Kontárszűrő: hogyan találjunk megbízható építőipari szakembereket?

423

Tiszta Panaszmentes Státusz minősítéssel bővült a Szakemberajánló rendszer. A Tiszta Panaszmentes Státuszt azok a szakemberek kaphatják meg, akiknek igazoltan nincs és nem is volt jogsértési ügye. A transzparencia a legjobb kontárszűrő – állítja az oldal üzemeltetője.

A minősítést a szakemberajanlo.hu oldalra regisztrált építőipari szakemberek kérhetik és egy dokumentált ellenőrzési folyamat végén kerül kiadásra. Az új Tiszta Panaszmentes Státuszon kívül további három „címkét” szerezhetnek a szakemberek: Szakember Közösségi tag, a Megrendelők által ajánlott és a Minősített szakemberek. Ezzel összesen négy címke, valamint referenciafotók és a megrendelők értékelése segíti az építkezőket és felújítókat a megfelelő szakemberek kiválasztásában.

A kontármunka komoly anyagi és időbeli veszteségeket okoz az építtetőknek. Nem egykönnyen szavaznak bizalmat a szakembereknek az emberek, nehéz különbséget tenni a kontárok és a valódi szakemberek között, sok a kontár. A szakemberajanlo.hu ezen segít, csökkentve a megrendelők kockázatát.

„Minél több adat érhető el egy szakemberről, annál bizonyosabb, hogy megbízható. Ez a fajta átláthatóság javíthatja az építőipari szakemberekkel szembeni általános bizalmat. A transzparencia a legjobb kontárszűrő” – jelentette ki Markovich Béla, a szakemberajanlo.hu oldat üzemeltető Mapei Kft. ügyvezetője.

Az oldalon jelenleg 1067 szakember között kereshetünk és kérhetünk ajánlatot. A keresés történhet megyére és szakterületre egyaránt. A regisztrált szakemberek száma folyamatosan növekszik, a tervek szerint az év végére eléri az 1500 főt.

 

Forrás: Hírnévügynökség