o., amely a tűz- és füstgátló megoldások egyik piacvezető gyártója Európában, vagy a több mint 30 éves tapasztalattal rendelkező, mechanikus szellőztető rendszereket gyártó holland VentiNet B.V. Egyúttal a 40 éves tapasztalattal rendelkező szintén holland Bovema International B.V.  ipari szellőztető, a klímaszabályozó, a légkezelő, és a hő- és füstelvezető (RWA) rendszerei szintén elérhetők általa.

A mára 18 főt foglalkoztató Autent Solutions Kft. tehát minden értelemben szintet lépett úgy, hogy kínálatában továbbra is megtalálhatók a hő- és füstelvezetési rendszerek, a gravitációs napi szellőztető rendszerek, árnyékolástechnikai rendszerek és mindezek vezérlése. A tűzgátló szakaszolásokra, a gépi füstelvezetésre, a mélygarázsok átszellőztetésére, a hasadó-nyíló felületekre, bevilágító rendszerekre és fénybeeresztő rendszerekre is csak a legjobb megoldásokat kínálják. A gyártócsarnokokban az alkalmazottak megfelelő munkakörülményei és a munkagépek hőterhelésének csökkentésének biztosítására a fenti elemeket az adiabatikus hűtéssel tudják eredményesen kombinálni. Ez a rendszer magas hőterhelésű helyek igazán hatékony és költségkímélő kezelésére ad választ.

 

Forrás: Build-Communication