Átadásra került Krakkó egyik legnépszerűbb irodakomplexuma, a TriGranit Bonarka for Business (B4B) 8. eleme, a „H” épület. A nyolcemeletes, A kategóriás irodaépület 9855 m2 bérbeadható területtel rendelkezik, és máris 45%-os kihasználtsággal üzemel, míg az „F” épület nemrégiben érte el a 100%-os bérbeadottsági szintet. 2019-ben eddig összesen több mint 11.000 m2 területre vonatkozó új bérleti szerződést és szerződéshosszabbítást kötöttek a Bonarka irodaparkban.

A komplexum továbbra is kiemelkedő bérlői elégedettséggel büszkélkedhet, és mivel mind a komplexumban, mind Krakkóban erős és tartós kereslet mutatkozik, a TriGranit két további irodaprojekt – az egyenként 10.000 m2 bérbeadható területtel rendelkező „I” és „J” épületek – átadásának előkészítésén dolgozik a B4B irodaépület-együttesen belül.

Bonarka for Business H épület

A 9855 m2 bérbeadható területet lefedő és a legmagasabb szintű szabványoknak megfelelő „H” épület 2019. április végén kapta meg a használatbavételi engedélyt, és a közelmúltban a hivatalos átadására is sor került, amivel a Bonarka for Business irodakomplexumban kialakított modern irodaterület mérete 75.000 m2-re nőtt. Az impozáns irodaépület, amelynek homlokzata részben üvegből készült, BREEAM Very Good minősítéssel rendelkezik.

Az első bérlők – a City Break, a New Work és a Herbalife Nutrition – beköltözésével az épület kihasználtsága eléri a 45%-ot. A B4B komplexum új bérlője, és egyben első étkezdéje, a City Break a földszinten nyitotta meg 400 m2 területű éttermét, míg a New Work, a közép- és kelet-európai régió 3 legkiválóbb irodai szolgáltatásokat nyújtó vállalatainak egyike, körülbelül 2800 m2 irodaterületre vonatkozó bérleti szerződést írt alá.

Tomasz Lisiecki, a Trigránit vezérigazgatója

Örömömre szolgál, hogy átadhatjuk a „H” épületet, az immár közel 75.000 m2 bérbeadható területet lefedő krakkói irodai projektünk, a Bonarka for Business 8. épületét. kihasználva a továbbra is erős közép- és kelet-európai gazdaságok nyújtotta pozitív környezetet, valamint az irodapiac egészséges dinamizmusát. Idén további két irodaépület építkezési munkáit kezdjük el a B4B komplexumban, összesen 20.000 m2 bérbeadható területen, valamint idén elindul a katowicei Silesia for Business első szakasza is 26.000 m2 bérbeadható területtel.  A budapesti, mintegy 37.000 m2 bérbeadható területet lefedő Millennium Gardens irodafejlesztés kivitelezése is jól halad – jelenleg a szerkezetépítési munkálatok zajlanak, melyek idén ősszel fejeződnek be, az irodaház átadása pedig 2021 második negyedévében várható. E projektekkel a TriGranit pipeline irodaberuházásai immár közel 100.000 m2 bérbeadható területre terjednek ki, három közép- és kelet-európai városban” – mondta el Tom Lisiecki, a TriGranit vezérigazgatója.

A komplexum egyéb épületeire jellemző élénk bérleti tevékenységekhez kapcsolódóan az elmúlt hónapokban összesen 11.316 m2 bérbeadható területre kiterjedő új, megújított és meghosszabbított bérleti szerződés került aláírásra. A Herbalife Nutrition – a B4B egyik régi bérlője, amelynek az a célkitűzése, hogy egészségesebbé és boldogabbá tegye a világot – meghosszabbította a 2150 m2 területű bérleti szerződését a „C” épületben, továbbá jelenlegi irodaterülete további 1 emelettel (1278 m2 bérbeadható terület) való kibővítése mellett döntött a „H” épületben.

