Az üvegfelületek egyre nagyobb jelentőséget kapnak a lakóépületekben, hiszen kitágítják a lakótér határait, és beengedik az éltető napfényt. Teraszok, illetve erkélyek esetében egy nagyméretű ajtóval még közelebb hozhatjuk a természetet az otthon melegéhez. A Deceuninck szakemberei a toló-bukó és az emelő-toló ajtók közötti átmeneti megoldást javasolnak, amely akár 4 méter széles és közel 2,4 méter magas lehet, ugyanakkor egyetlen mozdulattal elhúzható, így egy pillanat alatt összekapcsolható a kert, az erkély vagy a terasz a házzal.

A teraszajtó biztosítja az átjárást bel- és kültér között, ezért fontos, hogy a lehető legnagyobb mértékben engedje be a fényt és a látványt, viszont ne foglaljon el sok helyet. A nagyméretű felület miatt azon­ban elengedhetetlen a jó hő- és hangszige­telő képesség, valamint az esetleges külső behatolások elleni védelem. Végül, de nem utolsósorban a nyílászárónak stílusában és megjelenésében is illeszkednie kell az épü­lethez, valamint a megrendelő elvárásaihoz. A Deceuninck Legend Slide kínálata mind­ezeket a tulajdonságokat egyesíti magában.

Megnövelt dimenziók

A PVC profilokból készült új tolóajtó­rendszer az igényeknek megfelelően akár 4000 milliméter széles is lehet, a maximá­lis magassága pedig elérheti a 2350 milli­métert. A 76 milliméteres szárnyban lévő üveg közvetlenül egy 149 milliméter szé­les tokba van ágyazva. Ezek az adottságok teret adnak a természetes fénynek.

Könnyed kezelés

A Legend Slide egyfajta átmentet képez a jól ismert toló-bukó, illetve emelő-toló ajtók között. A PVC-ből készült pro­fil az osztó és szárny egyedi merevítésé­nek köszönhetően nagyméretű szerkezetek kialakítását is lehetővé teszi. A szárny­rendszer és a speciális szerelvények ugyanakkor garantálják, hogy az akár 150 kilogramm tömegű szárnyakat könnyedén és csendesen lehessen mozgatni.

Kiváló szigetelés

„A Deceuninck Legend Slide megoldásai a nagyméretű üvegfelület ellenére is kiváló akusztikai és hőszigetelési paraméterekkel rendelkeznek. A 76 milliméter szélességű szárnyak akár 54 milliméter vastag három­rétegű üvegezéssel is kérhetők, így a nyí­lászáró össz-hőátbocsátási tényezője mind­össze 0,77 W/m2K. A kompatibilis Elegant ablak- és ajtórendszerrel párosítva pedig akár a passzívházak előírásait is teljesíti. A szerkezet merevsége és tömítése biz­tosítja továbbá, hogy a teraszajtó ellenáll­jon a széllökéseknek, a csapadékszivárgás­nak, valamint a huzatnak” – mondta Búcsi János, a Deceuninck szakértője.

Biztonságos otthon

A PVC profilok speciális szerkezete, vala­mint az acél és alumínium megerősítések kiváló védelmet nyújtanak a betörés ellen. Masszív kampós csavarok, vízszintesen és függőlegesen is záródó rendszer, speciális reteszelések, elektronikus biztonsági ele­mek, valamint laminált üveg biztosítja a lakók kényelmét és biztonságát.

Esztétikus megjelenés

A Legend Slide tolóajtórendszer műsza­kilag és megjelenésében is minden belső térhez jól passzol. A határozott élek, a keskeny vonalak és a derékszögben illesz­kedő belső üvegezőrudak követik az aktu­ális építészeti trendeket, a fix rész alacsony profilja pedig kialakításában az alumíni­umrendszerekre emlékeztet. A kompati­bilis Elegant sorozat öt különböző stílusú ajtót kínál, melyek a dekorfóliák és szí­nek széles választékával kombinálva lehe­tővé teszik a dizájnnal kapcsolatos egyedi igények megvalósítását. A megrendelők 57 különböző felületszerkezetű (sima, matt, fémes és fa textúrájú) színárnyalat közül választhatnak minden konstrukciótípushoz.

 

 

www.deceuninck.hu