Két kategóriában nyert a WING a Property Awards versenyén

298

A Property Investment Forum keretein belül idén is megrendezték a Property Awards díjátadóját, amelynek alkalmával az elmúlt 12 hónap legfontosabb eredményeit díjazzák. A WING a versenyen az „Év Ingatlanbefektetési Tranzakciója – külföld” kategóriában a Bauwert vállalatban szerzett többségi tulajdonrészesedéssel és az „Év Irodabérleti Tranzakciója” kategóriában az ESTON-nal közösen, a Lightware-rel kötött szerződéssel a HOP Technology Office Parkra vonatkozóan nyert idén díjakat.

A Portfolio által szervezett Property Investment Forum az ingatlanpiaci szereplők egyik legfontosabb találkozója, ahol az elmúlt 12 hónap legfontosabb eseményeiről, fejlesztéseiről és eredményeiről ad hírt a szakma. A rendezvényhez kapcsolódik a Property Awards díjátadó, ahol 15 kategóriában díjazzák az ingatlanpiaci teljesítményeket. Idén december 5-én este ünnepélyes keretek közt osztották ki kategórianyerteseknek járó díjakat.

A WING az „Év Ingatlanbefektetési Tranzakciója – külföld” kategóriában a német Bauwert vállalat többségi tulajdonának megvásárlásával és az „Év Irodabérleti Tranzakciója” kategóriában a bérbeadó ügynökséggel, az ESTON-nal közösen, a Lightware-nek a HOP Technology Office Parkban található új székhelyére vonatkozó bérleti szerződéssel hozhatta el a legjobbnak járó díjakat.

Év Ingatlanbefektetési Tranzakciója – külföld

Az „Év Ingatlanbefektetési Tranzakciója – külföld” kategóriában a Bauwert vállalat többségi tulajdonának megvásárlásával nyert díjat a WING. A WING még 2022 végén írt alá megállapodást arról, hogy többségi részesedést vásárol a Bauwert vállalatban, amely Németország egyik legelismertebb, berlini székhelyű lakó- és kereskedelmi ingatlanokkal foglalkozó ingatlanfejlesztő vállalata.

A tranzakció 2023 tavaszán zárult, mely során a WING többségi részesedést szerzett a vezető német ingatlanvállalatban. A tranzakcióval a vállalat újabb lépést tett abba az irányba, hogy a közép-európai ingatlanpiac vezető ingatlanfejlesztő vállalatcsoportjává váljon, ugyanis így már három országban van jelen meghatározó szereplőként. A németországi jelenlét mellett a WING csoport a magyar ingatlanpiac vezető ingatlanfejlesztő és -befektető cége, emellett pedig többségi tulajdonában áll Lengyelország legnagyobb ingatlanfejlesztő vállalata, a Varsói Értéktőzsdén jegyzett ECHO Investment.

Év Irodabérleti Tranzakciója

Az „Év Irodabérleti Tranzakciója” kategóriában a WING a Lightware-rel kötött hosszú távú bérleti megállapodását díjazták, miszerint a cég a WING tulajdonában álló HOP Technology Office Parkban hozza létre új székhelyét összesen 7000 négyzetméternyi területen. A HOP egy olyan egyedülálló technológiai irodapark, amely egyaránt tudja kiszolgálni az ott dolgozó szakemberek irodakörnyezettel szemben támasztott elvárásait, illetve a technológiai vállalatok bérleményeikkel kapcsolatos műszaki igényeit. Az audiovizuális technológiával foglalkozó Lightware több mint 25 év alatt magyar kisvállalkozásból globális, iparági vezetővé nőtte ki magát: 4 kontinensen 18 partnerirodával és 400+ alkalmazottal, világszerte több mint 30 országban elérhetőek termékeik.

A bérbeadás során a WING-et az Eston International ügynökség képviselte, aki a bérlő igényeit 8 éven keresztül folyamatosan figyelemmel kísérte, időről időre felmérve változó igényeiket és a piac által kínált lehetőségeket. A tranzakció különlegessége, hogy a modern irodapiac egyik legnagyobb dilemmájában az “Építeni vagy újítani” kérdésben mutat példaértékű irányt. Az átalakításokkal a HOP 7. számú épülete az ESG szempontokat figyelembe véve lép a karbonsemlegesség felé vezető útra, miközben egy piacvezető tech-cégnek ad többfunkciós, komplex igényeket kiszolgáló, modern otthont.

 

Forrás: WING