A Hörmann kilépett a garázskapu-gyártó egyszerű szerepéből

224
Fotó: Venczel Zsolt

A Hörmann Hungária Kft. 2024-ben ismét részt vett a Construma építőipari kiállításon, amelyen most először volt érezhető az a hangsúlyeltolódás, mely a cég portfólióját az elmúlt pár évben jellemezte: a garázskapuk és meghajtások mellett, már szinte nagyobb szerepet kaptak a beltéri- és bejárati ajtók.

A Hörmann régóta hangoztatja, hogy a világunk a következő évtizedekben gyökeresen megváltozik: átalakulnak lakhatási szokásaink, lehetőségeink, mely már ma is jól látszódik: egyre zöldebb, automatizált otthonok jelennek meg, melyhez egyre kisebb alapterület fog társulni. Ennek egyik hozadéka, hogy a garázskapuk iránti kereslet a következő évtizedekben várhatóan csökkeni fog, hiszen a lakások alapterülete, a rendelkezésre álló beépíthető terület – legalábbis a közepes- és nagyvárosokban – alapvetően zsugorodni fog.

Erre a kihívásra a Hörmann ma már számtalan olyan törekvést tud felmutatni, mely az „előremenekülés” irányába mutat. Az idei, 42. Contruma kiállításon ezen törekvések mind kézzel foghatóan is megjelentek, hiszen a Hörmann hatalmas standján már nagyobb teret kapott a beltéri- és bejárati ajtóválasztékuk.

Fotó: Venczel Zsolt

„Tudatosan mozdult el az anyavállalatunk a beltéri- és bejárati ajtók gyártásának irányába. A nyílászárásba már így is nagy tapasztalatunk volt, de a Hörmann eggyel tovább lépett és olyan partnereket vásárolt fel – mint például a prémium, német ajtógyártó HUGA –, mellyel ebbe a szegmensbe is erőteljesen be tudott lépni” – mondta el a hangsúlyeltolódásról Szujó László, a Hörmann Hungária Kft. ügyvezetője, majd hozzátette: „Nem jelent ez alapvető váltást a Hörmann életében, inkább csak egy olyan kiegészítést, mely jól megfér a zöld törekvéseink mellett, és felkészíti a cégcsoportot a jövő építőipari kihívásaira is.”

A Hörmann mindezek mellett garázskapuit, okosotthon megoldását a Homee-t folyamatosan értékesíti partnerein keresztül. Így azok, akik a megszokott termékeket és minőséget keresik, továbbra is megtalálják azokat a cég portfóliójában.

Fotó: Venczel Zsolt

A cég emellett a Contrumán is kiemelte, hogy nem csak az általános építőipari kihívások, hanem az ipari sztenderdek és elvárások betartására is kiemelt figyelmet fordít: zöld törekvéseik eredményeképp ma már minden lakossági garázskapu CO2-semleges gyártási módozattal készül, életútjuk pedig – német minőségük miatt – kiemelten hosszú.

 

Forrás: Stern Communications