Már pályázható a Holcim Közösségi Érték Program következő pályázati ciklusa

374

A Holcim Magyarország Kft. idén ősszel 11. alkalommal hirdeti meg Közösségi Érték Program (KÉP) pályázatát, azzal a céllal, hogy ösztönözze és támogassa a Királyegyházi Cementgyár és a Bükkösdi Kőbánya melletti települések helyi, lakossági együttműködését előmozdító, hosszú távon fenntartható projektjeinek megvalósítását. Pályázat keretösszege ezúttal 5 millió forint; az egy projekttel elnyerhető maximális támogatási összeg 750.000 forint.

KÉP, a helyi közösségek fejlesztéséért és támogatásáért

A Holcim elkötelezett a helyi közösségek támogatása és a fenntarthatóság iránt. Ezért is hirdeti meg a Holcim Magyarország Kft. 2018 óta minden évben Közösségi Érték Programját (KÉP), amelynek keretén belül fenntartható, fejlesztő célú közösségi, helyi közösségek igényeire alapuló, a településen élők összetartozását, együttműködését erősítő programokat támogat az alábbi területeken:

  • oktatás, képességfejlesztés,
  • egészségmegőrzés,
  • környezetvédelem, klímavédelem,
  • helyi közösségeket támogató infrastruktúra fejlesztése,
  • egyéb, a helyi közösségi élet előmozdítására, fejlesztésére irányuló kezdeményezések.

A pályázat sikerét bizonyítja egyrészt az eddigi 10 pályázati ciklus során, a mintegy 40 millió forint hozzájárulással, 18 településen megvalósított több mint 130 projekt, másrészről az idén októberben elnyert „Effekt 2030 – Az ESG megoldások” díj. A szakmai zsűri a „Mindenki társadalma” kategória II. helyezett pályázataként a program társadalmi hatásának jelentőségét ismerte el.

Pályázati támogatás a helyi közösségek számára

A pályázatra olyan civil szervezetek (egyesületek, alapítványok, közalapítványok, szövetségek), KKV-k és szociális szövetkezetek, valamint nonprofit KKV-k jelentkezhetnek, amelyek megfelelnek a pályázati kiírásban szereplő feltételeknek: nem folytatnak politikai tevékenységet és amelyek bejegyzett székhelye és az általuk tervezett projekt megvalósítási helyszíne is a Királyegyházi Cementgyár és a Bükkösdi Kőbánya közvetlen vonzáskörzetében található 31 településen van. (A pontos településlista a Holcim weboldalán érhető el.)

A mostani pályázati időszakban 2024. január 12-ig várják a pályázatokat. A támogatott projekteket 2024. január 1. és július 31. között kell majd megvalósítani. A benyújtott pályázatok közül – összhangban a Holcim Magyarország Kft. fenntarthatósági célkitűzéseivel – kiemelt figyelmet kapnak azok a pályaművek, amelyek a környezetvédelem és a fenntarthatóság jegyében valósulnak meg.

„A Holcim Közösségi Érték Program keretében olyan közösségépítő projekteket támogatunk, amelyek előre mutatóak, környezettudatos és hosszú távon fenntartható értékeket képviselnek. A korábbi díjazott pályaművek között – a teljesség igénye nélkül – hozzájárultunk egy több, mint 30 fajjal büszkélkedő gyógynövénykert létrehozásához Szentlőrincen, a közösség összetartozását szimbolizáló harang felújításához Tarcsapusztán, közösségi programoknak is helyt adó, korszerű, iskolai barkácsterem kialakításához Bükkösdön. Ezek a projektek rámutatnak arra, mekkora erő van a közösségekben és mennyire fontos, hogy lehetőséget kapjanak a jövőnk formálásában. Büszkék vagyunk rá, hogy a támogatásokkal hozzájárulhattunk a megvalósításukhoz. Bízunk benne, hogy idén is hasonlóan színvonalas pályaművek érkeznek majd a felhívásunkra.” – nyilatkozta Turbéki Judit, a Holcim Magyarország Kft. Kommunikációs vezetője.

A részletes pályázati kiírás, valamint a korábban megvalósított pályaművek megtekinthetők a www.holcim.hu weboldalon.

 

Forrás: Holcim