Green Talk online: Karbonsemlegesség. Így csináljuk mi!

  345

  Időpont
  Időpont(ok) - 2021/03/24
  15:00 - 16:30

  Kategóriák


  A Green Talk sorozat következő részében a februárban bemutatott tudományos megállapítások, valamint tengerentúli jó gyakorlatok mellett hazai példákat mutatnak be. Két HuGBC-tag két utat mutat meg: egy megvalósult, már 4 éve sikeres programot, illetve egy 2050-ig szóló ütemtervet, amely ösztönzőleg hathat minden hazai vállalatra, hogy végre letegyék voksukat a karbonsemleges épületek mellett.

  1. Karbonsemleges épületek és infrastruktúrák – a Budapest Airport példája

  Manapság egyre több vállalat, épület vagy infrastruktúra üzemeltető hirdeti magáról, hogy elérte, illetve célul tűzte ki a karbon-semlegességet, az ún. nettó zéró karbon működést.  A Budapest Airport (BUD) már 2018 óta karbonsemlegesen működik, amit az ACI, a repülőterek nemzetközi szervezete Airport Carbon Accreditation programjában minősítenek minden évben. Emellett a vállalat a közelmúltban díjat kapott innovatív fenntarthatósági programjáért.

  Előadó: Szarvas Gábor ügyvezető igazgató, Greenbors Consulting Kft.(HuGBC tag)

  2. Saint-Gobain Sustainability Roadmap

  Pontosan megfogalmazott célok és részletesen kidolgozott lépések a Fenntarthatóság, a Gazdaságosság és a Jólét hármasa érdekében. A Saint-Gobain a világ legnagyobb építőanyag-gyártójaként 2050-re karbonsemlegességet vállalt.

  Előadó: Szentesi Mária HuGBC alelnök, műszaki és termékfejlesztési vezető, Saint-Gobain Hungary Kft. (HuGBC tag)

   

  A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

   

  További információ és regisztráció: www.hugbc.hu

   

   

  Forrás: HuGBC