Gábor Dénes-díj 2022

58

A NOVOFER Alapítvány közzétette a Gábor Dénes-díj 2022 felterjesztési felhívását. A díjjal a hazai és a határainkon túl élő magyar nemzetiségű, a műszaki és természettudományi felsőoktatás képviselőit, a jelentősebb ágazatok, illetve iparágak kutató-fejlesztő szakembereit kívánják elismerni és további alkotó munkára ösztönözni. A jelöléseket október 31-ig lehet benyújtani.

A civil szféra neves műszaki alkotói elismerésének célja olyan magyarországi és határon túli magyar szakemberek elismerése és további alkotásra való ösztönzése, akik a műszaki és természettudományi felsőoktatás, a jelentősebb ágazatok, illetve iparágak (távközlés/IT, gépipar/járműipar, biotechnológia/gyógyszeripar, mezőgazdaság, környezetvédelem, energia-/vízgazdálkodás, közlekedés/logisztika, orvostudomány/életminőség javítása, stb.) területén tevékenykednek.

Az elismerésre gazdasági tevékenységet folytató társaságok-, a kutatással-, fejlesztéssel-, felsőfokú képzéssel foglalkozó intézmények, kamarák, műszaki és természettudományi egyesületek, szakmai vagy érdekvédelmi szervezetek, illetve szövetségek vezetői jelölhetik az általuk szakmailag elismert, és a díjra érdemesnek tartott szakembereket.

A felterjesztések leadási határideje: 2022. október 11.

A Gábor Dénes-díjat 2022 decemberében ünnepélyes keretek között, több kategóriában adják át.

A kritériumokat tartalmazó részletes felhívás és a jelentkezéshez szükséges adatlapok, a http://www.gabordenes.hu/palyazati-felhivasok/ internetes címen érhető el letölthető formátumban.

Forrás: sajtóanyag