A gazdaság szinte teljes palettáját felölelő, 40 főcsoport több mint 100 témakörében hirdették meg az Érték és Minőség Nagydíj Pályázatot, a legkiválóbb termékek és szolgáltatások versenyét a Kárpát-régió egész területén. Az Érték és Minőség Nagydíj Tanúsító Védjegy használatára 2020. június 11-ig lehet pályázni – jelentette be az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Kiírói Tanácsa.

A pályázat igen széles spektrumban kínál lehetőséget azon vállalkozások számára, akiknek fontos, hogy produktumát hazai és nemzetközi szinten is elismerjék. A pályázati rendszer minden évben kiemel egy társadalmilag is fontos témakört. Az idei év mottója: ’Étkezzünk egészségesen, hogy egészségesen élhessünk!’ Az Érték és Minőség Nagydíj Tanúsító Védjegy megtestesíti, kifejezi Magyarország elismerését és elkötelezettségét az értékek, a tanúsított minőség iránt. Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat kitüntetéseit, a Gazdaság Ünnepén, a Parlament Felsőházi Termében adják át szeptember 9-én.

Az Érték és Minőség Nagydíj kitüntető cím azon termékek, szolgáltatások, gazdasági szervezetek elismerése és díjazása, amelyek tevékenységük során bizonyíthatóan elkötelezettek a minőség ügye iránt és kiemelt fontosságot tulajdonítanak az egyetemlegesen jó minőségű termékek előállításának, illetve a magas színvonalú szolgáltatások nyújtásának.

Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázatot 2020-ban harmadik alkalommal írta ki és valósította meg

  • a DIAMOND Szervezőiroda Bt.,
  • a Hajnal Húskombinát Kft.,
  • a Legrand Magyarország Villamos Rendszerek Zrt.,
  • az erdélyi székhelyű MULTINVEST SRL.,
  • a Poli-Farbe Vegyipari Kft.,
  • a ProfessionCert Kft., és
  • a SZÁM-PONT Kft.

Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat fővédnöke Dr. Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke. A pályázati rendszer kiemelt támogatója a Miniszterelnökség Nemzetpolitikáért Felelős Államtitkársága, külhoni támogatója a Romániai Magyar Demokrata Szövetség. Szakmai támogatója a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázati Rendszer célja, hogy elismerje a pályázaton megfelelő áruk és szolgáltatások magas minőségi színvonalát, elősegítse a nemzetközi piacon versenyképes, kiemelkedő minőségű, magas hozzáadott szellemi értéket képviselő áruk előállítását, ösztönözze a szolgáltatások fejlesztését. Járuljon hozzá a pályázaton minősítést szerzett termékek és szolgáltatások gyártóinak piaci munkájához, export-tevékenységének fejlesztéséhez.

Fontos feladata, hogy segítséget nyújtson a fogyasztóknak a minőségtudatos választásban. Eszközrendszerével járuljon hozzá az egészségtudatos, energia-hatékony termékek és szolgáltatások fejlesztéséhez és forgalmazásához. Támogassa a magas hozzáadott értékű, tudásalapú termékek megjelenését és a szellemitulajdon-intenzív iparágakban tevékenykedő vállalkozások érvényesülését, valamint szolgálja a gyártók, a forgalmazók és szolgáltatók aktív minőségpolitikájának fejlesztését.

A pályázat nyílt jellege lehetővé teszi a jelentkezést, az Érték és Minőség Nagydíj kitüntető cím elnyerését és a tanúsító védjegy használatát bárki számára, pályázat tárgya azonban csak a gazdasági életben már ténylegesen testet öltött termék, szolgáltatásban megvalósult ötlet, innovatív elképzelés lehet. Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázatra jelentkezhet 2020. május 27-ig minden természetes és jogi személy, jogi személyiség, egyéni vállalkozó vagy alkotóközösség.

A meghirdetett 40 pályázati főcsoport érinti többek között a vendéglátást, az építő-, a bor-, a mezőgazdasági- és élelmiszeripart, az infrastrukturális beruházásokat, az életminőség javítására szolgáló termékeket, szolgáltatásokat, a csomagolástechnikát, az informatikai programokat, rendszereket, szabadidős és kulturális tevékenységeket, rendezvényeket, az oktatást, az orvostechnikai- és kozmetikai szegmenset, a lakberendezést vagy akár a webshop szolgáltatásokat. Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat kitüntetéseit, a tanúsított „minőség jelképét”, a Gazdaság Ünnepén, a Parlament Felsőházi Termében adják át szeptember 9-én.

Kiss Károlyné Ildikó, az Érték és Minőség Nagydíj Pályázati Titkárság ügyvezető igazgatója

Kiss Károlyné Ildikó, az Érték és Minőség Nagydíj Pályázati Titkárság ügyvezető igazgatója elmondta: „Egy minőség tanúsító védjegy, mint az Érték és Minőség Nagydíj is közvetlen jól látható pozitív üzenetet hordoz. Megkülönböztet más hasonló termékektől. Híd szerepét tölti be a vállalkozók és a fogyasztók között. Hatalmas tudás, tapasztalat, innováció erejét olvasztja egybe. Magyarország mindig is híres volt arról, hogy bővelkedik mind az alkotó elmék, mind a bennük megszülető kiváló gondolatok számossága tekintetében. Ugyanakkor napjainkban kiemelten fontosnak tartjuk, hogy a benyújtott pályázatok vizsgálatának fókuszpontjában mindenképpen helyet kapjon a szellemitulajdon-védelmi tudatosság is. Az idei év mottója: Étkezzünk egészségesen, hogy egészségesen élhessünk! Természetesen ez gondolat nagyon széles palettát ölel fel, hiszen az egészség meghatározza az életünket mind a munkában, mind magánéletünkben. Az odavezető út is hosszas, több felé ágazó. Céljaink eléréséhez többek között szükség van megelőzésre, tudatformálásra, a fenntarthatóság figyelembevételére és nem utolsó sorban az oktatásra, képzésre.

A Kiírók Tanácsa döntése alapján a legkiemelkedőbbnek ítélt pályázatok elnyerik az Érték és Minőség Nagydíj Tanúsító Védjegy használatát, ezzel együtt a védjegyhasználat tartama alatt az Érték és Minőség Nagydíj Kitüntető Címet.  A védjegyhasználatot magyar és angol nyelvű, Balázs Károly grafikus művész által tervezett Kitüntető Oklevél, valamint az Érték és Minőség Nagydíj emblémájával díszített, a Hollóházi Porcelángyár Kft., alkotógárdája által készített egyedi iparművészeti trófea tanúsít.

KÜLÖNDÍJAK

A tárgyévben védjegyhasználatot nyert pályázatok és pályázók különdíjakat is kiérdemelhetnek. Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Életmű Díja, az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Kárpát Hazáért Nívódíja, az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Kárpát Hazáért Életmű Díja, az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Kommunikációs Nívódíja elismerések odaítélése ajánlások alapján történik.

 

További információ: http://www.emin.hu

 

 

Forrás: EMIN