Az Ytong ma már a pórusbeton szinonimája. A „fehér tégla” természeténél fogva kiváló hőszigetelő, mert millió apró pórusba zárt levegőt tartalmaz, így nem igényel kiegészítő hőszigetelést sem. Emellett optimális nyomószilárdságú, A1-es tűzvédelmi osztályba sorolt, nem éghető minőségi falazó anyag.

Kiváló hőszigetelő képességével – egy rétegben – egyedülálló a hazai falazóelem piacon. Emellett a CO2-kibocsátás csökkentés, az egészséges lakóklíma és a hosszú távú fenntarthatóság éllovas építőanyaga. Egyedüliként rendelkezik „Környezetbarát Termék Védjegy” tanúsítással a falazóelemek között, mely igazolja a vállalat környezettudatos elhivatottságát. Hazai, független intézet szavatolja, hogy a termékek megfelelnek a meghatározott környezetvédelmi követelményeknek a kitermelt alapanyagok, az alacsony energiaigényű, hulladékmentes előállítás, a kész épület energiahatékonysága tekintetében.

Az Ytong termékek használatával egyrétegű, energiahatékony, környezetbarát korszerű falazatok építhetők, ezáltal a kiegészítő hőszigetelések idő- és költségvonzata megtakarítható.

TERMÉKVÁLASZTÉK

Az Ytong Lambda 37,5 cm termék használatával a követelményekhez képest is magasabb hőszigetelő képességű falakat (U=0,22 W/m2K) építünk úgy, hogy eközben nem generálunk – esetleg nem átgondolt kiegészítő hőszigetelés beépítésével – páratechnikai problémákat sem.

A vállalat fontos stratégiai jellemzője, hogy folyamatosan felméri az aktuális piaci igényeket, és ennek megfelelően reagál. Innovációs termékfejlesztés és gyártásoptimalizálás eredményeként kibővült az Ytong Lambda termékek szortimentje egy 45 cm-es elemvastagsággal. Az Ytong Lambda 45 cm egyrétegű, energiahatékony falszerkezet növeli a beruházás értékét, hiszen már idén túlteljesíti a jövő évre tervezett szigorodó energetikai előírásokat (U=0,19 W//m2K).

Az Ytong Lambda 50 cm széles elemeivel már passzívházak mutatóihoz közelítő (U=0,16 W/m2K) hőszigetelő képességű fa-lazatok építhetők egyetlen munkafolyamattal, ami ebben a munkaerőhiányos időkben igen hasznos. Így az innovatív termék alkalmazása hosszú távon fenntartható és értékálló befektetést biztosít.

KÖRNYEZETBARÁT FALAZAT

Az Ytong pórusbeton elemek alapvetően homokból, mészből és vízből állnak, melyek 100%-ig természetes alkotóelemek, ezért szinte kiapadhatatlanul rendelkezésre állnak, továbbá ezek a falazóelemek teljes életciklusuk során sem jelentenek veszélyt az ökológiai egyensúlyra. Az Ytong falazóelemek alkalmazásánál nem szabadulnak fel mérgező, illetve gáznemű anyagok, a termék teljes mértékben újrahasznosítható.

Az Ytong alapvetően teherhordó szerkezet, de vázkitöltő falak készítésére is alkalmas. Az optimális nyomószilárdság akár kétszintes családi ház kivitelezésére is biztonságos megoldás. A lakókomfortunk szempontjából az év egészében, így a nyári időszakban egyaránt fontos, hogy a belső terek kellően védettek legyenek a nyári túlmelegedés ellen. Az Ytong hőtároló képessége ellenáll a nappali hő sokk hatásának, valamint éjszaka kellő mértékben visszahűl, így a belső tér hőmérséklete mindig közel azonos marad.

 

 

Bővebben: https://www.ytong.hu/yntelligens-epitkezes