Új kiadvány a szakszerű burkolási munkák segítésére – Megjelent a TKB-6. műszaki tájékoztató a burkolók által használt eszközökről

253

A Burkolástechnika Egyesület európai szakmai szövetségekkel kötött megállapodásainak eredményeként újabb műszaki kiadvány jelent meg a kivitelezők támogatására magyar nyelven.

A kivitelezésben használt eszközökről alig található ismertető anyag a piacon, annak ellenére, hogy nagyon sok – a munkavégzést jelentősen megkönnyítő és -gyorsító – szerszám jelent meg az elmúlt években. Ezen a helyzeten igyekszik segíteni a most elkészült kiadvány.

A német Industrieverband Klebstoffe – TKB (Ragasztóipari Szövetség – Építőipari Ragasztók Műszaki Bizottsága) honlapjára a múlt héten került fel kiadványaik közül elsőként – a Burkolástechnika Egyesület által – magyarra fordított TKB-6, amely a fogazott kenőlapok (fogazott simítók) típusait mutatja be. Az eddig elkészült német, angol és francia változatok után a magyar a negyedik nyelv, amelyen a TKB tájékoztató elérhető.

A tájékoztató anyag célja, hogy segítséget nyújtson a hideg- és melegburkolóknak a burkolatok ragasztásához javasolt munkaeszközök kiválasztásában.

A TKB kérésére csak az ő honlapjukon lesz elérhető és onnan letölthető a dokumentum, hogy az esetleges frissítések után ne okozzanak gondot a piacon található különböző változatok.

 

Letöltés: https://www.klebstoffe.com/informationen/merkblaetter/

 

 

Forrás: Burkolástechnika Egyesület