Az üvegipari cég először vett részt a MagyarBrands programban. Az üvegipari vállalat a „Kiváló üzleti márka” és a „Kiváló innovatív márka” címre is pályázott, a zsűri pedig mindkét kategóriában díjazásra érdemesnek találta a CE Glass márkát.

A MagyarBrands több mint egy évtizede díjazza a legeredményesebb magyar vonatkozású márkákat. Célja, hogy a vásárlók és az üzleti világ figyelmét ráirányítsa a legsikeresebb hazai fogyasztói, üzleti vagy innovatív márkák termékeire, szolgáltatásaira. A program kizárólag olyan magyar márkát értékel, amely Magyarországon született vagy a létrejöttében, alapításában magyarok vettek részt.

Az évszázados családi gyökerekre visszatekintő, Szeged és Szatymaz határában álló CE Glass Industries üvegipari vállalat idén először mérette meg magát a legnagyobb hazai márkák között a MagyarBrands pályázaton. A zsűri két kategóriában is elismerte a vállalatot, így a “Kiváló üzleti márka” és “Kiváló innovatív márka” díjakat vehették át.

„Az elmúlt évek bizonyították, hogy az olyan kitüntető címek, mint amilyen a MagyarBrands is, képesek pozitív irányban befolyásolni egy márka értékét a fogyasztók és az üzleti partnerek szemében. Mérhetetlen büszkeséggel tölt el, hogy szegedi vállalkozásként, jelentős szegedi és Csongrád megyei munkavállalói bázissal kétszeresen is a legnagyobb, legismertebb és legkedveltebb hazai márkák közé tartozik mostantól a CE Glass is.” – mondta el a díj kapcsán Varga Gusztáv alapító-vezérigazgató.

A MagyarBrands díjak odaítélésekor olyan szempontok játszottak szerepet, mint a tradíció és innováció, a foglalkoztatás, a reputáció, az identitás, az ismertség és a kedveltség. Ezen szempontok alapján szakmai zsűri többek között értékelte a CE Glass családi hagyományokra építő üvegipari tevékenységét, innovatív üvegfeldolgozási technológiáit, géppark-modernizációját, továbbá a zömmel szegedi vagy Szeged környékén élő munkavállalóinak elégedettségéért tett lépéseit.

Az idei évben nem ez az első alkalom, hogy az üvegipari céget szakmai díjban részesítik: tavasszal „Dolgozói elégedettség” kategóriában az Év gyárának választották meg a szegedi gyökerű üvegfeldolgozó vállalkozást, szeptemberben pedig a K&H Bank zsűrije ítélte oda „Környezetvédelmi fenntarthatóság” kategóriában a Családi vállalatok kiválósági díjat.

A CE Glass Industries a közép-európai régió egyik meghatározó üvegfeldolgozó- és nagykereskedelmi vállalatcsoportja. Tevékenysége kiterjed az építőiparba szánt üveg megmunkálására, szigetelőüveg-gyártásra, valamint építészeti üvegek és segédanyagok nagykereskedelmére is.

Forrás: CE Glass sajtóanyag