2018 novemberében az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 27,3%-kal meghaladta az egy évvel korábbit. Mindkét építményfőcsoport termelése nőtt: az épületek építésének volumene 17,8, az egyéb építményeké 40,2%-kal. A szezonálisan és munkanaphatással kiigazított indexek alapján az építőipar termelése 4,4%-kal emelkedett az előző havihoz mérten.

Az előző év azonos hónapjához képest minden építményfőcsoport termelésének volumene bővült: az épületeké 17,8, az egyéb építményeké 40,2%-kal. Az épületeknél ipari, kereskedelmi és lakóépületek építése, az egyéb építményeknél pedig továbbra is út-, vasút- és közműépítések eredményezték a növekedést.

Az építőipar ágazatai közül a termelés volumene az épületek építésében 26,5, az egyéb építmények építésében 54,5, a speciális szaképítésben 12,8%-kal nőtt.

A megkötött új szerződések volumene 30,4%-kal bővült, ezen belül az épületek építésére kötött szerződéseké 14,0, az egyéb építmények építésére vonatkozóké 45,6%-kal volt nagyobb az egy évvel korábbinál. Novemberben ipari épületekre, illetve út- és vasútépítésekre kötöttek nagy értékű szerződéseket.

Az építőipari vállalkozások november végi szerződésállományának volumene 37,9%-kal meghaladta az egy évvel azelőttit. Az épületek építésére vonatkozó szerződések volumene 4,0%-kal kisebb, az egyéb építményeké 51,6%-kal nagyobb volt, mint 2017 novemberében.

2018. január–novemberben az előző év azonos időszakához képest az építőipari termelés 22,9%-kal emelkedett.

További információ: www.ksh.hu

 

Forrás: KSH

ÜZENET KÜLDÉSE

Kérjük, írja be hozzászólását!
Kérjük, adja meg nevét