A Millennium Gardens második fázisa megszerezte a használatbavételi engedélyt   

717

A TriGranit és a Revetas Capital hivatalosan megszerezte a használatbavételi engedélyt a Millennium Gardens második fázisára. Az első fázis sikereire építve, mely 2022. nyarán kapta meg a használatbavételi engedélyt, a Millennium Gardens irodakomplexum az innováció, a fenntarthatóság, és a modernitás szimbólumává vált a budapesti kereskedelmi ingatlanpiacon.  

A második fázis főbb jellemzői

  • Rugalmas irodaterek: A második fázis irodaterületeit úgy tervezték meg, hogy minden szempontból megfeleljen a modern vállalatok változó igényeinek, jelentős hangsúlyt fektetve a rugalmasságra, kényelemre, és produktivitásra.
  • Fenntarthatóság: Ahogyan az első fázisnál, a Millennium Gardens második fázisában is kiemelt figyelmet fordítottak a fenntarthatóságra és környezeti felelősségvállalásra. Az energiahatékony tervezéstől kezdve egészen a BREEAM ‘Kiváló’ szabványok szigorú betartásáig a komplexum elkötelezett a környezeti lábnyom csökkentése mellett, miközben kiváló kényelmi szolgáltatásokat nyújt (például a házban található prémium étterem vagy a környezetbarát autómosó a parkolóban).
  • Harmonikus integráció: A második fázis harmonikusan illeszkedik az első fázishoz, egy összefüggő irodakomplexumot alkotva. A stratégiai lokáció (tömegközlekedéssel való könnyű megközelíthetőség és a kulcsfontosságú kényelmi szolgáltatások közelsége – ideértve a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret és neves egyetemeket) ideális választássá teszi a jövőbetekintő, növekedni vágyó vállalatok számára.

A Millennium Gardens második fázisának használatbavételi engedélye egyfajta mérföldkő számunkra az általunk vállalt fenntartható iroda- és közösségi terek kialakításában. Ez a Millennium Városközpont befejezését jelenti, mely egy városrész-rehabilitációs projekt, melyet már a 90-es évek végén elindítottunk, és ami hozzájárult a Dél-Pesti irodapiac átformálásához. Bízunk benne, hogy az új bérlők ugyanolyan nagy örömmel fogják felfedezni a Millennium Gardensben rejlő lehetőségeket, mint ahogy azt jelenlegi bérlőink teszik.” – mondta Tom Lisiecki, a TriGranit vezérigazgatója.

Eric Assimakopoulos, a Revetas Capital alapító partnere hozzáteszi: „A Millennium Gardens, a magyarországi portfóliónk ékköve, most érte el befejezésének dicső szakaszát. Ez a páratlan projekt 37 000 négyzetméternyi csúcstechnológiás iroda- és kiskereskedelmi területet kínál két fázisban, példát mutatva a teljes portfóliónkra vonatkozó felelős építési normákra és környezeti hatások csökkentésére. A második fázis tökéletesen illeszkedik az elsőhöz, melyet egymást követő két évben választottak a Legjobb Kereskedelmi Irodai Fejlesztésnek, új szolgáltatásokat és funkciókat hozva, melyek tökéletesen reagálnak a jelenlegi piaci igényekre. A Millennium Gardens egy még élénkebb üzleti központtá változtatta a dél-pesti irodapiacot, idevonzva különféle iparágakban tevékenykedő, magas presztízsű nemzetközi vállalatokat. Ez nemcsak az eredeti víziónkat teljesíti be a 12 hektáros barnamezős terület átalakításával, hanem az érintettek és bérlők felé tett elkötelezettségünket is példázza.”

„Ez egy rendkívül megható pillanat mindazok számára, akik azóta dolgoznak ezen a projekten, amikor az még csak egy egyszerű lyuk volt a földben. A két fázis sikeres fejlesztése egy világjárvány és egy világméretű energiaválság közepette figyelemre méltó teljesítmény minden fejlesztő számára. Most, az épület teljes egészében nyitva áll további 17 000 négyzetméternyi üzlet előtt!” – mondta Makk Károly Dömötör, a TriGranit bérbeadási igazgatója.

A Millennium Gardens célja, hogy környezetvédelmi és fenntarthatósági szempontból referenciaprojekt legyen a magyar ingatlanpiacon

Már az építkezés során is innovatív megoldásokat alkalmaztak, mint például a károsanyag-kibocsátás és az energiafogyasztás csökkentésére alkalmazott műszaki megoldások, valamint a felhasznált környezetbarát alapanyagok. A Millennium Gardens-en dolgozó alvállalkozókat is a HSE-követelmények alapján választották ki, és a helyszínen végzett valamennyi tevékenységet szigorúan nyomon követték, és jelentést készítettek a CO2-kibocsátásról.

 

Forrás: TriGranit