Az egészség- és munkavédelmet helyezte fókuszba októberben a LAFARGE

553

A LAFARGE Cement Magyarország Kft. munkavállalói a vállalat kéthetes Egészség-, Munka- és Környezetvédelmi Napok elnevezésű rendezvénysorozatának keretében több mint 20 élmény alapú programon vehettek részt – számolt be közleményében a cég. 

A LAFARGE alapértéke és első számú prioritása a munkavállalóinak biztonsága, az egészséges életmód elősegítése és támogatása – hangsúlyozta a vállalat. Ennek érdekében szervezi meg évről-évre tematikus rendezvénysorozatát, az Egészség-, Munka- és Környezetvédelmi Napokat. A kéthetes esemény programjai ezúttal három fő témához kapcsolódtak: munka- és tűzvédelem, az egészséges életmód elősegítése és támogatása, valamint a környezetvédelem.

A LAFARGE munkavédelmi programjai elsősorban a Holcim Cégcsoport idei központi témájához, a kritikus folyamatok menedzsmentjéhez kapcsolódtak. A kockázatok azonosításával és csökkentésével, valamint a hiányosságok megszüntetésével az alapvető cél az ismétlődő balesetek megelőzése és elkerülése.

A munkahelyen kívül is hasznosítható ismeretek

“Az Egészség-, Munka- és Környezetvédelmi Napok tapasztalatai, visszajelzései mindig jó alapot jelentenek a vállalati munkavédelmi kultúra továbbfejlesztésére. A programok által munkavállalóink olyan ismeretekkel gazdagodhatnak, amelyeket akár a cégen kívüli, mindennapi tevékenységeik során is alkalmazhatnak, ezzel is növelve saját biztonság-, egészség- és környezettudatosságukat.” – számolt be Hoffmann Tamás, a LAFARGE Cement Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

A LAFARGE munkatársai a kéthetes programsorozat keretében megismerhették a munka-, tűz- és környezetvédelmi szabályok, feladatok hátterét. Emellett egyrészt biztonságos körülmények között próbálhattak ki baleseti szituációkat, például a rendőrség által biztosított vezetés és ütközés szimulátor vagy az interaktív balesetmegelőzési program segítségével. Másrészt vészhelyzeti elsősegélynyújtást és életmentés folyamatát gyakorolhatták. Az idei év egyik szenzációja a tűzoltási gyakorlat volt, amelynek keretében a munkavállalók biztonságos körülmények között egy égő autóroncs lángjait olthatták el, majd a gyakorlatot követően szét is darabolhatták a roncsot.

Az egészséges életmód  jegyében különböző testi-lelki feltöltődést célzó programokat szerveztek. A változatos programok között szerepelt jóga, közös torna, futóverseny, masszázs, paraffinos kézápolás és hangtálas meditáció, továbbá egészséges táplálkozáshoz és mentális egészséghez kapcsolódóan is tartottak interaktív előadásokat.

A LAFARGE Cement Magyarország Kft. egy cementgyárat üzemeltet Királyegyházán és egy agyag- és mészkőbányát Bükkösdön. A vállalat közel 150 főt foglalkoztat, 2021-es nettó értékesítési árbevétele több mint 28 milliárd forint.

Forrás: LAFARGE sajtóanyag