Globális térnyerés, a SANY ismét rekordokat döntött 2022-ben!

Az élenjáró globális építőgépgyártó SANY Group rekordmagas export növekedést ért el 2022-ben. Az év első három negyedévében a SANY Heavy Industry, a Hunan állambeli Changsha székhelyű SANY csoport leányvállalatának nemzetközi export árbevétele elérte a 25,88 milliárd jüant (kb. 3,882 milliárd USD), ami 43,7%-os növekedést jelent az előző évhez képest.

Ezen belül a SANY kotrógépek tengerentúli értékesítése 12,13 milliárd jüan (kb. 1,79 milliárd USD) volt, mely 62,8%-os éves növekedést jelent, amivel a SANY kotrók tengerentúli piaci részesedése meghaladta a 8%-ot, és kiemelkedő, több mint 60%-os növekedést ért el olyan kulcsfontosságú piacokon, mint az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság, Brazília és Kanada. A betontechnológiai gépek esetében a SANY megtartotta a világ első számú gyártója pozíciót, miközben megtartotta dominanciáját más exportágazatokban is, mint például a cölöpözőgépek, a nagy teherbírású emelőgépek és a kikötői berendezések.

Lian Wengen Kína 50 legbefolyásosabb üzletembere között

Liang Wengen-t a Sany Group elnökét a Fortune magazin beválasztotta Kína legbefolyásosabb 50 üzletembere közé. Liang vezetése alatt a SANY kiváló eredményeket produkálva átfogóan előrelépett a digitalizáció, a villamosítás és globalizációs átalakulás területén. Az üzemi teljesítmény rekordot döntött köszönhetően az intelligens gyártáshoz kapcsolódó számos, kulcsfontosságú technológia bevezetésének, felgyorsítva az intelligens, személyzet nélküli sorozatgyártás fejlesztését és az elektrifikációra való átállást.

A SANY Heavy Equipment csatlakozik a „10 milliárdos klubhoz”

2022. november 30-án a SANY Heavy Equipment részlegének eladásai első alkalommal lépték át a 10 milliárd jüant (kb. 1,5 milliárd USD), teljesítve ezzel az éves célkitűzést, és a cégcsoport másik olyan részlegévé vált, amely a betonszivattyúk, nagy teherbírású emelőgépek és nehézenergia részlegek mellett elérte a 10 milliárd jüan éves árbevételt. Az adatok azt mutatják, hogy 2017 óta a SANY Heavy Equipment részleg éves árbevétele 5 év alatt mintegy hatszorosára nőtt látványos növekedést bemutatva.

Vezető gyártástechnológiák

2022. október 11-én a Világgazdasági Fórum közzétette a globális „lighthouse ” (technológia fejlettségben élenjáró) gyárak új listáját, amelyre a SANY Heavy Industry Changsha ipari parkjában található, 18-as számú gyártóüzeme is sikeresen felkerült, így a SANY Pekingben létesített cölöpözőgép gyára után a második minősített, nehézipari high-tech gyárüzem lett. A SANY jelenleg 46 „lighthouse” gyárat épít világszerte, megszilárdítva a vállalat “high-tech” státuszát és előmozdítva a kínai építőipari gépgyártás erőfeszítéseit a technológiailag világelső pozíció megszerzésére.

A SANY vezet a villamosítási pályán

2022-ben a SANY számos “piacelső és technológiai első” kitüntetést nyert el a villamosítási iparágban, egyebek mellett több mint 1000 db elektromos SANY darut értékesítve közel 90%-os piaci részesedéssel, 16 egymást követő hónapban megtartva az országos No.1 helyet. A SANY elektromos meghajtású nehéz tehergépkocsik is kategóriájuk legmagasabb eladási számait produkálták és vezető szerepet vállaltak az elektrifikáció 2.0 korszakába való belépésben. Ezen túlmenően a SANY elektromos hajtású betonmixereiből 2020-ban több mint 1300 darabot adtak el, amivel 50%-os piaci részesedést szereztek. Ráadásul a SANY piacra dobta a világ első teljesen akkumulátoros, teleszkópos lánctalpas daruját az SCE800TB-EV-t, és Kína első olyan elektromos mixerautóját, amely belépett az európai piacra, az iONTRON408P típust.

