Elindult az Év Homlokzata 2023 pályázat közönségszavazása

177

Ön melyik családi házba költözne be szívesen? Szavazzon a legszebb építészeti megoldásokra! 

Elindult az Év Homlokzata pályázat közönségszavazása, amelyen bárki leadhatja szavazatát az idén versenyben lévő családi házakra. A szavazni 2023. szeptember 30-ig lehet az evhomlokzata.hu oldalon keresztül.

Az egyik legrangosabb és legmagasabb díjazású építészeti megmérettetés, az Év Homlokzata alapítója és főtámogatója a Baumit, védnöke pedig a Magyar Építőművészek Szövetsége. A szervezők a korábbi évekhez hasonlóan idén is az egész országból, öt kategóriában várták a legizgalmasabb homlokzati megoldásokat: családi ház, társasház, középület, energetikai felújítás, műemlékfelújítás. A pályázaton mind építészek, mind kivitelezők indulhattak, amennyiben az új vagy újonnan felújított homlokzatok megalkotásához Baumit termékeket használtak.

A beérkezett pályázatokat minden évben neves építészekből és szakértőkből álló, független szakmai zsűri bírálja el. Az eredményt novemberben hirdetik ki, de addig is, családi ház kategóriában a zsűri mellett Ön is díjazhatja a kedvenc épületét!  A közönségszavazás nyertese oklevél elismerésben részesül.

Családi ház kategóriában idén 35 nevezés érkezett az ország minden tájáról; Szombathelytől, Biatorbágyon át egészen Berettyóújfaluig. Nagyon örülünk annak, hogy az Év Homlokzata verseny népszerűsége töretlen és mind az építészek, mind a kivitelezők évről évre szívesen nevezik az elkészült alkotásokat. November 16-án a Magyar Zene Házában tartandó díjátadón kiderül, egyetért-e a közönség a zsűrivel!” – mondta el a beérkezett pályázatok kapcsán Járomi Judit, a Baumit ügyvezető igazgatója.

Hogyan lehet szavazni a legszebb épületekre? 

A szavazatokat elektronikus úton, az evhomlokzata.hu weboldalon keresztül lehet leadni 2023. szeptember 30-ig.

A weboldalon megtekinthető az összes jelölt, a Bővebben gombra kattintva több kép is megnézhető, és megtudható, milyen Baumit anyagokkal készült a ház homlokzata, ki a tervezője és a kivitelezője, az épület melyik településen található.

Egy személy több épületre is voksolhat, egy nap legfeljebb 3 családi házra adhatja le szavazatát. A már leadott szavazat nem visszavonható. Az a családi ház, amelyik a legtöbb szavazatot kapta, a közönségszavazás nyertese lesz, és az Év Homlokzata 2023 díjkiosztóján átveheti a pályázat közönségdíjának oklevelét. A közönségdíj anyagi juttatással nem jár.

További információ: evhomlokzata@baumit.hu

 

Forrás: Baumit