Az ARKANCE – a GROUPE MONNOYEUR leányvállalata – felvásárolta a HungaroCAD Kft-t, a magyarországi építő- és gépipar digitális megoldások kiemelkedő szereplőjét. A vállalat ezzel kiegészíti megoldás-portfólióját és megerősíti vezető pozícióját a CAD és BIM technológiák forgalmazása terén, Európában és Törökországban egyaránt – közölte augusztus végi közleményében az Arkance Systems Hungary.

Az Arkance Systems Autodesk Platinum Partnerként erősíti jelenlétét Európában a Benelux államokban, Franciaországban, Lengyelországban, Csehországban, Szlovákiában, Törökországban, Finnországban és Magyarországon.

Cél egy vezető európai értékesítési hálózat az okosabb építésért

A 2022. július 19-i akvizíció célja, összhangban a GROUPE MONNOYEUR stratégiájával, egy vezető európai értékesítési hálózat létrehozása, mely támogatja a vállalkozásokat – magas- és mélyépítő vállalkozásokat, tervezőirodákat, infrastruktúra fejlesztőket, gyártócégeket, valamint bánya és kőfejtő üzemeket – digitalizációs útjuk során – tájékoztat közleményében a vállalat.

“Az ARKANCE mindössze néhány év alatt az AUTODESK európai viszonteladói hálózat egyik meghatározó szereplőjévé vált, és mára Európa számos országában vezető pozíciót foglal el. Rendkívül elégedettek vagyunk tevékenységünk csoportunkon belüli fejlődésével, és azzal az egyedülálló értékajánlattal, amit az építőipar, de szélesebb körben a gyártóipar szereplői számára is nyújtani tudunk.” – mondta Philippe Monnoyeur, a GROUPE MONNOYEUR vezérigazgatója.”

Az ARKANCE korábbi cégberuházásokkal is erősítette jelenlétét a magyarországi piacon

A GROUPE MONNOYEUR, amely a CATERPILLAR európai márkakereskedői tevékenységén keresztül történelmileg az építőipari üzletághoz kapcsolódik, már nagyon korán felismerte, hogy a digitalizáció hosszú távon milyen jelentős hatással lesz ügyfeleire.

A HungaroCAD felvásárlásával az ARKANCE szakértelmét Magyarországon is erősíti, ahol már korábban is kötött hasonló megállapodást: 2020. május 29-én a gépipari, GIS és Infrastruktúra BIM-megoldások másik jelentős szereplőjét, a Varinex-CADStudio-t már felvásárolta. Mint írják, egy átmeneti időszakot követően a két vállalat ugyanazon ARKANCE SYSTEMS égisze alatt fog működni, mint az ARKANCE szervezet CAD, CAM, PD&M, GIS és BIM megoldások szolgáltatója.

Egyesített erővel kívánják támogatni az európai cégeket a digitális átállásban

Benjamin Van Daele, az ARKANCE SYSTEMS operatív igazgatója a mostani felvásárlás kapcsán úgy fogalmazott: “Nagy örömmel köszöntjük a HungaroCAD csapatát az Arkance családban. A HungaroCAD csatlakozása fontos lépés azon törekvésünkben, hogy Európa-szerte támogassuk ügyfeleinket a digitális átállásban. A HungaroCAD az építészeti, mérnöki és építőipari ágazat vezető vállalatává nőtte ki magát. A Hungarocad-nél és az Arkance Systems HU-nál (korábban Varinex-CADStudio) dolgozó kollégáink mélyreható iparági és szoftverismeretének köszönhetően mindig a legmegfelelőbb megoldásokat tudják ajánlani ügyfeleinknek. Így tovább erősíthetjük pozíciónkat a magyar és az európai piacon egyaránt.”

Sabathiel Balázs, a HungaroCAD Kft. cégvezetője hozzátette: “Örömmel csatlakozunk az ARKANCE csoporthoz, mint Magyarország vezető Autodesk Gold Partnere. Az elmúlt években organikus növekedést tapasztalhattunk, ügyfeleink ajánlásainak és belénk fektetett bizalmának köszönhetően, akik automatizálási és digitalizációs útjukhoz minket választottak üzleti partnerüknek. Magasan képzett, elkötelezett szakembereket vonzottunk cégünkhöz, támogatva őket fejlődésükben, hogy az iparági kihívások összetettségének megfelelő, értékes szolgáltatást nyújthassunk. Hisszük, hogy az ARKANCE kiterjedt nemzetközi szakértői hálózatának tagjaként, szélesebb körű szolgáltatásokkal támogathatjuk ügyfeleinket. Izgatottan várjuk ezt az új fejezetet, amelyben partnereinkkel továbbra is együttműködve segítjük őket üzleti céljaik elérésében, az építészeti, mérnöki, építő- és gyártóipari területeken egyaránt.”

A HungaroCAD-ről

Az 1991-ben, az ország egyik legelső AutoCAD viszonteladójaként alapított HungaroCAD, mára a magyarországi építészeti, mérnöki, építőipari és gyártó cégek megbízható és elismert partnerévé vált. A HungaroCAD több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik az Autodesk megoldások, a CAD szoftverek és szolgáltatások terén.

Iparági szakértőkből és mérnökökből álló csapatával vizsgálja és optimalizálja a koncepcióalkotás, a tervezés és a gyártás menetét, majd a megfelelő szoftver- és hardvereszközöket a megfelelő folyamatokhoz illeszti. Ezáltal egy gördülékeny digitális munkafolyamatot létrehozva.

A GROUPE MONNOYEUR-ről

A GROUPE MONNOYEUR egy 1906-ban alapított családi vállalkozás, amely hatékony termelőeszközöket és kezelési megoldásokat kínál az építő- és gépipar területén – a BERGERAT MONNOYEUR, APROLIS és IPSO értékesítési hálózatán keresztül. Mindemellett a GROUPE MONNOYEUR az energiaellátás és digitalizációs kihívások során is segíti ügyfeleit az ENERIA és az ARKANCE leányvállalatain keresztül. A több mint 7 500 alkalmazottat foglalkoztató csoport 18 országban van jelen, és több mint 2 milliárd eurós forgalmat generált 2020-ban.

Az ARKANCE-ról

Az ARKANCE csoport 4 divízióban – ARKANCE SYSTEMS, ARKANCE OPTIMUM, ALLTERRA és SITECH – dolgozó 650 munkatársa globális vezető vállalatok – kiemelten az AUTODESK & TRIMBLE – olyan megoldásait forgalmazza és segíti bevezetni, melyek a kivitelezési és ipari projektek teljes életciklusát lefedik, egészen az irodai munkától a helyszíni folyamatokig.

Az ARKANCE struktúrájában az ARKANCE SYSTEMS az építési projektek teljes életciklusát lefedő szoftver- és alkalmazás szakértelmet kínál a piacon. A cég folyamatos stratégiai fejlődésébe fektetve, a felvásárlásokat követően jelenleg 550 munkavállalót foglalkoztat, közülük több mint 250 alkalmazásmérnököt, akik 100 000 felhasználót támogatnak a Franciaországot, Benelux államokat, Lengyelországot, Finnországot, Litvániát, Csehországot, Szlovákiát, valamint Magyarországot felölelő európai hálózatán keresztül. Szakértői élen járnak a BIM, a digitális ikrek, az ipar 4.0 és egyéb IoT területek vonatkozásában.

Forrás: Arkance Systems Hungary sajtóközlemény