Az első teljesen elektromos SANY minikotró a Verbis kínálatában

A Verbis Kft. 14 éve képviseli a SANY kotrógépeket a magyar piacon.  Az európai piacra szánt SANY minikotró és kotrógép választéka jelenleg 19 tagú, amiből a minikotrók családjába 6 típus sorolható.

SANY SY26U kotrógép

A SANY minikotrók többcélú gépek, amelyek bármilyen építési területen sokoldalúan használhatók. A legújabb SANY minikotró generáció magas műszaki színvonalával és példaértékű ár-érték arányával győzi meg a potenciális vevőket. A legmodernebb hidraulikarendszerek használata még erősebbé, hatékonyabbá és rugalmasabbá teszik ezeket a gépeket, ami maximális felhasználói kényelemmel párosul, könnyűvé és biztonságosabbá téve a munkavégzést. A teljes gépkínálat rövid szállítási határidővel, legtöbb esetben raktárról szállítható. A gépek telephelyeinken megtekinthetőek és kipróbálhatóak, az 5 év vagy 10.000 üzemóra garancia biztosíték a legkiválóbb minőségre és a megbízhatóságra. Alábbiakban az európai piacon jelenleg elérhető első elektromos SANY minikotrót igyekszünk bemutatni a teljesség igénye nélkül.

SY19E mini kotrógép

Az új, teljesen elektromos meghajtású SY19E mini kotrógép a megfelelő választás ott, ahol az alacsony károsanyag-kibocsátást és zajszintet hatékony munkavégzéssel kell kombinálni. Az alacsony zajszint és a kipufogógázok hiánya mind a munkakörnyezetnek -például lakott területeken vagy épületekben-  mind a kezelőnek előnyös.

SANY SY19E mini kotrógép

Az SY19E minikotró gyárilag is kiváló felszereltséggel rendelkezik, ideértve az arányos vezérlésű munkahidraulika kört és a két választható haladási sebességet.

Teljesen elektromos meghajtás:

  • + 30% energiamegtakarítás
  • + Nulla károsanyag-kibocsátás
  • + 80% karbantartási költségmegtakarítás
  • + Gyors töltési idő

 

Minőségi jellemzők:

Tartósságra tervezve – a teljes kotrószerkezet átdolgozásához optimalizált FEM-elemzést alkalmaztak, melynek eredményeképpen jelentősen csökkentek a feszültséggócok, és a legnagyobb igénybevételnek kitett alkatrészek meghosszabbodtak – például a főgém 30%-kal, a kanálgém pedig 65%-kal lett hosszabb. Ez azt jelenti, hogy az új SANY minikotró optimálisan fel lett készítve a kemény mindennapi munkavégzéshez, ráadásul az élettartama átlagosan 30%-kal hosszabbodott.

Erőteljes tápegység – a szükséges teljesítmény biztosítása érdekében az új minikotró egy trendteremtő akkumulátorcsomaggal van felszerelve, amely nagy teljesítménysűrűségével, rövid töltési idejével és hosszú élettartamával tűnik ki. Rövid töltési ciklus esetén mindössze 1,5 óra (egyenáram), folyamatos töltési ciklus esetén pedig 2,5 óra (váltakozó áram) a töltési idő. Az akkumulátorcsomag töltése szabványos 220 V-os háztartási konnektorból, 380 V-os háromfázisú árammal vagy személygépkocsikhoz való gyorstöltőállomással történhet. A mini kotrógép minden esetben gyorsan üzemkész, és egy teljes akkumulátortöltéssel akár hat órán át képes folyamatosan dolgozni – ez egy teljes munkanapra elegendő. Az intelligens energiafogyasztás lelke az integrált multi-in-one vezérlőegység, ami vezérli az elektromos meghajtás funkcióit, a háromfázisú váltakozó áramú töltési funkciót, a kisfeszültségű áramellátást és a gépvezérlő rendszert – valamint a kiegészítő előtöltési funkciókat. Az akkumulátor hosszú élettartamát a működés és a töltési folyamat alatti hatékony hőmenedzsment biztosítja.

