Buszmegállót adtak át a Királyegyházi Cementgyárnál

198

A Holcim Magyarország Kft. célja, hogy 2040-re elérje a nettó karbonsemleges működést. Ennek érdekében fennállása óta valósít meg környezettudatosságot erősítő lépéseket, mind a cementgyártás, mind a vállalati működés, mind pedig a környezetében élők szemléletformálása területén.

„A munkavállalók és a hozzánk érkezők közlekedési szokásainak kiértékelését követően döntöttünk úgy, hogy az autónál környezettudatosabb és költséghatékonyabb, tömegközlekedési lehetőséggel bővítjük a megközelíthetőségünket. A buszmegálló átadása egy újabb mérföldkő fenntarthatósági céljaink elérésében, és hozzájárul a környezetünk védelméhez is: egy környezetbarátabb alternatívát nyújt a munkavállalóknak, hogy autó helyett tömegközlekedéssel jussanak el a munkahelyükre és onnan haza” – nyilatkozta Hoffmann Tamás, a Holcim Magyarország Kft. Ügyvezető igazgatója.

Hosszas előkészítő munkát követően a Királyegyházi Cementgyár április 8-tól lesz elérhető a Volánbusz menetrend szerinti, Szentlőrinc és Sumony között közlekedő járataival. Ez a fejlesztés nemcsak a Holcim munkavállalóinak nyújt lehetőséget majd a kényelmes és környezetbarát közlekedésre, hanem hozzájárul a közösség egészének fenntartható fejlődéséhez is.

Szívügyünk a környezettudatosság. Ezért bízunk benne, hogy a jövőben minél többen fogják választani ezt a közlekedési formát vállalatunk megközelítésére – legyen szó akár munkavállalóinkról, akár a jövőben megrendezésre kerülő gyárlátogatásokra érkező vendégekről, iskolai csoportokról, mivel egyéni szinten ezzel is hozzájárulhatunk a karbonlábnyomunk csökkentéséhez. A jövőben további lépéseket tervezünk tenni, hogy vállalatunk egyre fenntarthatóbb és környezetbarátabb legyen” – tette hozzá Hoffmann Tamás.

A Királyegyházi Cementgyárnál megálló járatok pontos menetrendje a Volánbusz hivatalos oldalán érhető el.

 

Forrás: Holcim