Emellett a GlobalLogic – egy teljes életciklusos szoftveres termékfejlesztési szolgáltatásokat nyújtó vállalat – nemrégiben további két szintre vonatkozó bérleti szerződést írt alá, amely összesen 2585 m2 bérbeadható területet fed le, valamint egy korábbi bérlő irodaterületét is elfoglalja majd az „F” épületben, így a vállalat összesen 6465 m2 bérbeadható területet fog bérelni a komplexumban. 2019 februárjában az ipari szintű, átfogó IT-szolgáltatásokat nyújtó nemzetközi vállalat, a Hemmersbach elfoglalta az „F” épületben rendelkezésre álló utolsó bérelhető területet. A vállalat 326 m2 bérbeadható területre vonatkozó bérleti szerződésével az „F” épület elérte a 100%-os kihasználtságot.

Végül, de nem utolsósorban a Vsoft, az irodakomplexum egyik régi bérlője úgy döntött, meghosszabbítja az 1777 m2 bérbeadható területre vonatkozó bérleti szerződését az „E” épületben.

Bonarka for Business Bérlői Hűségprogram

A Bonarka for Business Bérlői Hűségprogram azzal az egyedülálló céllal indult el a komplexumban két évvel ezelőtt, hogy segítsen a munkavállalóknak megismerni egymást és előmozdítsa a közösségek kialakulását, valamint átfogó módon javítsa a bérlői elégedettséget. A Bérlői Hűségprogram népszerűsége az indulás óta növekszik a projekt keretében biztosított munkaidőn túli tevékenységeknek, valamint a rendszeres, kisebb-nagyobb rendezvényeknek köszönhetően, amelyek a B4B-ben dolgozók szórakoztatását és a közösségépítést szolgálják.

A program keretében ezen a nyáron lehetőség nyílt részt venni a B4B nyári rendezvényein, valamint a rendszeres kávédélutánokon. A kényelemről food truckok, azaz büféautók és egy kiváló minőségű kávét felszolgáló kávézóbusz gondoskodik. A program részeként nemrégiben létrehoztak egy könnyen megközelíthető könyvszigetet is, ahol a B4B munkavállalók ingyenesen elvehetnek egy kiválasztott könyvet a polcról, ha pótolják azt. A B4B Facebook közössége jelenleg több mint 1400 tagot számlál.

A Bonarka for Businessről

Az A-kategóriás épületekből álló, legmagasabb építési standardoknak megfelelő B4B irodakomplexum a krakkói Bonarka City Center bevásárlóközponttal szemben, Krakkó Podgórze kerületében, a Puszkarska utcában található, közel a történelmi városnegyedhez, valamint a város fő útvonalaihoz, a krakkói körgyűrűhöz és az A4-es autópályához.

A belvárosi projekt egyedülálló fejlesztés a krakkói ingatlan- és irodapiacon, mivel klasszikus barnamezős projekt – a TriGranit egy 19 hektáros ipari területet alakított át modern üzleti térré. Az „A”, a „B”, a „C”, a „D”, az „E”, az „F”, a „G” és a „H” épületek munkálatai befejeződtek, így a komplexumban összesen 75.000 m2 bérbeadható terület áll a bérlők rendelkezésére.

A következő („I”) épület építkezési munkáinak előkészítése már folyamatban van. Mivel a krakkói irodapiac rendkívül aktív, egy további, „J” épület megépítése is tervben van a következő évekre vonatkozóan. Jelenleg a B4B irodakomplexum összes épülete (A, B, C, D, E, F és G) 100%-os kihasználtsággal üzemel.

A modern irodaépület-komplexum kompakt elrendezése, központi utcával és térrel funkcionálisan és karakterében a hagyományos városi piacot idézi. A jól tervezett közterület számos elismerésben részesült, így többek között elnyerte az „artURBANICA 2012” díjat.  A komplexum főbb bérlői az Alexander Mann Solutions, a State Street, az Euroclear, a Pegasystems, a Herbalife Nutrition, a Lufthansa Global Business Services, az Innogy, a SolarWinds és a Global Logic.

Elkészültekor a Bonarka for Business 10 irodaépületben összesen 95.000 nm kiadható alapterülettel fog majd a bérlők rendelkezésére állni, amelynek az összértéke 200 millió euró.

 

További információ: www.trigranit.com

 

 

Forrás: TriGránit

 

 

Guardian banner