Mindennapi munkára szánva – a nagy felbontású 7″-os érintőképernyő kijelzőt úgy tervezték, hogy áttekinthető legyen és egyszerű, intuitív menüvezérlést biztosítson, valamint kesztyűben is biztonságosan kezelhető legyen.

Maximális kényelem egy minikotróban – az SY19E vezetőülése számos beállítási lehetőséggel rendelkezik, 680 mm magas háttámlája pedig jelentősen jobb üléskomfortot kínál a hasonló kategóriájú modellekhez képest. A lábtérben is rengeteg hely van, a 300 mm széles, új elrendezésű pedálok sokkal kényelmesebbé és biztonságosabbá teszik a kezelését.

Láthatóság a biztonságért – a két LED-es munkalámpa és a gémre szerelt LED-es munkalámpa alapfelszereltségként biztosítja a munkaterület optimális megvilágítását minden körülmények között.

Biztonságos – a TOPS-/FOPS tanúsítvánnyal rendelkező védőtető hatékony védelmet nyújt a gépnek és a kezelőnek egyaránt. További keresztmerevítőkkel és a tetőszerkezeten található fogantyúval a legmagasabb biztonsági előírásoknak is megfelel. A főgém és a kanálgém munkahengereit hatékony burkolatok védik. A vészleengedés funkció a legrosszabb esetben is biztosítja, hogy a gémszerkezet akkor is leengedhető legyen, ha a meghajtóegységgel problémák adódnak, így a gép biztonságosan szállítható és a javítás elvégezhető.

Tökéletes duó – az alacsony energiafogyasztású, állandó mágneses szinkronmotor optimálisan illeszkedik az újonnan kifejlesztett akkumulátorcsomaghoz.

Megbízható csúcsteljesítmény – az állandó mágneses szinkronmotorral felszerelt új SANY mini kotrógép nagy teljesítmény- és nyomatéksűrűséggel, kiváló hatásfokkal, megbízhatósággal és alacsony energiafogyasztással nyűgöz le. A változó folyadékáramú és terhelésfüggő funkcióval rendelkező terhelésérzékeny hidraulikarendszer a géposztályhoz képest kiváló hidraulikus teljesítményt nyújt. Ez lehetővé teszi az egyes fogyasztók közötti együttműködés rugalmasabb és pontosabb összehangolását.

A kevesebb több – a rendkívül hatékony akkumulátoros meghajtórendszer önmagát fizeti meg. A belső égésű motorral felszerelt gépekhez képest a teljesen elektromos meghajtás mintegy 30%-kal csökkenti a közvetlen energiaköltségeket. Ráadásul a karbantartás terén is jelentős megtakarítás érhető el, mivel a hajtás gyakorlatilag karbantartásmentes, csak a hidraulikarendszer igényel karbantartást – ami azt jelenti, hogy a teljes karbantartási költség jelentősen, mintegy 80%-kal csökken.

Műszaki jellemzők
MOTOR
Csúcsteljesítmény: 15 kW
HIDRAULIKA RENDSZER
Max. olajáram: 72 l/min
TELJESÍTMÉNY
Max. haladási sebesség gyors: 3,6 km/h
Maximális haladási sebesség lassú:2,6 km/h
Kanál ásóerő (ISO): 15,2 kN
Kanálgém ásóerő (ISO): 9,2 kN
MÉRETEK
Szállítási hossz: 3 624 mm
Szállítási szélesség: 980/1 350 mm
Magasság a ROPS keret felett: 2 440 mm
Gémmagasság – szállításnál: 1 175 mm

 

A SANY kikötői berendezések, kotrógépek és útépítő gépek hivatalos magyarországi képviselete a VERBIS KFT. (1151 Budapest, Mélyfúró u. 2/E. Tel: 1/306-3770, 1/306-3771, Fax: 1/306-6331,  www.verbis.hu , e-mail: verbis@verbis.hu). Telephelyeinken a Sany kotrógépek megtekinthetők és kipróbálhatók, illetve munkatársaink szívesen állnak rendelkezésre további információkkal, árajánlattal, finanszírozási konstrukciókkal.