„Mi a véleménye: növekszik, stagnál vagy csökken?”

434

Felmérések az építőipar jövőjéről

Zajlik az évtizedes múltú, független Építési Piaci Prognózis szakemberek körében már hagyományossá vált idei felmérése, amelyet évente 400-600, tervezéssel és kivitelezéssel foglalkozó tölt ki.

A minden évben megkérdezett szakemberek véleménye támpontokat ad a közeli jövő megítéléséhez, a független, középtávú előrejelzés elkészítéséhez. „A 2016 óta újra évente megjelenő tanulmány és a frissítése forrásai között mindig is jelentős szerepet kapott az építőiparban dolgozó szakemberek kérdőíves módszerrel gyűjtött véleménye: hogyan látják az építésgazdaság különböző területein tevékenykedők a tendenciákat, az ágazat jövőjét.” – mondta Rajki Diána, az Építési Piaci Prognózis kiadója, a Build-Communication vezetője. – „A 2023 évi felmérés zajlik, várjuk szakemberek véleményét, a kb. 5-8 perc alatt kitölthető kérdőívben feltett kérdésekre.”

Fontos, hogy a kérdések megválaszolásához nincs szükség számszerű információkra, kizárólag a kitöltők – akár szubjektív – véleményére, érzéseire kíváncsiak az adatgyűjtést végzők az építőipar jövőjét, a várható tendenciákat, trendeket illetően. A felmérésben való részvétel anonim, de az eredményeket a szervezők szívesen megosztják a kitöltőkkel.

Aki elmondaná a véleményét, az a kérdőívet itt érheti el: https://www.kerdoivem.hu/kerdoiv/ 

Építkezik? Felújít? Mondja el, hogyan!

Ezzel egy időben zajlik egy részletesebb, több témát felölelő adatfelvétel építkezést és felújítást tervezők, valamint építkezést vagy felújítást az elmúlt években végzők körében is. Ebben sok más mellett arról szólnak a kérdések, hogyan zajlanak a lakossági építési beruházások döntései, milyen tényezők fontosak, milyen okból terveznek vagy vágtak bele építésbe, felújításba magánemberek. A legutóbbi felmérést összesen 423 magánszemély töltötte ki, amellyel az idei eredmények hamarosan összehasonlíthatók lesznek.

A felmérés kérdőíve itt érhető el: https://www.kerdoivem.hu/kerdoiv 

Rövid összefoglaló a tavaly végzett lakossági felmérésből pedig a IDE kattintva érhető el. További információ a kiadótól kérhető: Build-Communication – iroda@buildmarketing.hu

 

Forrás: Build-Communication