Az Ytong vasalt palló termékek szintmagas, masszív, daruval mozgatható építőelemek. A nagy elemekből álló rendszer a korszerű kivitelezés záloga.

A nagy méretű Ytong fal-, födém- és tetőpallóknak az adott pro­jekthez igazadó méretre gyártása jelentősen lerövidíti az építkezés idejét, továbbá csökkenti a szükséges élőmunkaerő mennyiségét, ami a hagyományos kiselemes építésnek csupán az 1/3-a, így kiváló minőségű épületek valósíthatók meg gyorsan és gazdaságosan.

Naponta 100 négyzetméter

A nagy elemekből és a daruval történő beépítésből adódóan egy munkanap alatt akár 100 m² falfelület is elkészíthető – ez hoz­závetőlegesen egy átlagos családi ház egy teljes szintjének felel meg. Az előre megtervezett elemkiosztás segítségével maxima­lizálható a szerkezet teljesítménye, illetve minimalizálható a nem megfelelő építésből, csomóponti kialakításból fakadó hibák száma. A daruval történő anyagmozgatásból adódóan jelentősen csökkenthető az élő munkaerő igénye – a teljes építési folyamat­hoz elég egy darukezelő és két szakmunkás –, ami kiemelten fon­tos szemponttá vált a jelenlegi szakemberhiányos gazdasági kör­nyezetben.

A gépi elemmozgatás ergonomikus és könnyebb munkavégzést tesz lehetővé, jelentősen növelve a szakképzett munkaerő energia­hatékonyságát. Az Ytong pallós építési rendszere ugyanazokkal a kiváló épületfizikai tulajdonságokkal rendelkezik, mint a hagyo­mányos falazóelem, így a „tér minden irányában” azonos mér­tékben szigetel, az intelligens páraszabályozásnak köszönhetően pedig optimális lakóklímát, valamint megfelelő nyomószilárdsága masszív és értékálló szerkezetet biztosít.

Az Ytong pallókkal történő építkezés során az összes elem töké­letesen egymáshoz illeszthető, nem keletkezik építési hulladék, így költséghatékonnyá válik a kivitelezés folyamata. Amennyi­ben a rendszer többi elemét is beépítik, úgy a tökéletesen illesz­kedő homogén rendszerelemeknek köszönhetően megelőzhető a hőhidak kialakulása.

Az Ytong tető- és födémpallói ideálisan kiegészítik a falpalló rendszerét – gyorsan, stabilan, alátámasztás nélkül. Az elemek kiváló hőszigetelő tulajdonsággal rendelkező, vasalással megerő­sített pórusbeton termékek, ily módon tökéletesen kombinálható egymással a jó hőszigetelés és az optimális nyomószilárdság.

A rendszer nyújtotta előnyök:

  • gyorsan és egyszerűen beépíthető,
  • alátámasztás nélkül azonnal terhelhető,
  • egyszerű felületképzés,
  • nincs szükség zsaluzatra vagy felbetonra,
  • minden évszakban optimális lakóklímát teremt,
  • kiegészítő termékek széles választéka (például attikafalelemek).

A Ytong tető- és födémpallókat kifejezetten az adott építési pro­jekthez tervezik és gyártják. Fontos, hogy a gyártó szakkép­zett kollégái lehetőleg már a tervezési szakaszban egyeztessenek a tervezővel, megrendelővel. A mérnök kollégák tanácsot adnak a hatékony elemkiosztásra, a födém műszaki jellemzőire, illetve a csomópontok kialakítására. Segítenek a részletes beépítési terv kidolgozásában, jelen vannak a kivitelezés indításakor, így is támogatva a zökkenőmentes kivitelezési folyamatot.

 

 

www.xella.hu