R+T 2024 átfogó kísérőprogram/Fókuszban a fenntarthatóság és az energiahatékonyság

Az R+T 2024. február 19. és 23. között nemcsak számos újdonságot, hanem változatos kísérőprogramokat is kínál a szakmai látogatóknak –, valamint az idei vásáron a fenntarthatóság és az energiahatékonyság témáira összpontosít.

Az R+T 2024. február 19. és 23. között megnyitja újra kapuit. A szakértők végre ismét személyesen találkozhatnak Stuttgartban, hogy élőben, a színes valóságban megismerkedhessenek a redőnyök, kapuk és árnyékolástechnikai rendszerek területének legújabb termékeivel és szolgáltatásaival. Emellett az R+T változatos kísérőprogramja arra invitálja a szakmai látogatókat, hogy bővítsék saját szakismereteiket, és közvetlen eszmecserét folytassanak a terület szakértőivel.

Sebastian Schmid, a Messe Stuttgart ügyvezetőségi tagja

Az egész R+T csapat nagyon várja már a nagy találkozót Stuttgartban! Ilyen hosszú idő után alig várjuk, hogy látogatóinknak olyan kiemelt programokat kínáljunk, amelyek nem hagynak kívánnivalót maguk után” – mondta elragadtatással Sebastian Schmid, a Messe Stuttgart ügyvezetőségi tagja. Különleges bemutatókon, fórumokon és szemináriumokon képviseljük a legkiválóbb szakértelmet, és tájékoztatást adunk az iparágat érintő trendekről és kihívásokról. Az idei vásáron a fő hangsúly a „fenntarthatóság” témáján van.

A 2024-es R+T mottója a következő: Együtt. alakítjuk. a fenntaR+Tható. jövőt. A kísérőprogram tartalma szorosan kötődik a fő témához, és ez biztosítja, hogy a résztvevők „fenntarthatósággal” és „energiahatékonysággal” kapcsolatos szakmai ismeretei célzottan bővüljenek. „Innovatív megoldások és fenntartható termékek széles választéka várja Önöket a különböző területekről, valamint egy átfogó kísérőprogram” – mondja Sebastian Schmid az R+T 2024-re hangolódva.

R+T innovációs díj

Melanie Brenner, a Messe Stuttgart vásár- és rendezvénymenedzsere

Az R+T Innovációs díj 2024-ben ismét a vásár különleges fénypontja lesz” – mondta örömmel Melanie Brenner, a Messe Stuttgart vásár- és rendezvénymenedzsere. Az R+T Innovációs díj betekintést kínál a redőnyök, kapuk és árnyékolástechnika világából származó legújabb, úttörő műszaki fejlesztések, nagyszerű formatervezési megoldások vagy különösen fenntartható és energiahatékony termékek területére.

A 17 ország 79 vállalata által benyújtott 125 termék közül a független zsűri 41 terméket jelölt az R+T innovációs díjra. A következő lépés a nyertesek kiválasztása lesz. Az innovációs díjat a vásár megnyitása előtti este adják át a kiválasztott vendégeknek. Összesen tizenegy kategóriában ítélnek oda arany, ezüst és bronz fokozatú díjakat, valamint különdíjakat adnak át a fenntarthatóságért, az energiahatékonyságért, a formatervezésért, valamint a kézműipari ifjúsági díj is kiosztásra kerül.

ift „Védelem a túlmelegedés ellen“ különleges bemutató

Az idei ift Rosenheim különleges bemutató témája az R+T 2024-en a „Védelem a túlmelegedés ellen”. A különleges bemutató rávilágít arra, hogyan kell kinézniük a fenntartható, klímabiztos és energiahatékony építési termékeknek, és hogyan kell azokat jelölni.

A hangsúly itt a gyártás és a használat során a CO2-kibocsátás csökkentésére, a fenntartható termelésre, a könnyű javíthatóságra és karbantartásra, valamint a szélsőséges éghajlati viszonyok elleni védelemre helyeződik. A középpontban az épületek túlmelegedése elleni hatékony, klímabiztos és fenntartható védelemként szolgáló árnyékolástechnika áll. A különleges bemutató naponta látogatható a 9C80-as standon a 9-es csarnokban.

ES-SO szeminárium és Tábortűz megbeszélések (Campfire Session)

Ezen túlmenően az idei vásáron ismét megrendezésre kerül az ES-SO (European Solar Shading Organisation) szemináriuma, amely az épületek energiahatékonyságával és fenntarthatóságával kapcsolatos árnyékolástechnikai megoldások legújabb fejlesztéseire összpontosít. A szeminárium témája: „Az éghajlatváltozással szembeni ellenállóság intelligens árnyékolástechnikával”. A látogatók hasznos betekintést nyerhetnek az árnyékolástechnika központi szerepébe az európai jogalkotásban, különösen a 2050-ig megvalósítandó klímasemlegességgel kapcsolatban. A szeminárium a VIP Lounge szemináriumi termében kerül megrendezésre 2024. február 21-én, szerdán 9:30-tól 12:30-ig angol nyelven.

2024. február 22-én, csütörtökön és 2024. február 23-án, pénteken délelőtt 20 perces Tábortűz megbeszélések (Campfire Session) is megrendezésre kerülnek „Fenntarthatóság intelligens árnyékolástechnikával” témában a kiválasztott kiállítói standokon. „Ideális lehetőség arra, hogy többet tudjunk meg az árnyékolástechnikai ágazatról, és inspirálódjunk ezáltal” – mondja Melanie Brenner.

Kapufórum

Az R+T 2024-en ismét megrendezésre kerül a Kapufórum is, amely a kapugyártó üzletág aktuális kihívásairól és trendjeiről tájékoztatja a látogatókat – a kaputechnológia digitalizációjától kezdve a tesztelésig és tanúsításig, valamint aktualitásokról a szakértői vélemények területén. Emellett a „fenntarthatóság” témája is szóba kerül, például az Európai Kapuszövetség E.D.S.F. energiacímkéjének bemutatásával. amely az EU Bizottság „Green Deal” elnevezésű kezdeményezését hivatott megvalósítani. A Kapufórum naponta kerül megrendezésre a Paul Horn csarnokban (10. csarnok) a 10D51 standon.

A fenti, valamint más kiemelt programok mind megtekinthetők az R+T 2024 kiállításon.

A kísérőprogramokkal kapcsolatos összes információ megtalálható a
www.rt-expo.de/rahmenprogramm oldalon.