A BMI Villas lapostetők hő- és UV-védelmére kifejlesztett díjnyertes megoldása nemcsak a nyári kánikula idején csökkenti jelentősen a hőterhelést, de általa megóvhatjuk, sőt akár javíthatjuk is a tető állapotát.

Ahogy Földünk, úgy Magyarország éghajlata is évről évre melegedő tendenciát mutat. Ez nem csupán az éves középhőmérséklet növekedését jelenti, hanem a nyári időszak hőségnapjainak (mikor a napi átlaghőmérséklet meghaladja a 30 °C-ot) gyarapodását is. Mindemellett hazánk éghajlatára egyre inkább jellemzővé válik az olykor hirtelen és nagy mértékű változékonyság. A környezeti változások nem csak az emberi szervezetet állítják újabb és újabb kihívások elé: épületeink, otthonaink hővédelme is újabb, hatékonyabb megoldásokat követel meg.

A BMI Magyarország a BMI Group, Európa legnagyobb tetőrendszereket és vízszigetelő anyagokat gyártó vállalatcsoportjának tagja. A csoport márkáihoz tartozó BMI Villas és BMI Bramac széles kínálatában számos olyan terméket találunk, amelyek kiemelkedően jól teljesítenek a hő- és fényvédelem területén.

Míg magastetőkhöz különleges, hőreflektáló Thermo Protector bevonattal ellátott betoncserepeket és reflektív tulajdonságú Clima Plus és TOP RU Resistant tetőfóliákat ajánlanak, addig a lapostetők terén zöldtetős megoldásaikkal kínálnak hűsítő, környezetbarát megoldásokat.

A PIACON EGYEDÜLÁLLÓ TERMÉK

A bitumenes lemezzel fedett lapostetők, valamint a fémlemezszegélyek és -elemek hő- és fényvédelmére a BMI Villas terméke jelent innovatív megoldást, amelyet 2019-ben Construma díjjal ismertek el. Ez pedig nem más, mint a BMI Villas SILVER PRIMER® Speed VARNISH SBS, amely egy gyorsan száradó, oldószeres SBS modifikált bevonat. Olyan újgenerációs fényvédő bevonatról van szó, mely amellett hogy rendkívül hatékonyan védi az épületet a túlzott felmelegedéstől, alumínium pigmentjeivel ezüstös, modern hatást kelt.

Az SBS kaucsukkal modifikált, rugalmas bitumenes bevonat tartósan védi a tetőszigetelést az UV-sugárzás hatásaitól. Használatával a legforróbb nyári napokon akár 7 °C-kal alacsonyabb belső hőmérsékletet is elérhetünk, ezzel csökkentve az épület hőterhelését. Alkalmazása hosszú távon is rendkívül kifizetődő, ugyanis a szigetelés minden rétegének élettartamát megnöveli: mivel csökkenti a szerkezet rétegeibe beépített anyagok hőmozgását, azok öregedése is lassabb lesz.

EGYSZERŰ HASZNÁLAT

A termék felvitele egyszerű; történhet szórással vagy festőhengerrel. Különös gondot kell fordítanunk azonban – az alapfelület tisztasága mellett – arra, hogy optimális időjárási körülmények között alkalmazzuk.

Nyirkos, csapadékos, vagy éppen túl száraz időben, tűző napon éppúgy nem tanácsos nekilátni a folyamatnak, ahogy túl hidegben (10 °C alatt) sem. Amennyiben a szórásos alkalmazás mellett döntünk, elegendő egy munkamenetben felhordani a terméket. Viszonylag gyorsan, 48 óra alatt teljesen megszárad.

ALKALMAZÁS

A BMI Villas SILVER PRIMER® Speed VARNISH SBS rendkívüli hőreflektáló és felületvédő tulajdonságainak köszönhetően kiválóan alkalmazható újonnan épített lapostetőkön, illetve már meglévő lapostetők felújításához. Ez utóbbi esetben érdemes együtt alkalmazni a BMI Siplast Roof® Speed insulation SBS anyaggal. Ezt a fedőréteget a bitumenes szigetelés apró egyenetlenségeinek, repedéseinek és üregeinek kiegyenlítése érdekében célszerű felvinni, a BMI Villas SILVER PRIMER® Speed VARNISH SBS használata előtt legalább három nappal.

Fémfelületen való alkalmazás esetén a BMI Siplast Primer® Speed SBS alapozó réteg használata javasolt.

A speciális bevonatot a bitumenes lemezek és fémlemezek mellett használhatjuk pala, kerámia- és betoncserép, továbbá bitumenes zsindely felújításához is.

 

www.villas.hu