Magyar – orosz építőipari együttműködési megállapodás

280

Az Orosz Építők Szövetsége (RSZSZ) és az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) a nemzetközi kapcsolatok és a nemzetközi gazdasági tevékenység hatékonyságának javítására export-import, és beruházási tevékenységük előmozdítása érdekében együttműködési megállapodást kötöttek, melyet  az RSZSZ alelnöke, Vladimir Tuschkov és az ÉVOSZ elnöke, Koji László november 19-én írtak alá.

A megállapodás tartalmazza a felek közötti információs források folyamatos cseréjét, gazdasági együttműködés lehetőségét és kilátásairól való tájékoztatást az építőipar területén. A megállapodás keretein belül aktívan részt vesznek az orosz-magyar államközi bizottság építőipar területén megkötött megállapodásainak megvalósításában. Ezen események javítják a tagok és partnerek lehetőségeit és feltételeit az orosz és a magyar építőipari piacra való kijutásra, és előmozdítják az adott országok gazdasági egységeinek ezeken a piacokon való tevékenységét, beleértve az áruk, szolgáltatások és munka export/importját.

Megszervezik az orosz építők képviselőinek Magyarországra, illetve magyar építők képviselőinek látogatását az Orosz Föderációba. Közös vezetőségi üléseken kidolgozzák és fejlesztik a két ország közötti oktatási és konzultációs célú események megszervezését és lebonyolítását, melynek feladata a partnerek építőipari piacra történő kijutása.

Az ÉVOSZ fontos feladatának tartja, hogy a 2022-ben megrendezésre kerülő Construma kiállítás keretében partnertalálkozót szervezzen, ahol kölcsönösen megismerhetnék az építőanyagipar és technológia újdonságait, valamint a szakemberképzés jelenlegi helyzetét.

 

További információ: www.evosz.hu

 

MK