A nyílászárók sok esetben intenzív és intenzíven váltakozó időjárási körülményeknek, akár fizikai hatásoknak vannak kitéve, amelyeknek hosszú távon kell ellenállniuk. A GEALAN innovatív nyílászáró profil felületi technológiája, a GEALAN-acrylcolor® éppen az ilyen helyzetekből származó kihívásokra és problémákra kínál mutatós, ugyanakkor elnyűhetetlen megoldást, nem csak hétköznapi kivitelezésben. Mutatjuk, hogyan működik társasházi homlokzati elemként, arany színben.

A GEALAN nyílászáró profilok a legkülönfélébb építészeti irányzatok esetében is széleskörben alkalmazhatók és egyszerűen illeszthetők a vizuális látványvilághoz, megbízható műszaki tartalommal hosszú távon szolgálva az épületek optimális energiafelhasználását. Emellett azonban a GEALAN-acrylcolor® felületi lehetőséggel arról is gondoskodik, hogy az ajtók és ablakok megjelenésben is időtállóak maradjanak, minimális karbantartási igénnyel.

A GEALAN technológiája, amely a színes akrilüveg és PVC anyagok egyesítésén alapszik, olyan felületet eredményez, amely a nyílászáró profilokat magas szinten ellenállóvá, lepattogzásbiztossá, karcmentessé teszi. Ezen felül a homogén felszínnek köszönhetően a GEALAN-acrylcolor® kivitelezésű profilokon a szennyeződések is nehezebben tapadnak meg, így értelemszerűen jelentősen kevesebb tisztítás szükséges, de a csapóeső vagy az erős UV-sugárzás sem jelent szignifikáns veszélyforrást. Nem csak ilyen szemszögből nézve hatékonyak azonban az akrilüveg-felületes profilok: az állagromlásnak ellenálló tulajdonságok mellett a számos modern árnyalatban elérhető bevonat rendkívül nagy szabadságot biztosít vizuális tervezésben is. Mutatunk egy rendhagyó, ugyanakkor ízléses megoldást, társasház formájában.

Ablakok elegáns arannyal

A lipcsei Goldschmidtstraße lakópark elhelyezkedése önmagában is tiszta történelem: a mai épület eredeti helyén egy könyvesbolt állt kétszáz évvel ezelőtt, majd sok ideig a Mitteldeutsche Volks-Zeitung újság kiadójának és szerkesztőségének adott helyet. A jelenlegi, 52 lakásos épület igazán különleges formában egészíti ki a környékre jellemző eleganciát. A ház homlokzatát ugyanis egy, a szokásostól elrugaszkodó struktúra jellemzi emeletes, kazettás megjelenésével, amelyet a GEALAN S 9000-es profilrendszer GEALAN-acrylcolor® arany színezésű keretei emelnek ki.

Az elegáns és hétköznapinak semmiképpen nem nevezhető metálpigmentes, fényes vagy mattabb színezések izgalmas megjelenési variációk megalkotását kínálják. Szigorúbb geometriai kialakítású építményeknél meleg, barátságos hatás érhető el a csillogó GEALAN-acrylcolor® paletta bronz, arany vagy éppen gyöngybézs színeivel. A 2020-ban megépült Goldschmidtstraße lakópark épületét a felhasznált egyedülállóan izgalmas profilhasználat miatt a gyártó, a GEALAN 2023. májusában a „Hónap Épületének” választotta.

Ablakok különleges felülettel: GEALAN-acrylcolor®

A GEALAN saját fejlesztésű technológiával készülő nyílászáró profilok gyártásához ugyanazt az alapanyagot használják, mint a gépjárművek hátsó fényszóróinál is, ezzel is garantálva az extrém hatásokkal szembeni strapabíróságot. A kilenc alapszínnel, emellett pedig ötven további kiegészítő árnyalattal rendelkező palettával egyszerűen, de magas minősében és akár merészen alakítható ki bármilyen épületi homlokzat.

Nézze meg közelebbről a többi izgalmas GEALAN-acrylcolor® lehetőséget is: https://www.gealan.de/hu/referenciak/

 

Forrás: Build-Communication