Elhalasztották az R+T 2022-t

1301

A Messe Stuttgart elhalasztja az R+T-t, a redőnyök, ajtók/kapuk és árnyékolórendszerek vezető szakvásárát, amelyre a tervek szerint 2022 februárjában került volna sor. A következő R+T-t a szokásos rendszerben 2024. február 19. és 23. között fogják megrendezni.

 

 

Roland Bleinroth, a Messe Stuttgart elnöke Fotó: Landesmesse Stuttgart GmbH

Az R+T Stuttgart legnemzetközibb eseménye. A legutóbb, 2018-as szakkiállítás kiállítóinak háromnegyede külföldről érkezett, a nemzetközi látogatók aránya 60% volt, akik több, mint 140 országból érkeztek a rendezvényre. A kiállítóinkkal és partnereinkkel szoros együttműködésben végzett kockázatértékelés során kiderült, hogy a világjárvány okán ismét szigorított utazási korlátozások miatt nem reális a nemzetközi vendégek széles körű részvétele az R+T-n 2022 februárjában. Ezért úgy döntöttünk, hogy más alternatívákat is mérlegelünk minden érintettek érdekében” – mondta Roland Bleinroth, a Messe Stuttgart elnöke.

Sebastian Schmid, a Messe Stuttgart Műszaki igazgatója Fotó: Landesmesse Stuttgart GmbH

Sebastian Schmid, a Messe Stuttgart Műszaki igazgatója hozzátette: “Az elmúlt hetekben és hónapokban minden nap intenzív és átlátható megbeszéléseket folytattunk ügyfeleinkkel az R+T-ről, a végsőkig együtt küzdöttünk a megvalósulásáért. A jelenleg rendelkezésre álló információk alapján Baden-Württemberg szövetségi állam érvényes Koronaszabályzata és az általunk kialakított Safe Expo koncepció lehetővé tenné a rendezvény biztonságos megrendezését februárban. A helyzet azonban nagyon dinamikusan változik, felismertük, hogy nem fogjuk tudni megszervezni az R+T-t a megszokott formában és minőségben 2022-ben. Úgy gondoljuk, hogy a mi felelősségünk, hogy minden résztvevő számára szavatoljuk a megfelelő biztonságot, ezért elhalasztjuk az R+T-t 2024-ig. Digitális videókban be fogjuk mutatni az iparág trendjeit és innovációit, azonban nem fogunk tisztán digitális szakvásárt rendezni, mint például az R+T digital.

A szakma arra vágyott, hogy ismét személyesen találkozzanak a stuttgarti R+T-n. Az elmúlt hetekben azonban a vezető gyártók lemondásai miatt kiderült, hogy a rendezvény nagy valószínűséggel elvesztette volna nemzetközi jellegét. Mindenki sajnálatát fejezte ki a szakkiállítás elhalasztása miatt, de bizakodva várjuk az új időpontot és egy fantasztikus vásárt 2024-ben” – nyilatkozta Heinrich Abletshauser, a Szövetségi Redőny- és Napvédőgyártók Szövetségének elnöke.

Dirk Meyer-Tonndorf, az Ajtó- és Kapugyártók Országos Szövetségének elnöke hozzátette: “Egyetértünk ezzel a döntéssel, és meg vagyunk győződve arról, hogy az R+T 2024 ismét teljes siker lesz.

Üdvözöljük a Messe Stuttgart felelősségteljes döntését, miszerint a jelenlegi világjárvány idején elhalasztja az R+T-t, jóllehet személyesen sajnálom. Mindannyiunkon múlik, hogy 2024 egy fantasztikus esemény legyen!” – nyilatkozta Sandra Musculus, a Műszaki Textilek, Redőnyök és Napvédelem Ipari Szövetségének elnöke.

 

További információ: www.messe-stuttgart.de/r-t

 

 

Forrás: Landesmesse Stuttgart GmbH