RAVATHERM XPS az energiatakarékos megoldásokért

904
RAVATHERM XPS zártcellás polisztirolhab

Az épületenergetikai jogszabályban lefektetett „Közel nulla energiaigényű épület” követelményszint 2022 júliusától érvénybe lép. Ennek teljesítésére kínálnak megoldást a nagy vastagságú, kiváló hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkező RAVATHERM XPS zártcellás polisztirolhab termékek.

A RAVATHERM XPS zártcellás polisztirolhab hőszigetelések a legmodernebb technológiával, kizárólag minőségi alapanyagok felhasználásával készülnek. A zárt, kristályos cellaszerkezet miatt a RAVATHERM XPS nem érzékeny nedvességre, jól terhelhető és alkalmazása jelentősen csökkenti épületeink hőveszteségét.

Nagy vastagságú hőszigetelések egy rétegben

A folyamatosan szigorodó hőtechnikai követelményeknek tehát az egyes épületszerkezeteknél már csak 20 cm-nél vastagabb hőszigetelésekkel lehet megfelelni. A Ravago Building Solutions Hungary Kft. folyamatos termékfejlesztéssel követi a megnövekedett igényeket. Jelenleg termékkínálatunkban a 22, 24, 26 és 28 cm vastagságú RAVATHERM XPS zártcellás polisztirolhab hőszigetelések is megtalálhatók. Ezek a termékek különleges hegesztési eljárással készülnek, 22 cm-ig két, 24 cm-től pedig 3 réteg zártcellás polisztirolhab termoplasztikus összehegesztésével, melynek köszönhetően megmaradnak az anyag homogén anyagszerkezeti tulajdonságai, valamint a technológiának köszönhetően a teljes vastagsági tartományban kiváló marad az XPS hővezetési tényezője. A hegesztéses technológia igény esetén lehetővé teszi a jövőben a termékpalettánk egészen 40 cm-es vastagságig való kibővítését.

Akár 8,00 m2k/w hővezetési ellenállás

A termékek gyártási folyamata szigorúan ellenőrzött, a hővezetési tényezőjük nagy vastagságban 0,035 W/mK lambda értékű, kisebb vastagságok esetén pedig még ennél is kedvezőbb, 0,033 W/mK. Így a kár az R = 8 ,00 m2K/W hővezetési ellenállási érték is elérhető egy rétegben beépített 28 cm vastag RAVATHERM XPS hőszigeteléssel, ami egy fordított rétegrendű lapostető példáján bemutatva 0,15 W/m2K alatti hőátbocsátási tényezőjű szerkezetet jelent, amely egy passzívház követelményszintjének is megfelel.

RAVATHERM XPS zártcellás polisztirolhab

Követelmények fordított tetőben

Lapostető esetében az energetikai rendeletben lefektetett U=0,17 W/m2K értéket fordított rétegrend esetén minimum 22 cm RAVATHERM XPS extrudált polisztirolhab hőszigetelés beépíté­sével érhetjük el. Kisebb kiterjedésű, több felépítményes kialakí­tás esetén pedig inkább 24-26 cm-t kell használnunk.

A jó hőszigetelőképesség mellett ugyanolyan fontos, hogy a RAVATHERM hőszigetelő termékek az XPS alkalmazási szabvány által támasztott szilárdsági, vízfelvételi követelményeknek is megfelelnek. Az MSZ 7574 a fordított tető esetén nem csak megfelelő nyomószilárdságot, hanem minimális tartós nyomószilárdságot (90 kPa/m2), olvadás-fagyás ciklussal szembeni ellenállást és vízbemerítéses, valamint diffúziós vízfelvételi értéknek való megfelelést is megkövetel.

Összefoglalás

A RAVATHERM XPS extrudált polisztirolhab termékeink épületfelújítás során is megoldást kínálnak az épület lábazatára, hőhidas szerkezetekre, terasztetőkre, vagy akár épületen belülre is.

Nagy vastagságú hőszigeteléseinket ajánljuk minden újépítésű épület – ideértve a passzívházak és az alacsony energiafelhasználású épületek is – hőszigetelésére, illetve felújítás során utólagos beépítésre, mert tudjuk, hogy a hőszigetelés a leghamarabb megtérülő befektetés, hosszú távon igen jelentős mértékű energiamegtakarítással.

További információ: https://ravagobuildingsolutions.com/hu