Ablakcsere, hosszú távra – így válassz ablakot!

620

Közeleg a tél, s vele együtt a zimankósabb nappalok-éjszakák. Bár a legtöbben jelenleg a fűtéssel, annak a mikéntjeivel vannak elfoglalva, akad egy témakör, ami szintén figyelmet érdemel. Hiszen ha a nyílászárók nem megfelelőek, akkor ez egyet jelent a hőszigetelés részleges vagy teljes hiányával. Azaz hiába honol kellemes meleg a szobákban, ha egyszer végül minden a párkányon túlra távozik.

A nyílászárók cseréje képes megoldani a szigetelési problémákat?

Nyilván nem száz százalékban, lévén a falak, valamint a padló szigetelése sem mellékes. De az biztos, hogy az ablakok többnyire mindenütt a „gyenge pontok”, amik ha régiek, akkor bizony kiengedik a nagy nehezen megteremtett kellemes meleget. Arról nem is szólva persze, hogy nyáron pedig esélytelen a klimatizálás, mert a hideg fuvallatok is pont ugyanúgy járnak, mint az elgémberedett tagokat kiolvasztó melegség. Kívül tágasabb – mindaddig, amíg a műanyag ablakcsere, mint megoldás szóba nem kerül.
Hogy mi történik ekkor? Olyan lehetőségek bukkannak fel, amik teljesen új megvilágításba helyezhetik a szigetelés kérdését. A meleg vagy éppen a hideg, évszaktól függetlenül megőrizhető bent a helyiségekben, ráadásként még a hangszigetelést is érdemes megemlíteni, mint egyértelműen pozitív következményt. Vagyis egyetlen tudatos elhatározás nyomán megannyi érzékelhető, tapasztalható előnnyel gazdagodhatnak a mindennapok.

Mikor ildomos belefogni a cseréltetésbe?

Az igazság az, hogy a legjobb időpont a most! Nem jó ötlet sokáig halogatni a projektet. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a műanyag ablak Budapest egyik legkedveltebb nyílászáró típusa, nem véletlenül. Egyre többen döbbennek rá a fontosságára. A téli periódus nem a legideálisabb a cseréltetésre, ennek fényében sokan őszre halasztják a felújítást. Annak érdekében, hogy a torlódások ellenére mindenkire sor kerüljön a lehető legoptimálisabb döntés most elkezdeni a szervezést. A konkrét munkálatok gyorsan elvégezhetőek, miközben felfordulástól nem kell tartani. Szóval megéri belevágni!

 

Forrás: https://www.ablakbudapest.hu/