A jövő perspektívái az idei frankfurti Light+Building szakvásáron

476

A Light+Building 2022 négy év kényszerszünet után „Autumn Edition” – „őszi különkiadás” – néven jelentkezik ismét idén októberben. A szakma világszerte legfontosabb kiállítását nagyon várják már a nemzetközi szakemberek.

Az idei vásár fókusztémái az épületautomatizálás, az intelligens városok, az energiagazdálkodás, valamint a hálózatba kapcsolt biz­tonság koncepciói.

A 2030-ig megvalósítandó energiafordulat alapját a fenntartható energiatermelés, az épületek fogyasztásának csökkentése és az elektromobilitás elterjedése adják. Az intelligens városok – és ezzel együtt – a hatékony és biztonsá­gos energiaellátás kizárólag az infrastruktúra villamosításával és digi­talizálásával működhet. Ezt követően válhat lehetővé a szélerő és a napsugárzás, mint fenntartható energiaforrások gazdaságos felhasz­nálása, és az egyes ágazatok hatékony összekapcsolása. Ebben központi jelentőségű az információ- és kommunikációtechnológia fej­lesztése.

Az okos város alapjai az okos épületek – hiszen időnk nagy részét épületekben töltjük. Intelligens épületautomatizálással akár 30–40%-kal csökkenthető az energiafogyasztás és a CO2-kibocsátás a Német Elektromos és Elektronikai Gyártók Szövetsége (ZVEI) felmérése alapján. Az öntanuló rendszereknek köszönhetően lehetővé válik az épületek használóinak intenzív bevonása, többek között a világítás, a légkondicionálás és a fűtés igény szerinti vezérlésével. De akár olyan biztonsági rendszerek is megvalósíthatók, amelyek az olyan veszé­lyeket, mint a betörés vagy a tűz, nemcsak felismerik, hanem képesek lesznek előre jelezni azokat.

Mindehhez kiváló platformot kínál a 2022. október 2–6. között meg­rendezésre kerülő Light+Building Autumn Edition.

További információ:
https://light-building.messefrankfurt.com
Magyarországi képviselet: BD Expo Kft.

office@bdexpo.hu
www.bdexpo.hu